Kategoriler
Teknoloji

Qualcomm Herkese Dava Açtı Başta Apple

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre kendine ödeme yapmayan Apple için iPhone ve iPad üreten şirketlerden ödeme alabilmek için mahkemeden yardım istedi.

Apple ile mahkemelik oldu

Söz konusu üreticiler olan Apple’dan gelen talimat doğrultusunda Qualcomm’a telif ücreti ödemeyi durdurmuştu. Mahkemeye sunulan dilekçede ise Apple’ın üreticileri Foxconn, Pegatron, Wistron ve Compal aleyhine ihtiyati tedbir kararı alınmasını tablet etti şirket zaten söz konusu olan bu şirketleri daha önce kontrat ihlali nedeniyle dava etmişti.

İşlemci üreticisi Apple’ın bu şirketlere Qualcomm teknolojisi için telif ödememeleri çağrısında bulunduğunu belirtti. Eğer bu ödemelerin yapılmadığı taktirde kendisinin 500 milyon dolara varan bir gelir kaybı olabileceğini açıkladı. Diğer bir açıklamaya göre Qualcomm mahkemeye sunduğu yeni dilekçede, Apple’ın kendini gücünü kullanarak kendisini bir uzlaşmaya zorlamaya çalıştığının açıklamasını yaptı.

Dilekçede Apple sonsuza kadar söz konusu şirketin aleyhine dava açabilir. Neredeyse sınırsız kaynaklara sahip olan şirket dünyanın her yerinde dava açtığı belirtiliyor. Şirketin başının dertte olduğu tek teknoloji devi Apple değil. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile de davalık olan Qualcomm, bu davada FTC’ye destek veren Intel ve Samsung ile de mücadele ediyor fakat bu olayların ne zaman sonuçlanacağı ise daha net değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir