Kategoriler
Teknoloji

Yerli yolcu uçağımız TRJET tekrar gündemde!

Geçtiğimiz günlerde yerli yolcu uçağı kapsamında çalışmaların durdurulduğuna dair bilgiler vermiştik. Türkiye’nin bölgesel uçağı sloganıyla yola çıkarak tekrar gündeme gelen TRJET yerli uçak projesinden sevindirici haber geldi.

Alman Dornier Luftfahrt GmbH firması tarafından üretilen Dornier 328 modelinin modernize edilmiş halini gündeme taşıyan ve TRJET adında başlatılan proje 2015 yılında gerekli adımlar atılmış ve başlatılmıştı. Daha önceden ortaya atılan asılsız haberlerin doğru olmadığı ve çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söylemektedirler.

TRJET projesi iptal değil!

Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından alınan kararla Türkiye’nin bölgesel faaliyetlerini gösterecek olan uçağın TRJET adında başlatılarak tüm çalışmalar şu an için devam etmekte olduğunu ve bu projedeki maliyet ve yerlilik oranlarıyla birlikte projenin şart ve koşullarının Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından anlaşıldığını dile getirmektedir.

Uzun süren araştırmmalar sonucu Alman yapımı olan Dornier 328 uçağın projede kullanılmak üzere en uygun olarak bunu gördüklerini ifade ettiler.

 

Eren ve Fatih Özmen tarafından 100 milyon dolar ödenerek Alman yapımı Dornier 328 uçağına ait tüm tüm fikri mülkiyet hakları satın alınarak operasyonların satın almasıyla TRJet projesi kapsamı altına alındığı söylenmektedir.

Şu an için projenin iptal olması söz konusu bile olamaz diyerek, gerçek dışı haberlerin basına lanse edildiğini ifade ederek, herhangi bir resmi kurumdan iptale dayalı bir bilgi almadıklarını söyleyen TRJet yetkilileri, çalışmaları konusunda asılsız olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir