Kategoriler
Teknoloji

İnventram Teknolojisi ABD’de Ödül Aldı

Koç Topluluğu İnventram teknoloji yatırım şirketi dünyada bir ilk olan ‘ İç Organ Kanamalarını Azaltıcı Sistem’ teknolojisi ile ABD’de ‘Defense Innovation’ödülünü kazandı. Dünya çapında 20 yıldır TechConnect tarafından düzenlenen, Defense Innovation Summit 2017 kapsamında ödül almaya hak kazanan İnventram geliştirmiş olduğu teknolojiyi ödül alarak uluslararası alanda bir gurur yaşamış oldu.

İnventram tarafından patentlenen ve geliştirilen teknoloji aynı zamanda ‘İç Organ Kanamalarını Azaltıcı Sistem’ teknolojisi ödülünü alan tek Türk şirketi oldu. İnventram Genel Müdürü Cem Soysal yaptığı açıklamada, projeyi geçen yılın ilk çeyreğinde tanıttıklarını, amaçlarının Türkiye’yi inovasyon ligine taşımak olduğunu söyledi. Patentini aldıkları projenin bir insanın hayatını değiştirecek özellikte olduğunu söyleyen Cem Soysal, iç kanamayı Türkler durduracak dedik ve bu yolda başarı ile ilerlediğimizi ödüllü tescilledik şeklinde açıklama yaptı.

İnventram teknolojisi nerelerde kullanılıyor ?

İnventam teknolojisi vücutta darbe alan organı hedef alıp, kanamayı yavaşlatıyor ve tıbbı müdehale edilmesi açısından ek süre tanıyor. Cihazın en büyük avantajı kullanım bilgisi ve cerrahi müdahale gerektirmemesi. İnventram teknolojisinin ilerleyen zamanlarda ambulans, acil servis gibi alanlarda ve sağlık kitlerinde kullanılması bekleniyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir