Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji ve Kitap okuma alışkanlığı

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler ile kitap dünyasında yaşanan gelişmeler birbirine paralellik arz ediyor mu belirsiz.

Teknolojinin Faydalarından biri E-Kitap

Teknolojinin kitap için harika seçenekler sunması gerekirken eğlence ve zaman kaybı oluşturan uygulamalar daha revaçta. Kitaplar bir toplumun ilim ve bilim dünyasını yansıtan, eğitim dünyasına ışık tutan kaynaklardır. Eğer teknoloji nimetlerinden yararlanırken kitap olanaklarını yeterince oluşturmuyorsak uzun vadede sorunlar var demektir. Bir toplumu toplum yapan o toplumun okumuş insanlarıdır.

Teknoloji dediğimize bilgisayar ve cep telefonları bir numaralı kaynaklarımız. Dolayısıyla internette ya da internetsiz kitap okuma imkanını oluşturmamız gerekiyor. Bunun için hem Android telefonlarda hem de IOS işletim sistemine sahip telefonlarda kitap indirme, satın alma uygulamaları var. Bu uygulamalarda bazen ücretsiz kitap indirme seçenekleri de oluyor. Mutlaka bu uygulamaları edinin ve ister tramvayda, ister otobüste kendinize kitap okuma alışkanlığı kazandırın.

Tabletler üzerinden kitap okumak da son derece zevkli. Bu işi eğer çocuklara da sevdirmek isterseniz masal kitapları daha fazla ilgilerini çekecektir. Kitap okuma alışkanlığımızın azalmasıyla aslında biz yetişkinlerde görsellere daha fazla önem vermeye başladık. Uzun metinler ve pasajlar yetişkinler tarafından sıkıcı gelmeye başlandıysa o noktada artık kitap okuma alışkanlığından da uzaklaşıyoruz demektir.

Teknolojinin ve kitap arasında sıkı bir bağ var. Teknoloji ürünleri bizlere daha okuma fırsatı sunarak üretilmeli. Bu üretimler taşınabilir cihazlar dahil taşınmaz cihazlarda da kullanılmalı. Mesela kütüphanelerimizde teknoloji vasıtasıyla dokunmatik kitaplar üretebiliriz. Dokunmatik telefon ve tabletler sayesinde kitap okumak daha zevkli hale gelebilir. Yine de sizlere şunu önermeliyim ki sayfaları elle çevirerek kitap okumanın lezzetini mutlaka tadın. Teknolojik bazı his ve duyguları perdeleyen bir aygıt olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla teknoloji yanında daha fazla kitap okuma alanı arzuluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir