Kategoriler
Genel

AnonTurk neden kuruldu?

Değerli okurlarım herkese merhaba. Bugün size internetin derinliklerinde yani kiminizin deepweb kiminizin darknet dediği yerde sörflerken bulduğum muhteşem bir Türk topluluğundan bahsedeceğim.

Bu sayfa neden dikkatimi çekti önce onu sizlerle paylaşayım. Bu sayfada teknoloji, siber güvenlik ve scripting üzerine çok güzel ve açıklayıcı konular yer alıyor. İlk kez bu konularla bu kadar ilgili ve kalabalık bir Türk topluluğuna denk geldim. Ayrıca üyeler ve yöneticiler oldukça yardımsever ve forumdaki hiçbir soruyu veya yardım çağrısını es geçmiyorlar.

AnonTurk’te biraz vakit geçirdikten sonra forum yöneticilerinden xLyvn ile bir görüşme ayarladım ve kendisiyle röportaj yapma şansına eriştim. Birlikte biraz sohbet ettik ve kendisinin de iznini alarak görüşmemizi bloğumda yayınlamak için söz aldım. Ben daha fazla uzatmadan Türk Deepweb Sayfası AnonTurk’ün yöneticilerinden xLyvn ile yaptığım görüşmeyi sizlere aktarıyorum.

> Merhaba xLyvn. Kısaca anlatır mısın AnonTurk’ün tarihçesi nedir? Ne zaman ve ne amaçla kuruldu?

xLyvn: Merhaba. AnonTurk 2011 senesinden beri web dünyasında Türk Deepweb topluluğu olarak yer almakta. Zaman zaman yayın hayatına ara versede neredeyse 10 seneyi bulan bir süre zarfında mevcudiyetini korudu ve zamanla büyüyerek dev bir topluluk haline geldi. Alanında bir öncü olarak hala büyümeye devam etmektedir. Siber güvenlik ve saldırı teknikleri ile ilgilenen bir kadro tarafından kuruldu. Bu ortak paydada buluşan insanların amaçları ise birbirleriyle bilgi paylaşımı yapmaları ve bilgilerini bu tarz konularla ilgilenen insanlara aktarma istekleri oldu.

> Peki xLyvn sen ne zaman ve nasıl AnonTurk’e katıldın? Kurucu ekipte mi yer alıyorsun yoksa ekibe sonradan mı dahil oldun?

xLyvn: Ben 2013 yılında AnonTurk’e bir tanıdığım vesilesi ile katıldım. O zaman bu kadar büyük bir platform değildi, kemik bir kadro yer alıyordu. Ben de daha yeni yeni siber dünya ile ilgilenmeye başlamıştım ve buradaki ortam beni bir karadelik gibi içerisinde çekti. Çeşitli görevler aldıktan sonra 2017 yılında Süper Moderatör olarak terfi ettim. AnonTurk benim hayatımda çok büyük bir parça haline geldi ve neredeyse günümün tamamını AnonTurk’e ayırmaya başladım. AnonTurk sayesinde çok fazla şey öğrendim ve her gün farklı şeyler öğrenmeye devam ediyorum.

> AnonTurk’ü özel kılan şey sence nedir?

xLyvn: AnonTurk’ü özel kılan birçok unsur var. Birincisi günümüz koşullarında gerçek özgürlüğü tahahhüt eden ve bunu sağlayan tek Türk web hizmeti olması. Burada herkes özgürce düşüncelerini paylaşabilir. Teknik destek alabilir ve yardımlaşabilir. Ayrıca hiçbir üyenin özel bilgileri ve hassas verileri sunucularda toplanmaz. Loglar tutulmaz ve en ufak kalıntılar dahi sunucu üzerinde çalışan crontab servisleri aracılığıyla anlık olarak silinir.

> Özgür bir forum.. Kulağa çok hoş geliyor. Peki burası tamamen kuralların olmadığı bir yer mi?

xLyvn: Gönül ister ki kurallar diye bir sayfa hiç olmasın ve hiçbir üye kısıtlanmasın. Fakat etik bulmadığımız ve kesinlikle desteklemediğimiz hatta karşısında durduğumuz bazı olgular var. Bunlarda ilki kesinlikle saygı. Kimse kimseye hakaret edemez, kimse kimseyi tehtit veya rahatsız edemez. Bunun yanı sıra AnonTurk asla pedofili unsurları içeren paylaşımlara müsade etmez ve son olarak terör ile ilişkili hiçbir unsura göz yummaz izin vermez. Evet bunlar dışında hiçbir kural yoktur ve insanlar bu etik çerçeve içerisinde tamamen özgür koşullara sahiptir.

> Sitede aktif bir alışveriş alanı görüyorum. Bir de alışverişlerde kullanılmak üzere escrow seçeneği sunuyorsunuz. Bunlar hakkında biraz bilgi verir misin?

xLyvn: AnonTurk üyeleri kendi aralarında her türlü ürün ve hizmetin alışverişi yapabilirler. Anonimliği sağlayabilmek adına forum içerisinde kripto-para kullanılmaktadır. Kripto paranın takip edilebilirliğindeki zorluklardan ötürü dolandırıcılar bu sistemi suistimal etmeye çalışmaktadır. Burada devreye escrow hizmeti giriyor. Forum yönetimi alıcı ve satıcı arasında koruyucu bir tampon olarak parayı tutuyor ve ticaret sorunsuz tamamlanana kadar kasasında tutuyor. Alışveriş sorunsuz tamamlandıysa para satıcı tarafa aktarılıyor eğer tamamlanmadıysa ise alıcıya iade ediliyor. Escrow budur. Herkese kesinlikle escrow sistemini kullanmalarını öneriyoruz çünkü dolandırıcılar günden güne çoğalmakta ve haksız kazanç elde etmektedir. Escrow ile birlikte dolandırılma riskini ortadan kaldırıyoruz.

> Benim sorularım bu kadar. xLyvn seninle sohbet etmek büyük keyifti benim için. Hem seninle hem de AnonTurk ile tanıştığıma çok memnun oldum. Ben de aynı zamanda bir blog sahibiyim ve eğer iznin olursa bütün bu konuşmayı blogumda paylaşarak AnonTurk’ün tanıtımını yapmak istiyorum.

xLyvn: Ben teşekkür ederim tabi ki paylaşabilirsin bundan sadece onur duyarım.

Evet değerli okuyucularım, eğer yolunuz darkweb’e düşerse kesinlikle AnonTurk’ü ziyaret etmenizi öneririm.

https://www.anonturk.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir