Kategoriler
Genel

Anabolik Steroidler Nedir ve Steroid Türleri Nelerdir?

Öncelikle anabolik- androjenik steroidler AAS olarak da duyulan bu steroidler, kas inşa edebilmektedir ve atletik performansları da iyileştirebilmektedir. Bu yüzden de pek çok sporcu tarafından kullanılmakta olan ürünlerdir. Artık günümüzde steroid ve steroid kürü kullanmayan sporcu sayıları da oldukça azdır.

Anabolik- androjenik steroidler birincil erkek cinsiyeti hormonları olan testosteron sentetik versiyonları olmaktadır. Bağışıklık sistemi, üreme sistemi, kaslar, kemikler, saç kökleri, karaciğer, böbrek, kan ve merkezi sinir sistemlerinin de içinde bulunduğu vücudun pek çok bölümünü etkilemekte olan ürünlerdir.

Erkeklerin ergenlik dönemlerinde ise testosteron seviyelerindeki artışlar pek çok özelliğin gelişmesini de sağlamaktadır. Yüz ve vücut kıllarının uzamaları, boy ve kas kütlelerindeki artış, ses tonlarında kalınlaşmalar ve cinsel dürtü gibi pek çok özelliğin gelişmesini sağlamaktadır.

Steroid Türleri Nelerdir?

İnternet üzerinde ticari web sitelerinde listelenmiş olan 32 farklı türe kadar anabolik steroidler bulunmaktadır.

Bu steroidlerin bazıları yalnızca tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Anadrol ise hem tıbbi olarak hem de performans kullanımlarına sahip olan bir steroid örneği olmaktadır.

İnsanların ise farklı amaçlar ile tercih etmekte olduğu steroid türleri şu şekildedir:

– Yağ yakımları için olan steroidler,

– Kuvvet ve  dayanıklılık için performans steroidler,

-Kas inşası için şişiren steroidler olarak da listelenebilmektedir.

Bu steroidlerin diğer nedenleri arasında da iyileşme, toparlanma ve metabolizmaların hızlanması da bulunmaktadır.

Hem tıbbi olarak hem de yasa dışı amaçlar için anabolik- androjenik steroidler şu şekillerde alınabilmektedir:

– Cilt altlarına yerleştirilebilen tanecikler yoluyla,

– Enjeksiyon yoluyla,

– Krem ya da jel olarak cilt yollarıyla,

– Ağız yoluyla olarak listelenebilir.

Anabolik- androjenik steroidler kan dolaşımlarından kas dokularına doğru hareket etmektedir ve burada da bir androjen reseptörüne bağlanmaktadır. Bu ilaç ise daha sonra hücrelerin DNA’sı ile etkileşime girebilmektedir ve hücrelerin büyümesini destekleyen protein sentezi işlemlerini de uyarabilmektedir.

Sizler eğer ki steroid veya steroid kürü kullanmak istiyorsanız size sunduğumuz amaçlara bakarak kendinizde de bu amaçların bulunup bulunmadığını kontrol edin. Buna göre de tercihlerinizi yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir