Kategoriler
Teknoloji

Aras Kargo Aliexpress ve Alibaba ile anlaşma yaptı

Aras Kargo ile  Çin’in en büyük şirketlerinden biri olan Alibaba arasında anlaşma imzalandı. Aras Kargo Alibaba ve Aliexpress’ten alınan ürünlerin teslimatını yapacak.

Teknoloji devi Alibaba ve Aras kargo arasında imzalanan anlaşma e-ticaret severleri bir hayli heyecanlandırdı. Çünkü yapılan anlaşmaya göre normal şartlar altında yaklaşık 30 gün içinde gelen kargolar  artık 5 gün içinde teslim edilecek. Böylelikle Türkiye’den herkes Alibaba’dan kargo sürecine takılmadan alışveriş yapabilecek.

Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk tarafından yapılan açıklamada ““Kargo sektöründe, e- ticaretin önemli oyuncularından biri olma hedefimiz için dünya e-ticaret devi Alibaba ile büyük bir adım attık. Türkiye’de Alibaba’nın kargo teslimatlarını yapacağız. Öncesinde 25-40 gün arasında gelen siparişler, işbirliğimizle çok daha kısa sürede teslim edilecek” dedi.

Alibaba’dan sipariş edilecek ürünlerin gümrük işlemleri Aras kargo tarafından yapılacak. Böylelikle satın alınan ürünler gümrükte beklemeden işleme sokulacak. Daha önce yurtdışından getirilen ürünlerin gümrük işlemlerini sadece PTT yapıyordu. Ancak Aras kargo’nun buna dahil olması ile birlikte dağıtım süreci hızlanacak.

Buna istinaden Aras Kargo tarafından ” Canlı Kargo İzleme” özelliği 2018 yılında gelecek. Böylelikle herkes kargosunu online ortamda canlı olarak takip edebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir