Kategoriler
Teknoloji

Apple’ın Yeni Uzay Üssü

Apple’ın Yeni Uzay Üssü tepeden görünüm ile harika görünüyor. Teknoloji devleri arasında başı çeken Apple’ın yeni üssü ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Kameraman Matthew Roberts tarafından çekilen görüntüler ile Apple’ın Cupertino‘daki 5 milyar dolarlık yeni üssü artık son noktaya geldi. Büyük bir hız ile çalışmalara devam edilen üssü kameraman Matthew Roberts çekim yaparak son durumunu görüntüledi.

Apple bu yeni çalışma yeri için çok ciddi yatırım yaparak üssün gerek içi gerek ise çevre düzenlemesine çok önem vererek hassas bir çalışma yürütüyor. Şuan ki çalışmaların Apple Park üzerinde yoğunlaştıkları ve her an buralarda artık dolaşmaya başlanacağı belirtiliyor. Apple çevreci bir tutum sergileyerek kazı çalışmalarında çıkan hafriyatın da tekrar kullanılmasını saplayarak elde edilen toprak yığınlarının bir peyzaj çalışması ile tekrar kullanılabilir olmasını sağlayacak.

apple'ın yeni uzay üssü
apple’ın yeni uzay üssü

 

Çevreci Apple Bir Orman İnşa Etti

Google gibi çevreci olan ve doğayla iç içe olan çevreci Apple yeni yerlerini gerek içi gerekse de çevresine inanılmaz sayıda çok ağaç dikimini de birlikte yürütüyor. Özellikle de gelişmiş ağaç dikimi ile etrafını neredeyse bir ormana çevirmiş durumda. ABD‘de bildiğiniz gibi inşaat çalışmaların da çevre uyarlamalarına ciddi yaptırımlar söz konusu. Yani inşaat alanından çok çevre çalışmaları çok daha önemli. Bu yüzden Apple performansını daha çok çevre çalışmalarına odaklamış durumda.

Apple çalışanlarından bir kısmının geçiş yaparak faaliyetlerine burada devam ettiğini de biliyoruz. Apple Üssün tam merkezine yakın bir adet çeşme inşaatı çalışmaları da hızla devam etmektedir. Bu inşaatın çatı kısmı tamamen güneş panelleri ile kaplanmış ve bu sayede enerji tasarrufu yapmayı planlıyor. Apple ziyaretçi ve turistleri de düşünerek onların vakit geçirebileceği bir cafe inşa etmeyi de ihmal etmemiş. Ayrıca devası oto park alanları oluşturulmuş. Apple bu yeni yerinde en önemli yer bence Steve Jobs Tiyatrosu olacak çünkü Apple yeni ürünlerini burada tanıtmayı planlıyor. Görsellik açısından Apple’ın Yeni Uzay Üssü tepeden çekilmiş görsele bakıldığında Pentagon benzeri mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir