Kategoriler
Donanım Haberleri

Apple kablosuz şarj işine girdi!

Apple kablosuz şarj özelliği ekleme konusunda ısrarla beklemesi nihayet son buldu. Bundan sonra ki çıkacak olan cihazlarda kablosuz şarj desteği sunmak için kolları sıvayan Apple, Yeni Zelanda da bulunan kablosuz şarj desteği hazırlayan PowerbyProxi şirketini satın aldı. Böylelikle kendi tasarımını kendi yapacak ve kolaylıkla umduğu şekilde tasarım yapılması planlanıyor.

Apple ilk defa Kablosuz şarj olan telefon üretecek

2007 yılında Auckland Üniversitesi’nden ayrılan PowerbyProxi şirketi genelde medikal ve ağır iş makineleri üreten şirket olarak öne çıkıyor. Daha önce ki çıkartmış oldukları ürünlerden yola çıkarak kablosuz şarj desteği üreten şirket, metalik olmayan madenler üzerinden gerçekleştirmiş olduğu Proxi-Point ürünü 150 watt elektrik aktarımı sağlıyordu.

Bu şirketi Apple’ın almasından sonra ne gibi faaliyetler göstereceği henüz tam olarak bilinmese de bundan sonra ki iPhone modellerinde kullanılması AirPower  için  kablosuz şarj istasyonu kurulması bekleniyor. PowerbyProxi  daha önceden baş vurmuş olduğu 450’ye yakın patent başvurusunda bulunmuş ve hala bekleyen başvuruların olduğununda altını çizmek gerekir.

Bunca zamandır rakiplerine nazaran  kablosuz şarj teknolojisini hayli geciktiren Apple, şimdiye kadar neden beklendi bilemeyiz ancak yapmış olduğu hamle ile birlikte yeni çıkaracağı iPhone XiPhone 8, iPhone 8 Plus modellerinde kullanacağı tahmin ediliyor.

Yeni almış olduğu şirketi kendi ürünleri haricinde 3. parti ürünler üretilecek mi henüz bilinmiyor ve bu şirket alış verişi sonrasında ne kadar bütçe harcadığı da ortaya çıkmış değil.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir