Kategoriler
Donanım Haberleri

Apple’ın Akıllı Hoparlör HomePad Aralık’ta Piyasalarda

Apple’ın dün yapmış olduğu WWDC 2017 etkinliğinde yeni ürünü olan ev tipi akıllı hoparlörü HomePod ilk kez görücüye çıktı.

Uyumlu bir şekilde çalışacak

Kütüphanesinde 40 milyon adet şarkı bulunan Apple Music ile entegre çalışmak üzere geliştirilen cihaz Siri‘yi de destekliyor. Apple’ın iddialı tasarımıyla ön plana çıkan HomePod, temiz bir bass kalitesi ve yüksek kaliteli ses için dizayn edilmiş. Apple’ın üst düzey yöneticisi olan Phil Schiller, HomePod bu ürün için iddalı açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu bu açıklamada Sonos hoparlörlerin akıllı hoparlör olmadığını, Amazon’un Echo’larının ise yeterince iyi hoparlör olmadıklarını söyleyen Schiller, HomePod’un hem akıllı hoparlör hem de kaliteli bir hoparlör olduğunun altını çizdi.

İçerisinde Apple’ın A8 çipli işlemcisini barındıran HomePod gizlilik konusunda da ön plana çıkıyor. Ayrıca bu cihaz evdeki akıllı cihazlarınızı da yönetmenize yardımcı oluyor. HomeKit ile entegreli çalışabilecek olan HomePod sayesinde örneğin HomeKit destekleyen bir akıllı ampulunuzu sesli komutunuzla açıp kapatabilmenize mümkün olacak. Bu ürün ise 2017’nin sonlarına doğru piyasalarda olacak HomePod ilk etapta sadece ABD, İngiltere ve Avustralya’da satışa sunulacak. HomePod’un satış fiyatı ise 350 dolar olarak belirlenmiş durumda. Hemen aşağıdan HomePod için hazırlanan ve Apple’ın YouTube sayfasında yayınlanan ilk tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir