Kategoriler
Donanım Haberleri

Samsung’un yeni nesil NVMe SSD kartları çıkmaya başladı

Samsung SSD serisinden devam etmeye karar vermiş gibi duruyor. Önümüzdeki günlerde Samsung‘un SSD serisinin iki farklı modeli daha internete sızdırıldı. Bu pazarda hakim olan Samsung yeni modellerin hazırlıklarına ise devam ediyor.

Yeni SSD ne kadar hızlı?

Samsung’un eski serisi olan Samsung 960 serisinden daha üstün olan modeller yavaş yavaş çıkmaya başladı. Samsung ise daha önce Evo Pro isimlerini kullanırken bu modellerinde isim yerine rakam kullanmaya karar vermiş gibi görünüyor.
 
İnternete sızan bilgilere göre Samsung 970SSD modeli PM971 M.2 NVM kartı üzerinde çalışmaların daha hızlandığını ve bu kartlar üzerinde şekilleneceğini açıkladı. Bu kartın en önemli olayı ise 64bit TLC V NAND modülünü kullanacağı ortaya çıktı Ayrıca LPDDR4 DRAM proton kullanıcısı kullanacak yapılan tüm bu işlemler ise 22mm x 16mm x 1.5mm bir pakette kullanıcılarına sunulacak
Kartın özellikleri ise anlatmakla bitmiyor. Samsung 970 SSD modeli 1500MB/s okuma hızlarına ve 900MB/s hızlarında olacak  sahip olacak. Ayrıca bu kartların kapasiteleri ise 128GB-256GB-512GB seçenekleri il gelmesi bekleniyor.

Samsung 980 SSD modeli 3200MB/s okuma hızlarına, 2400MB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor. Kartların fiyatları ise 233dolar ve 439 dolar  fiyat ile geleceği fakat fiyat konusunda net bir açıklama yapılmadı. Teknolojihaberm.net

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir