Kategoriler
Teknoloji

Türkiye’nin Teknoloji Firmaları Küreselleşme Yolunda İlerliyor

Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’na katılan Türkiye’nin teknoloji firmaları ABD’de potansiyel müşteri, yatırımcı ve iş ortaklarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. İnnogate firmalarından HangaarLab, Google ile “Google Glass Enterprise Partneri” sürecine başlamak üzere el sıkışarak, kısa sürede önemli bir başarıya imza attı.

İTÜ ARI Teknokent’in liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle gerçekleştirilen ve ulusal firmaların global bir markaya dönüşme sürecinde karşılaştıkları zorluklara çözüm sunmayı amaçlayan Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’na katılan firmalar, San Francisco’da ilk haftalarını geride bıraktılar. Innogate firmalarından; sağlık sektörüne sunduğu yenilikçi çözümüyle Vivoo, firmaların iş sürekliliklerini arttıracak çalışmalar yürüten Monistream, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak akıllı iş gücü elde etme yönünde çalışmalar yapan HangaarLab ve dünyanın ilk kupon reklam networkünü geliştiren Wordego daha ilk haftadan potansiyel müşteri ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Küresel marka olma yolunda adımlar atılıyor

Innogate programı kapsamında potansiyel müşteri ve yatırımcılarla bir araya gelen firmalardan Vivoo, Monistream ve HangaarLab, San Francisco’da bulundukları ilk haftada potansiyel müşterileriyle el sıkışarak, ürünlerini ABD pazarında deneyimleme fırsatı elde ettiler.

HangaarLab ayrıca Google ile gerçekleştirdiği toplantı sonucunda “Google Glass Enterprise Partneri” sürecine başlamak üzere el sıkıştı. Dünyada şu ana kadar 5 adet olan Google Glass Partnerleri sayısı HangaarLab ile 6’ya çıkacak.

Bir diğer Innogate firması Wordego ise, global büyüme çalışmalarına hız vermek amacıyla, StartEngine platformu üzerinden kitle fonlama yoluyla halka arzı başladı. Firma şimdiden yedi yatırımcıya ulaştı.

Innogate yeni dönem başvuruları devam ediyor

Bugüne kadar toplam 40 firmanın ticari faaliyetlerini ABD’ye taşımasına olanak sağlayan ve Türkiye’nin teknoloji ihracatını yükselten Innogate Programı’nın yeni dönem başvuruları devam ediyor. Programa katılmak ve ABD pazarındaki potansiyelini görmek isteyen firmaların 8 Aralık 2017 tarihine kadar programa başvurmaları bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir