Kategoriler
Teknoloji

Ford 1.2 Milyon Aracı Geri Çağırmak Zorunda Kaldı

Ford bazı modeldeki araçlarını geri çağırmak zorunda kaldı. Ford F 150 Modeli olan bir hata yüzünden araçlarının problemini gidermek için araçları geri toplamak zorunda kaldı bazı girişimlerde bulundu.

Ford araçları neden topluyor?

Ford F 150 modelindeki hata ise kapıların düzgün bir biçimde kapanmamasından kaynaklandığı için kapılardan bulunan mandalın üretimden kaynaklanan örtülü yada açılma sırasında mandalın bükülmesinden dolayı kapılarda sıkışma yaptığı için bu modellerin geri çağrılması olduğu açıklandı.

Tabi bu sadece kapıların kapanmasından daha çok aracın kapılarının örtülmemesi çünkü araç giderken aracın kapılarını açılması daha büyük tehlikeler arz ediyor. Ford kullanıcılarının bu kapı mandalının çok çabuk bir şekilde yapıldığı fakat servislerde bekleme süresi ve olmayan yedek parçalardan dolayı bu işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan açıklamada ise geri gelmesini istedikleri araçlar ise Dearborn ve Kansas şehrinde halen üretilen bütün F-150 modelleri olduğu çağrılan toplam araç sayısının ise 1,244,605. F serisinde olan sıkıntıdan dolayı bu araçları geri çağırma kararı aldıklarını açıkladı Ford daha önceki bazı modellerinde de bu şekilde problemlerle karşı karşıya kalmıştı.

Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir