Kategoriler
Nasıl yapılır

Android geliştirici seçenekleri açma ve kullanma

Android Geliştirici Seçenekleri Nasıl Açılır ve Nasıl Kullanılır bilmiyorsanız yapmanız gerekenleri açıkladık. Yalnız bilmenizde fayda var bu işte fazla uzman değilseniz hiç açmanızı önermiyoruz.

Android işletim sistemi kavramı

Elektronik cihazlarda bulunan android işletim sistemi, birçok gizli özelliklere sahiplik etmektedir. Android işletim sistemine sahip cihazları kullanan kişilerin bazıları bu ayrıntılardan haberdar olmamaktadır. Android geliştirici seçenekler sayesinde cihaz daha özellikli bir yapıya sahip olmaktadır. Cihazlarda bulunan Andoid işletim sistemlerini android geliştirici seçenekler ile aktif hale getirmek mümkün olmaktadır. Android işletim sistemleri akıllı telefonların vazgeçilmez özellikleri arasında yer almaktadır. Böylelikle andoid işletim sistemi ne kadar çok gelişmiş ise o kadar çok kullanıcıya hitap edecektir. Akıllı telefonlarda karşımıza çıkan android işletim sistemleri bazı menülerini gizleyerek kullanıcılarına kolaylık sağlamaktadır. Bazı kullanıcılar ise android geliştirici seçenekleri aktif hale getirerek kullanmaktan daha çok memnun olmaktadır.

Android Geliştirici Seçenekler

Android geliştirici seçenekleri aktif hale getirebilmek için gizli olduğu yerden açığa çıkarmak gereklidir. Andoid geliştirici seçenekleri aktif hale getirmek oldukça basit bir yöntem olmaktadır. Akıllı telefonlarda android işletim sistemini aktif hale getirmek için ayarlar menüsüne girmek gerekir. Buradan ise cihaz hakkında olan bölüme girilerek meydana gelen yapım numarası seçeneğini ekranda görmek gerekir. Bu numaranın üzerine 5 defa basılması gerekir. Bunun sonucunda ekrana onay anlamında bir yazı gelecektir. Android işletim sisteminin aktif olduğuna dair bir mesaj bildirilecektir. Bu şekilde Android işletim sistemi aktif hale gelmiş olur. Android işletim sisteminin akıllı telefonlara sağlamış olduğu ayarlar mevcut hale gelmektedir.

1- Hızlı geçiş ; Akıllı telefonlarda animatör süre ölçeği ayarlarını aktif hale geldiği takdirde menüler arası geçiş hızını ayarlama imkanı bulunur. Animatör süre ölçeği sayesinde hızlı menü geçişleri yapılmak isteniliyorsa bu ayarı kullanmak yeterli olacaktır.

2- Arka plan işlemleri ; Akıllı telefonlarda bir uygulama açıldığında, diğer uygulamaların ekranda görünmesi ve çalışması istenilmiyorsa bu ayarı aktif hale getirmek yeterli olacaktır. Arka plan işlem ayarları sayesinde arka planda görünen uygulamaların sayısını belirlemek mümkün olmaktadır. Bu ayar sayesinde akıllı telefonlarda performans gücünde artış olacaktır.

3- Hata raporu ;  Cihazda meydana gelen sorunlarda veya cihazın genel problemlerini hata raporu sayesinde görüntülemek mümkün olmaktadır. Hata raporu hazırla ayarı kullanıldıktan sonra bir bildirim sayesinde raporu görmek mümkün olmaktadır.

4- Gpu aşımı ; Cihazda bulunan grafik işlemcisinde herhangi bir zorlama meydana geldiğinde, gpu aşımını ayıkla ayarı sayesinde hata olup olmadığını görüntülemek mümkün olacaktır.

5- Masa üstü yedekle ; Cihazda bulunan uygulamaların güvenli olması için, yedekleme ayarlarını yapmayı sağlayacaktır. Masa üstü yedekle şifresi ayarı sayesinde uygulamaları geri yükleyebilmek adına şifre oluşturulmasını isteyecektir.

6- OpenGL izlemelerini aktifleştirme ; Normal akıllı telefon kullanıcıların ihtiyacı olmayacak bir ayar seçeneğidir. OpenGL sayesinde hatalar tespit edilerek bir dosya şeklinde kullanıcıya sunmaktadır.

7- 4x Msaa etkinleştirme ; Bu ayar genellikle bilgisayar oyunlarında yer almaktadır. Bu ayar android telefonlarda da bulunmaktadır. Telefona sağlamış olduğu özelliği ise görüntü kalitesini yükseltmesidir.

8- Rtl yerleşimi ; Bu ayar sayesinde android telefona farklılık katılır. Rtl yerleşimini zorla ayarı sayesinde ekranda görünen yazılar ve menülerin görünüm şekli sağdan sola doğru hizalanmasını sağlayacaktır.

9- Uyanık kalma modu; Android telefonda bu ayar aktif hale getirildiğinde, telefonun ekranı hiç kapanmadan sabit bir şekilde kalmayı sağlamaktadır.

10- İşlem istatistikleri ; Android telefonda bulunan uygulamaların kullanımını ve harcadığı enerji tüketimlerini istatiksel bir şekilde görüntülemeyi sağlamaktadır. İşlem istatistikleri sayesinde android telefonun durumunu takip etme imkanı sağlayacaktır.

11- İşaretçi konum ; Andoid telefon ekranında dokunulan yerin, işaretçi konum göster ayarı sayesinde kordinat bilgisini almayı sağlayacaktır.

Android Go Geliyor işte detaylar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir