Kategoriler
Teknoloji

Daimler elektrikli kamyonu Tesladan önce Tanıttı

Elektrikli araçlar denildiği zaman ilk aklımıza gelen tabi ki tesla oluyor bu sefer ne yazık ki öyle olmadı. Elektrikli kamyon üretiminde artık liderlik Daimlere kaptırmış görünüyor. Tesla’dan önce elektrikli kamyonu piyasalara çıkaran daimler şuan için liderlik koltuğunda ötede yandan daimlerin çıkarmış oldukları aracın adına ise E-Fuso Vision One adını verdiler.

Tesla ise bu işte hiç boş durmaya niyetli değil.  Kasım ayında prototipi tanıtılacak çekicinin görüntülerini medyaya sızdırıldı. Daimlerin erken çıkarmasının diğer bir avantajı ise mercedes- benz‘in yanlarında olması ve bu sektöre yıllarını vermiş olmasından kaynaklanıyor.

E-Fuso Vision One Menzili Ve Kaç Ton Taşıyacak

Daimler, ilk prototipte 350 km yol gitmenize olanak sağlıyor.  Tesla ise bu konuda 450 km yol kat ediyorsunuz görünüş bakımından da iyi olan elektrikli kamyon renk seçimi olarak ta Mavi tonları kullanmış ve iyi bir iş çıkarmışlar  E-Fuso Vision One kamyon ise 23 ton brüt ağırlığa sahip net olarak ise 11 ton yük taşıyabiliyor. şuan için sadece prototip bir tasarım olduğu için ne zaman yollarda göreceğiz cevabı ise üç yada dört yıl içerisin de olduğu araş ilk olarak ise Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya‘da satışa sunulacak.

Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir