Kategoriler
Genel

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara Korona Aşısı İçin Tarih Verdi

Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19 salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Kara, Türkiye’deki aşı çalışmalarının laboratuvar tarafında olumlu ilerlemeler olduğunu, hayvan deneyi aşamalarına gelindiğini kaydetti. Prof. Dr. Kara, “Uluslararası çalışmalar biraz daha ileri seviyede, insan çalışması düzeyine gelmiş vaziyette. Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi bilgilerine göre, bunların sayısı 25 civarına ulaşmış durumda. En önde olan iki tanesinden birisi haftaya başlayacak, diğeri büyük çaplı insan çalışmalarına yeni başlamış vaziyette” diye konuştu.

‘GÜVENLİĞİNE YÖNELİK 3 AŞAMALI ÇALIŞMA’
Prof. Dr. Kara, aşının güvenliğine yönelik olan ilk çalışmaların çok az sayıda gönüllü üstünde deneme yapılması olduğuna vurgu yaparak, “Aşının herhangi bir problem çıkartmadığı görüldükten sonra ikinci kısımda da hangi miktarla verdiğinizde ne kadar etki yaptığını gördüğünüz çalışmalar olur. Üçüncü kısımda bu aşının gerçekten koruyucu olup olmadığını gördüğümüz çok daha yüksek sayıdaki insanlara uygulandığında ve aynı zamanda da istenmeyen etkilerinin olup olmadığını değerlendirdiğimiz çalışmalar olur” ifadelerini kullandı.

‘KASIM’DA İLK DOZ’
İngiltere ve ABD’deki aşı çalışmalarına değinen Prof. Dr. Kara, “Şu anda İngiltere’deki aşı çalışmaları belli bir noktaya geldi ve insan çalışmalarında bu büyük gruba başladı. ABD’deki çalışmada önümüzdeki hafta içerisinde büyük çaplı insan çalışmalarına başlanacak. Bunların sonuçlarının alınması büyük olasılıkla kasım ayı olacak gibi görünüyor. Çok sayıdaki insanla yapılan çalışmayla beraber aşının üretim çalışmaları da başlıyor. Olumlu yürüdüğü anda da kasım ayı gibi ilk doz uygulamaları dünya çapında başlayabilir. Ama bizim ülkemize gelmesi mart-nisan aylarını bulabilir. Türkiye girişimlerde de bulunuyor. Gönüllü olabileceklerle aşıların Türkiye’de de uygulanması kasım aylarında olabilir” diye konuştu.

‘PROTEİNİ HÜCRELERİMİZE ÜRETTİYORUZ’
ABD’deki son aşının biraz daha farklı geliştirildiğini anlatan Prof. Dr. Kara, uygulamaya girecek aşının, koronavirüsün insan vücuduna tutunması için gereken proteinin nereden sentezlendiğini, onu kodlayan genin RNA’sı çıkarılarak yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Kara, “Aşının içerisindeki RNA insanda kasın içerisine veriliyor. Hücrelerimizin içerisine girerek ilgili proteini sentezliyor. Böylece virüsü değil, virüsün sadece bir proteinini veriyorsunuz ve o proteini de kendi hücrelerimize ürettirmiş oluyoruz. Bu sayede istenilen miktarlarda protein üretilerek güçlü antikor yanıtı oluşuyor. Hücrelerimiz de böylece virüsü tanımış oluyor. Böyle bir proteini taşıyan virüs geldiği anda da hem antikorlar hem de hücreler direkt olarak o virüse karşı harekete geçip virüsün bizim vücudumuzda dolaşmasını engelleyip hastalığı en başında durdurmuş oluyor. Aşı çalışmalarında bugün için bu noktadayız” ifadelerini kullandı.

‘AŞI OLSA BİLE MASKE VE MESAFEYE DİKKAT’
Aşılarla ilgili olumlu gelişmelerin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kara, “‘Tünelin ucundaki ışık’ diye söyleyebiliriz ve bizim açımızdan çok olumlu gelişmeler bunlar. Ama aşıları olsak bile belki de bizi zatürreden ölümden koruyacak; ama virüs vücudumuza girebilir ve başkasına bulaştırmamızı önlemede yeterli kalmayabilir. O nedenle bugün de, aşının olduğu dönemde de bizim mesafe ve maske konusunda dikkatli olmamız gerekecek” dedi.

Kategoriler
İnternet

Sunucu Hizmeti

Türkiye’deki en iyi network altyapısı ve en iyi veri merkezi altyapısına sahip bir firma olan veritescil.com.tr, lokasyon olarak internetin en hızlı olduğu yerdeki son teknoloji sunucuları ile hızlı ve güvenli bir hizmet sunuyor. Web sitelerini internet ortamında her yoğunlukta problemsiz ve hızlı bir şekilde yayınlamaya devam eden vps server cihazları ile kesintisiz bir web site yayınlama hizmeti sunuyor. 1.000’den fazla sunucu sahibi bir firma olarak bireysel ve kurumsal müşterilerine 7/24 hizmet sunuyor. SSD vds, fiziksel sunucu, oyun sunucusu ve sunucu barındırma hizmetleri yanında Linux Web Hosting, Linux Reseller Hosting, Windows Hosting ve WordPress Hosting hizmetleri ile Veri Tescil sizlere hizmet vermekten gurur duyuyor.

DDoS Korumalı Hosting Hizmeti

Firmaların, kişi ve kurumların dijital ortamdaki aynası olan web sitelerinin kesintisiz hizmet sunması çok önemlidir. İş sürekliliğini en üst seviyede tutan veritescil.com.tr alanında en iyi yazılım ve donanım üreticileri ile iş birliği yaparak müşterilerine en iyi teknik desteği ve internet hizmetini sunuyor. Web Hosting’in kullanım amacı web sitelerini yayınlamak ve erişilebilir olmalarını sağlamaktır. Özellikle yurt dışı lokasyonlara sahip sunucular web site hizmetlerinin yavaşlamasına neden olur. Türkiye lokasyonlu fiziksel sunucu çeşitleri ile Veritescil.com.tr hızlı, güvenli ve yüksek performanslı bir barındırma hizmeti sunuyor.

Veritescil Farkı ile Reseller Hosting

Özellikle webmasterlar ve kurumsal web tasarım ajansları için mükemmel çözümler üreten reseller hosting, birden fazla web sitesinin barındırıldığı yüksek performanslı bir hosting hizmetidir. Reseller hosting hizmeti alanlar benzersiz altyapısı ile kullanıcılara en iyi erişimi sağlıyor. En çok tercih edilen alt yapı reseller hosting için Veritescil.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz. Kullanımı kolay ve Türkçe yönetim paneli ile reseller hosting, hostinglerinizi tek bir yapıdan kontrol etmenizi sağlıyor.

Yüksek Performans Sunan Sanal Sunucular

Birbirinden cazip korumalı vds sunucu paketleri ile Veritescil.com.tr, Türkiye lokasyon SSD diskli, yurt içi ve yurtdışı siber ataklara karşı ücretsiz koruma servis hizmeti sunuyor. SSD Diskli vds sunucuları dakikalar içerisinde hazır hale getiriyor ve yazılım kurulumları taleplerine en iyi çözümleri sunuyor. SSD vds sunucu paketleri, birden fazla işletim sistemini yüksek performansla çalıştıran teknolojik özellikleri ile dikkat çekiyor. Kendine ait disk alanı, hafızası, IP adresi, konfigürasyonu ve uygulamaları ile SSD sanal sunucu paketleri ile birçok işlem kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte, yüksek oranda internet hızı ve % 99.9 oranında bulunurluk oranı ile yüksek performans elde edilmektedir. Kiralık vds ihtiyaçlarına en etkili şekilde cevap veren Veritescil.com.tr, sunucu kiralamak isteyenlerin ilk tercihidir. SSD vps kiralama için windows sanal sunucu veya linux sanal sunucu işletim sistemi hizmetini en hesaplı fiyatlarla almak için Veritescil.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Dedicated Sunucu Paketleri İle Veritescil.com.tr

Sadece vds sunucu kiralama hizmeti değil dedicated sunucu hizmeti de sunan Veritescil.com.tr, farklı Ram ve hdd özellikleri ile her ihtiyaca cevap veren sunucularla her zaman müşterilerine ilk ilkemiz olan müşteri memnuniyeti ilkesiyle memnun etmeyi ve sizlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için hizmet vermekteyiz. Eşsiz bir alt yapı servisine sahip Veritescil.com.tr dedicated sunucu paketleri, yazılım ve kurulum desteğinin ücretsiz verildiği hizmetlerdir. 5 farklı operatör üzerinden sunulan metro internet altyapılı fiziksel sunucu paketleri ile kesintisiz bir erişim sağlanıyor. Kiralık fiziksel server kiralama hizmetleri ile Veritescil.com.tr daima 7/24 hizmetinize hazırdır.

Dedicated Sunucu Kiralama Hizmeti

Paylaşımsız sunucular dedicated server kiralama adı verilen tek sunucu için ayrılmış olan internet sunucuları olup kullanım hakkı sadece bir şirket veya kişidedir. Fiziksel/Paylaşımsız Sunucu olarak bilinen Dedicated Server, başkalarının herhangi bir verisinin bulunmadığı sunuculardır. Trafik hacmi yüksek ve görsel içeriklere fazla yer veren büyük firmalar tarafından tercih edilen Dedicated Server, veri paylaşımında bulunulmayan ve bu nedenle yüksek performans sergileyen sunuculardır. Dedicated Serverlar sadece bir kullanıcıya özeldir. Birbirinden cazip dedicated sunucu paketleri için www.veritescil.com.tr web sitesini ziyaret edebilir, en ekonomik fiyatlarla yüksek performanslı bir sunucuya sahip olabilirsiniz.

Veritescil.com.tr İle Çalışmanız İçin Çok Neden Var

Bilişim teknolojileri alanında 7/24 kesintisiz hizmet sunan Veritescil.com.tr, ekonomik teknolojik paketleri ile müşterilerinin işine değer katıyor. Birebir yedekli alt yapı sistemi ile iş sürekliliğini en üst düzeyde tutarken Türkiye ile birlikte büyüyoruz. Türkiye’de hosting ve veri merkezi denildiğinde akla gelen firmalardan biri olarak daima müşteri memnuniyeti sağlıyor ve sağlamaya devam ediyor. Her ölçekte kullanıcıya hizmet veren bir firma olarak ilk tercihler arasında yer alırken, müşterilerine sunduğu teknik desteği en uç noktalarda sağlayarak fark yaratıyor. Veritescil.com.tr hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için www.veritescil.com.tr web sitesini mutlaka incelemelisiniz. Alan adı, hosting ve sunucu hizmetleri ile Veritescil.com.tr web sitenizi hak ettiği yerlere taşımanızı sağlıyor. Firmanızı kesintisiz bir şekilde hedef müşteri kitlesine ulaştırmak için aradığınız adres Veritescil.com.tr’dir.

Kategoriler
Genel

En iyi network’ü olan veri merkezi

Türkiye’deki en iyi network altyapısı ve en iyi veri merkezi altyapısına sahip bir firma olan veritescil.com.tr, lokasyon olarak internetin en hızlı olduğu yerdeki son teknoloji sunucuları ile hızlı ve güvenli bir hizmet sunuyor. Web sitelerini internet ortamında her yoğunlukta problemsiz ve hızlı bir şekilde yayınlamaya devam eden vps server cihazları ile kesintisiz bir web site yayınlama hizmeti sunuyor. 1.000’den fazla sunucu sahibi bir firma olarak bireysel ve kurumsal müşterilerine 7/24 hizmet sunuyor. SSD vds, fiziksel sunucu, oyun sunucusu ve sunucu barındırma hizmetleri yanında Linux Web Hosting, Linux Reseller Hosting, Windows Hosting ve WordPress Hosting hizmetleri ile Veri Tescil sizlere hizmet vermekten gurur duyuyor.

DDoS Korumalı Hosting Hizmeti

Firmaların, kişi ve kurumların dijital ortamdaki aynası olan web sitelerinin kesintisiz hizmet sunması çok önemlidir. İş sürekliliğini en üst seviyede tutan veritescil.com.tr alanında en iyi yazılım ve donanım üreticileri ile iş birliği yaparak müşterilerine en iyi teknik desteği ve internet hizmetini sunuyor. Web Hosting’in kullanım amacı web sitelerini yayınlamak ve erişilebilir olmalarını sağlamaktır. Özellikle yurt dışı lokasyonlara sahip sunucular web site hizmetlerinin yavaşlamasına neden olur. Türkiye lokasyonlu fiziksel sunucu çeşitleri ile Veritescil.com.tr hızlı, güvenli ve yüksek performanslı bir barındırma hizmeti sunuyor.

Veritescil Farkı ile Reseller Hosting

Özellikle webmasterlar ve kurumsal web tasarım ajansları için mükemmel çözümler üreten reseller hosting, birden fazla web sitesinin barındırıldığı yüksek performanslı bir hosting hizmetidir. Reseller hosting hizmeti alanlar benzersiz altyapısı ile kullanıcılara en iyi erişimi sağlıyor. En çok tercih edilen alt yapı reseller hosting için Veritescil.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz. Kullanımı kolay ve Türkçe yönetim paneli ile reseller hosting, hostinglerinizi tek bir yapıdan kontrol etmenizi sağlıyor.

Yüksek Performans Sunan Sanal Sunucular

Birbirinden cazip korumalı vds sunucu paketleri ile Veritescil.com.tr, Türkiye lokasyon SSD diskli, yurt içi ve yurtdışı siber ataklara karşı ücretsiz koruma servis hizmeti sunuyor. SSD Diskli vds sunucuları dakikalar içerisinde hazır hale getiriyor ve yazılım kurulumları taleplerine en iyi çözümleri sunuyor. SSD vds sunucu paketleri, birden fazla işletim sistemini yüksek performansla çalıştıran teknolojik özellikleri ile dikkat çekiyor. Kendine ait disk alanı, hafızası, IP adresi, konfigürasyonu ve uygulamaları ile SSD sanal sunucu paketleri ile birçok işlem kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte, yüksek oranda internet hızı ve % 99.9 oranında bulunurluk oranı ile yüksek performans elde edilmektedir. Kiralık vds ihtiyaçlarına en etkili şekilde cevap veren Veritescil.com.tr, sunucu kiralamak isteyenlerin ilk tercihidir. SSD vps kiralama için windows sanal sunucu veya linux sanal sunucu işletim sistemi hizmetini en hesaplı fiyatlarla almak için Veritescil.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Dedicated Sunucu Paketleri İle Veritescil.com.tr

Sadece vds sunucu kiralama hizmeti değil dedicated sunucu hizmeti de sunan Veritescil.com.tr, farklı Ram ve hdd özellikleri ile her ihtiyaca cevap veren sunucularla her zaman müşterilerine ilk ilkemiz olan müşteri memnuniyeti ilkesiyle memnun etmeyi ve sizlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için hizmet vermekteyiz. Eşsiz bir alt yapı servisine sahip Veritescil.com.tr dedicated sunucu paketleri, yazılım ve kurulum desteğinin ücretsiz verildiği hizmetlerdir. 5 farklı operatör üzerinden sunulan metro internet altyapılı fiziksel sunucu paketleri ile kesintisiz bir erişim sağlanıyor. Kiralık fiziksel server kiralama hizmetleri ile Veritescil.com.tr daima 7/24 hizmetinize hazırdır.

Dedicated Sunucu Kiralama Hizmeti

Paylaşımsız sunucular dedicated server kiralama adı verilen tek sunucu için ayrılmış olan internet sunucuları olup kullanım hakkı sadece bir şirket veya kişidedir. Fiziksel/Paylaşımsız Sunucu olarak bilinen Dedicated Server, başkalarının herhangi bir verisinin bulunmadığı sunuculardır. Trafik hacmi yüksek ve görsel içeriklere fazla yer veren büyük firmalar tarafından tercih edilen Dedicated Server, veri paylaşımında bulunulmayan ve bu nedenle yüksek performans sergileyen sunuculardır. Dedicated Serverlar sadece bir kullanıcıya özeldir. Birbirinden cazip dedicated sunucu paketleri için www.veritescil.com.tr web sitesini ziyaret edebilir, en ekonomik fiyatlarla yüksek performanslı bir sunucuya sahip olabilirsiniz.

Veritescil.com.tr İle Çalışmanız İçin Çok Neden Var

Bilişim teknolojileri alanında 7/24 kesintisiz hizmet sunan Veritescil.com.tr, ekonomik teknolojik paketleri ile müşterilerinin işine değer katıyor. Birebir yedekli alt yapı sistemi ile iş sürekliliğini en üst düzeyde tutarken Türkiye ile birlikte büyüyoruz. Türkiye’de hosting ve veri merkezi denildiğinde akla gelen firmalardan biri olarak daima müşteri memnuniyeti sağlıyor ve sağlamaya devam ediyor. Her ölçekte kullanıcıya hizmet veren bir firma olarak ilk tercihler arasında yer alırken, müşterilerine sunduğu teknik desteği en uç noktalarda sağlayarak fark yaratıyor. Veritescil.com.tr hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için www.veritescil.com.tr web sitesini mutlaka incelemelisiniz. Alan adı, hosting ve sunucu hizmetleri ile Veritescil.com.tr web sitenizi hak ettiği yerlere taşımanızı sağlıyor. Firmanızı kesintisiz bir şekilde hedef müşteri kitlesine ulaştırmak için aradığınız adres Veritescil.com.tr’dir.

Kategoriler
Genel

Sprey Nozul Üreticisi

Beylikdüzü Escort

Benim ismim Ferah, olgun bir kadın olarak, erkeklere partner bulmaları konusunda yardımcı olmak maksadıyla hizmet veriyorum. Bakım düşkünü ve adrenalin tutkunu bir kadın olarak nitelendirebilirsiniz beni.

Bakıma çok fazla önem veriyorum ve mutlaka karşımdaki erkekler de bu şartı arıyorum. Bakım bence parayla olan bir şey de değildir, dişlerinizi her gün fırçalamanız, ellerinizi temiz tutmanız, el ve ayak bakımına önem vererek, tırnaklarınızı temizlemeniz ve saçınızı sakalınızı düzgün kestirmeniz; bence bir erkek için bakım anlamında yeterli detaylardır. Bir de tabii temiz kıyafetler giymenizi isterim. Bu konunun en doğru takipçisi nattsumi.com kızlarıdır.

Karşıma bu şekilde gelirseniz; sizinle anlaşmamamız için bir neden de kalmaz ortada. Ben kişisel bakımıma önem veren, durumum da iyi olduğu için, bakım merkezlerine sürekli giderek saç ve cilt bakım maskelerini uygulatan birisiyim. Bu yüzdendir ki; 38 yaşında olmama rağmen, 20’li yaşlara yeni girmiş bir genç kız cildine sahibim.

Fiziğimde gayet yerinde, 1.70’li boylara sahip, 54 kiloda bir kızım, ayrıca sarışınım. Bende herkesi etkileyecek bir nokta var bana göre. Kimileri bakımlı olmamdan, kimileri güzel kıyafet ve elbise seçimlerinden, kimileri cildimden, kimileri saçımdan, kimileri sesimden ve kimileri de gözlerimden etkileniyor.

Esenyurt Escort

Zaten bu yüzden; kimse hizmet verdiysem; döndü dolaştı ve bir kez daha bana geldi. Eğer bakımlı ve bir de içtenseniz; size de sürekli hizmet verebilirim. Yalanı bir kere ilişkimize kesinlikle almayalım arkadaşlar, bir yere yalan girerse zaten ondan asla hayır geleceğine inanmam. Şayet bunlara dikkat ederseniz; sizinle uzun bir ömür geçirir ve belki de yeni bir aşka başlarız.

Ben tam bir aşk kadını olarak, bir insanın aşkta mantığı aramaması gerektiğini savunurum. Bence amiden.com bir yerde aşk varsa; orada akıl artık devre dışı kalır ve böylesi de doğru olandır. Aşk kadını olmam, sürekli aşık olduğum anlamına gelmemeli tabi. Bir kere aşık oldum bugüne kadar ve sevdiğim insan da hayatını kaybetti.

O sıra zaten depresyona girmiştim ve daha sonra kendimi bu işe vererek, kafamı dağıtmaya başladım ve yeniden onun gibi sevebileceğim birisini arar oldum. Şuana kadar hoşlandıklarım oldu, ancak uzun vadede sevdiğim ve ona duyduğum şeyleri hissedeceğim birisi olmadı. Belki bu kişi siz olabilirsiniz değerli arkadaşlar. Ancak bunu ad ne yazık ki yaşamadan ve birlikte bolca vakit geçirmeden bilmemiz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden önce birlikte vakit geçirmemiz ve belki birkaç sene birbirimize olan güvenimizi katlayarak arttırmamız lazım. Benim için yapabilecekleriniz de benim size bağlanmam konusunda önemli bir etken olacaktır.

Avcılar Escort

Bu arada adrenalin tutkunu birisi olduğumu da belirtmiştim. Özellikle hız tutkunuyum ve ralli yarışlarını merakla izlerim. Kendime ait bir arazi aracım da var ve onunla senede birkaç kez gider hız yaparım. Tabii ngoimaurovi.com hız yaptığımda kimseyi rahatsız edecek bir yerde ve derecede olmaz bu. Tamamen buna uygun olan bir ortamda kendimi tatmin etmeye çalışırım. Belki bir gün siz de arabama biner ve benimle bu anı yaşarsınız.

Elimden geldiği kadar, kendimi ifade etmeye ve kelimelere dökmeye çalıştım arkadaşlar, bundan sonrası artık siz de; beni arayıp, randevu istemeniz gerekecek. Sizlere uygun bir zaman için o randevuyu vereceğim ve sizinle bu sırada bir görüşme yaparak, birlikte neler yapabileceğimiz konusunda detayları konuşacağız. Benden nasıl bir yaklaşım göstermemi isterseniz; ben de sizlere o şekilde yaklaşırım, ister bir kanka, ister bir sevgili, ister bir seks makinesi; bu tamamen size bağlıdır.

Kategoriler
Genel

Göz Kapağı Estetiği

Kadınların görünüşlerine verdiği önem içerisinde göz kapağı estetiği çok büyük rol oynuyor. Kadınlar göz çevresinde oluşan kırışıklık ve sarkmalardan çok şikâyetçi. Çoğu kadında zamanla beraber görünen göz etrafındaki kırışıklıklar büyük problem olarak görülebiliyor. Bu sarkmaların temelinde farklı sebepler yatabiliyor. Bu sebepler kişiden kişiye değişiyor. İnsan için yadırganamaz bir önemi olan gözler estetik açıdan da önemlidir. Gözlerine ve yüzünün geri kalanına verdiği önem ile oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Alt ve üst göz kapağında yaşanan farklı sorunlar estetik müdahale ile çözülebilir. En önemli sorunların başında da göz altı torbaları ve oluklaşmalardır. Göz kapağı estetiği bayanlar tarafından oldukça tercih edilen ve uygulanan bir yöntemdir. Göz çevresinde meydana gelen sorunların giderilmesi için şüphesiz en ideal çözüm yoldur.

Kadınlarda sarkma ve cilt kırışıklığı problemleri çok daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni ise cildin yapısından kaynaklanmaktadır. Kadınların cildi çok daha ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple bu tür sorunlarla daha fazla karşılaşmakta ve daha fazla cerrahi müdahale uygulanmaktadır. Erkeklerin bu konuyu çok da fazla önemsememesi erkek hasta ayısının az olmasında da etki göstermektedir. Çok farklı nedenlere dayanan göz kapağı sarkmalarına sebep olan ilk etken şüphesiz yaşlılıktır. Yaşlılığa bağlı olarak cilt deformasyona uğrayarak esne ve sarkmaya başlar. Başka bir neden ise yapısal bozukluklardır. Kişilerin ailesinden gelen genlerin sebep olduğu göz çevresi buruşukluk ve sarkmalar en kısa sürede tedavi edilmelidir. Kişilerin duygusal yapısı da bu konuda önemli etki yaratmaktadır. Aşırı hassas ve duygusal kimselerin sık sık ağlamaları göz çevresinde bozulmalara sebep olduğundan estetik operasyon gerektirir. Alkol, sigara ve madde bağımlılıkları bu hususta oldukça büyük role sahiptir ve göz çevresine büyük zararlar verebilir.

Göz kapağı estetiği herkes tarafından yaptırılabilecek bir işlemdir. Kalıtsal sebepler dolayısıyla oluşan kırışıklıklar erken yaşta giderilmelidir. Duygusallığa bağlı genç yaşta sarkmalar meydana gelebilir. Ayrıca dış etkenler ve yaşlılık da en büyük sebebiyet veren etmenlerdendir. Göz kapağına ve çevresine yapılacak cerrahi müdahaleler sorunu kolayca giderebilmektedir.

Kaynak : http://esteport.com/goz-kapagi-estetigi.html

Kategoriler
Genel

Teknik Analiz Ve İndikatörler

İndikatörler kelime anlamı olarak bir gösterge anlamını taşır. Teknik analiz yaparken, yani “teknik göstergeler” olarak yatırım yönünü daha doğru anlamamızı sağlayan bir göstergedir. Bu göstergeler finansal piyasada çok yaygındır borsa ve dövizde yaygın olarak kullanılmaktadır. Teknik analistler tarafından kullanılan birçok göster bulunuyor. Analiz için tek bir göstergeye bağlı kalmak doğru bir analiz değildir. Göstergeler, analiz sırasında bizi bir kilitlenmeye götürebilecek farklı sonuçlar çıkarabilir, ancak bir gösterge kombinasyonu ortak bir yön bulabilir. Döviz piyasasında en sık kullanılan göstergeler birlikte analiz edilebilir ve ortak bir sonuç çıkarılabilir. Peki bu göstergeler neler? En çok tercih edilen gösterge nedir? Bu yazı hakkında daha fazla bilgi almak için Forex Eğitim linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu soruyu cevaplayalım ve teknik analizi daha başarılı hale getirmek için göstergeleri tek tek kontrol edelim.

MACD

Bu, döviz paritesi piyasasındaki değişen değerlerin yakınsaması ve ayrışması nedeniyle hareketli bir ortalama oluşturan bir göstergedir. Döviz piyasasının sürekliliği ve hızlanması hakkında bilgi veren ve trendin yönünü gösteren önemli bir yatırım göstergesidir. Ayrıca günlük olarak paylaştığı analizler ile yatırımcılarını piyasaya dair bilgilendiren GarnetTrade kurumu hakkında daha ayrıntılı bilgi ve analiz için linki tıklayabilirsiniz.

Bollinger Bantları

Bollinger bandı, trend takip eden işlemlerde yatırımcılar için bir pazar aynası olma sorumluluğunu üstlenen oynaklık bantlarından oluşmaktadır. Bu bantlar canlılık arttıkça otomatik olarak genişler ve azaldıkça yavaş yavaş daralır. Bollinger Bantları 3 farklı eğriden oluşur. Üst bant direnç, orta bant hareketli ortalama ve alt bant desteği gösterir. Bollinger bantları, (M) tepe noktası ve (W) taban veya eğilim kuvveti gibi faktörleri belirlemek için kullanılır.

Momentum

Momentum, piyasadaki döviz paritesinin oynaklığını göstermek için kullanılmaktadır. Bu gösterge, platformdaki “Osilatör” başlığı altında bulunabilir. Bu yatırımcıların sevdiği ve sevdiği bir göstergedir. Momentum göstergeleri, özellikle MACD gibi göstergelerle kullanıldığında çok iyi sonuçlar verebilir.

RSI

RSI göstergesi tam anlamıyla “göreceli güç endeksi” anlamına gelir. Göreceli Güç Endeksi, Welles Wilder tarafından geliştirilen para biriminin hareketini, hızını ve değişimini ölçmeye yardımcı olan bir şok göstergesidir. RSI 0 ile 100 arasındadır. Genellikle, RSI aşırı alımın 70 puanı aştığını ve aşırı alımın 30 puanı aştığını düşünmektedir. Bu tür birçok gösterge vardır, ancak piyasada en yaygın kullanılan ve en yaygın göstergeler yukarıda listelenenlerdir. Teknik analiz yaparken, bu göstergeleri gözden geçirmek ve ilgili yatırımları yapmak yararlıdır.

Kategoriler
Genel

Rashid İbrahimov

Mücevherat sektörünün tanınan simalarından olan Azerbaycanlı genç iş adamı Rashid İbrahimov, Bakü’de doğdu. Çocukluğu Ukrayna’da ve Rusya’nın Moskova şehrinde geçen İbrahimov, 7 yıldan bu yana Türkiye’de yaşıyor. Sportif yaşamı ile dikkat çeken Rashid İbrahimov, eğitimini spor akademisinde tamamlayarak erken yaşlardan itibaren iş hayatında yer edindi.

Ailesinden bu yana kuşaklar boyunca aktarılan mücevherat işini geliştirerek 8 yıldır mesleği haline getiren başarılı iş adamı, ünlü mücevher üreticilerinden olan Collection Jewellery markasının ortağı durumunda.  İş kollarına turizmi de ekleyen İbrahimov aynı zamanda Skyfall Turizm’in de sahibidir.

Mücevherat sektöründeki başarısı ve tecrübesini global alana taşımak isteyen Rashid İbrahimov, kendi mücevher markasını oluşturarak dünya çapında bilinen bir isim haline getirmeyi vizyon edinmiştir. Annesini idolü olarak gören İbrahimov, annesinden aldığı enerji ve kararlılığı iş ve özel yaşamında kendisine kılavuz haline getirdiğini belirtiyor.

Çocukluğundan bu yana birçok ülkede yaşamış olan Rashid İbrahimov, tam bir seyahat tutkunu. Rusça, Türkçe, Azerice ve İngilizce gibi birçok dili konuşabilen iş adamının diğer büyük tutkusu ise koleksiyon haline getirdiği klasik arabalar. Tekne kullanmayı da çok seven ve hareketli bir yaşama sahip olan İbrahimov’un hayatında spor olmazsa olmaz. İbrahimov, aynı zamanda fanatik bir Galatasaray taraftarı.

Kategoriler
Genel

Pegasus Sabiha Gökçen’den Ağrı Uçuşlarına Başladı

Pegasus Hava Yolları, 20 Temmuz itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen’den Ağrı uçuşlarını başlattığını duyurdu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na pazartesi, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri saat 07:30’da; Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise yine aynı günler saat 10:30’da düzenlenecek.


Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen- Ağrı uçuşlarının başlayacağını açıkladı. İzmir-Ağrı seferlerinden sonra İstanbul Sabiha Gökçen’den de Ağrı’ya uçuşlarını başlatmaya hazırlanan havayolu şirketi, Sabiha Gökçen’den Ağrı’ya düzenlenecek seferlerin ilki 20 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na pazartesi, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri saat 07:30’da; Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise yine aynı günler saat 10:30’da düzenlenecek. Yeni hattın biletlerinin de 299,99 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı ifade edildi.

Kategoriler
Genel

Gıdaların Raf Ömrünü Uzatan Projeleri İle Türkiye İkincisi Oldular

ÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, Kültür Koleji Fen Lisesi, kimya dalında, ‘Kitosan Kurkumin ve Zeytin Yaprağı Ekstraktı Katkılı Anti-bakteriyel Yenilebilir Gıda Ambalajı’ konulu projeleriyle Türkiye 2’ncisi oldu.


Kültür Fen Lisesi, bu yıl 51’incisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, kimya dalında Türkiye ikincisi oldu. 12 dalda 216 projenin yer aldığı yarışmada 10’uncu sınıf öğrencileri Yusuf Kaan Güreler ve Eren Uzunöz, danışman öğretmenleri Hande Akarlar eşliğinde ‘Kitosan Kurkumin ve Zeytin Yaprağı Ekstraktı Katkılı Anti-bakteriyel Yenilebilir Gıda Ambalajı’ konulu projeleriyle başarıya ulaştı. Projelerinde, zeytin ağacının faydalarından yararlanan öğrenciler, yenilebilir anti-bakteriyel ve anti-viral ambalajlar elde ederek günümüzde kullanılan kanserojen ve toksisiteye sahip ambalajların önüne geçmeyi amaçlıyor.


“ÜRETTİĞİMİZ AMBALAJLAR GIDALARIN RAF ÖMRÜNÜ UZATIYOR”


Proje ile ilgili konuşan Yusuf Kaan Güreler, “Hazır gıda endüstride büyük bir öneme sahip ve hepimiz hazır gıdalar tüketiyoruz. Bu araştırmada, kurkumin ve zeytin yaprağı ekstraktının yüksek anti-bakteriyel özelliklerinden yararlanıp akıllı gıda ambalajlama üretimi gerçekleştirdik. Böylece günümüzde yaygın kullanılan, kanserojen etkiye ve toksisiteye sahip ambalajların önüne geçilebilmeyi amaçladık. Yaptığımız deneylerde hazırladığımız anti-bakteriyel filmlerin dayanıklı olmalarının yanı sıra et ürünleri ve unlu mamullerin gıda raf ömürlerini uzattığını kesin bir şekilde ispatladık. Hazırladığımız yeni nesil ambalaj ile çiğ tavuk etinin oda koşullarında 3 gün, yufkanın ise yine oda koşullarında 4 gün bozulmadan durduğunu ve TSE standartlarına uygunluğunu muhafaza ettiğini gördük. Projemizde kullandığımız zeytin yaprağı ekstraktı, antioksidan, antimikrobiyal, antienflamatuvar, antiaterojenik, antikarsinojenik ve antiviral de birçok farmakolojik ve tedavi edici özelliğe sahip. Filmlerimizin yenilebilir özellikte olması sayesinde bizler bu yeni nesil ambalajları kullanarak hem gıda raf ömrünü uzatacak hem de vücudumuzu virüs ve bakterilere karşı daha dirençli tutabileceğiz” diye konuştu.


Projede yer alan bir diğer öğrenci Eren Uzunöz ise şunları söyledi:


“İçinde bulunduğumuz süreçte COVİD-19 virüsü ile ilgili yapılan tüm çalışmaları yakından takip ettik. Yurt içi ve yurt dışında koronavirüsü ile ilgili yayınlanan tüm makaleleri okuyup, inceledik. Araştırmalarımız sonucunda patentli bir çalışmada bizim de projemizin ana maddesi olan zeytin yaprağı ekstraktının etken maddesi olan ‘Oleuropein’ maddesinin yer aldığını gördük. Oleuropein’in COVID-19 ve HIV gibi pek çok virüse karşı tedavi amaçlı kullanıldığını, ABD de COVİD-19’a karşı geliştirilen ilaçlarının ana etken maddesinin içerisinde bulunduğunu fark ettik. Ülkemizde COVİD-19 tedavisi için geliştirilen ilacın da içerisinde yine yerli ve milli yöntemler kullanılarak Oleuropein üretiminin arttırıldığını ulusal haber sitelerinde heyecanla takip ettik. Ürettiğimiz ambalajlarımızın içerisindeki zeytin yaprağı ekstraktı yüksek oranda Oleuropein içeriyor. Bu nedenle ambalajlarımızın kullanılıp düzenli tüketilmesiyle COVİD-19 dahil olmak üzere HIV, İNFLUENZA, SARS ve MERS virüslerinin neden olduğu enfeksiyonlarının viral semptomlarını azaltabileceğini öngörüyoruz. Anti-bakteriyel ve anti-viral yenilebilir gıda ambalajlarımızın her yönüyle sağlıklı ve hatta şifa kaynağı olduklarını yaptığımız deney-gözlem ve analizlerle ispatlamış olduk.”


“DÜNYADAKİ YERİMİZİ SAĞLAMLAŞACAK”


Geleceğin bilim insanlarına yolculuklarında yardım etmenin büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren danışman öğretmen Hande Akarlar da “Türk bilim dünyası bu gençlerin başarılarıyla gelişecek, dünyadaki yerimizi sağlamlaştıracak” dedi.


Kültür Koleji Fen Lisesi Okul Müdürü Selin Tataroğlu ise, liselerde verilen eğitimin ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle katkı sağlayacak bilim insanları yetiştirmekte çok önemli bir rolünün olduğunu dile getirdi. Bunu sağlamak amacıyla “Okulumuzun kuruluşundan bu yana en büyük amacı öğrencileri bilim alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, onların çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak adına tüm bilimsel süreçlerini yürütülebilecekleri imkânları sağlamaktır” diye konuştu.


12 DALDA DÜZENLENİYOR


Her yıl TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmaların gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan yarışma, ‘Biyoloji’, ‘Coğrafya’, ‘Değerler Eğitimi’, ‘Fizik’, ‘Kimya’, ‘Kodlama’, ‘Matematik’, ‘Psikoloji’, ‘Sosyoloji’, ‘Tarih’, ‘Teknolojik Tasarım’, ‘Türk Dili ve Edebiyatı’ olmak üzere toplam 12 dalda düzenleniyor.

Kategoriler
Genel

Kurumsal firmalar için taşınabilir bilgisayar üretildi

Bilgisayar üreticisi Asus, kurumsal firmalar için P serisi taşınabilir bilgisayar geliştirdiklerini duyurdu. Her sektörden farklı müşteri grubuna yönelik ürün gelişmeyi hedefleyen firmanın yeni modeli hız ve geniş depolama özelliğiyle öne çıkıyor.


Türkiye’deki kurumsal firmalar için P serisinden P1440, P2540, P3540 ve P5440 olmak üzere 4 farklı notebook modeli getireceklerini duyuran bilgisayar üreticisi Asus, yazılı açıklama yaparak yeni serinin özellikleri hakkında bilgi verdi.


HIZLI VE GENİŞ DEPOLAMA


Bu modellerin kendi içerisinde hem fiyat hem de donanım açısından farklılaştığını aktaran yetkililer, P serisindeki tüm cihazlarda SSD çözümleri sunulacağı belirtildi.


Ayrıca, yeni modelle hızlı ve geniş depolama ihtiyacının karşılanması amaçlandı. Fiyat ve donanım olarak farklılaşacak bu ürünlerdeki depolama teknolojileri de fiyatıyla paralellik göstererek SATA ya da PCIe olarak ayrılacak ve müşteriler kendisi için en uygun donanımı seçebilecek.


180 DERECE DÖNEBİLEN ÇOK YÖNLÜ MENTEŞE VE TAŞINABİLİRLİK


Tüm cihazların menteşelerinin 180 derece açılabilen yapısı var. P1440 modeli en hafif optik sürücülü, P3540 modeli 16 saat pil ömrü ile hafif dizüstü bilgisayarı ve P5440 modeli ise hafif çift depolamaya sahip özellikleriyle dikkat çekiyor.


DAYANIKLILIK VE UZUN SÜRE DAYANAN BATARYA


İş yaşamındaki yoğun tempoya ayak uydurmak için bilgisayarların dayanaklık testleri yapıldı. Askeri standart testleri ile ilgili bazı detaylar paylaşan firma, klavye, giriş-çıkış port, yüksek ve düşük sıcaklık ve çarpma testlerinin yapıldığını vurguladı. Ayrıca, bilgisayarların en az 12 ile 16 saat pil ömürlerinin olduğu aktarıldı. Yüz tanıma ve parmak izi okuyucu ile kullanıcıların bilgisayarını etkin bir şekilde koruyabilmeleri de hedefleniyor.

Kategoriler
Genel

Fiziğinize Uygun Kıyafet Seçimleri ve Renkler Nasıl Olmalıdır?

Her erkek, vücuduna ait tipini bildikten sonra en iyi şekilde giyinmeyi hak etmelidir. Bu nedenle de özel erkek giyimkombin yaratma seviyesinde bazı tavsiyelerle beraber, bazı modaya uygun parçalarla beraber çok iyi seçimler yapabilir ve çok iyi şekilde de istediğiniz şık parçaları yakalayabilirsiniz. Önemli renklerin hayat kurtarıcı olduğu püf noktalarını da sizlere sunmak istiyoruz…

Mavi rengi, yaz ayları içinde erkekler için en iyi şık parça seçimi yapılabilir renklerden biridir. Hem havalı görünmeyi hem de şık bir yaz ayı çerçevesinde kombin yapmayı başaracaksınız. Severek giyeceğiniz tişört, gömlek ve hatta yaz akşamlarının olmazsa olmazı ceketlerde harikulade renk tonu maviyi kullanabilirsiniz.

Şık Seçimlerde Mavi Özelliğini Yakalayın

En iyi ve şık giyim tarzlarınızda ister düğüne giderken ister yaz akşamlarında harikulade bir yemeğe giderken değerlendireceğiniz erkek giyimkonularının en büyük parçası, blazer ceketler olacaktır. Birçok pantolon ve gömlek seçimlerinizde blazer ceketlerin mavi seçimiyle nefis bir kombin yapabileceksiniz. Gözlerin tamamı sizin üzerinizde olacak şekilde çok iyi renklerde en iyi kombinler yapmaya var mısınız?

Bu konuda marka takıntısı olmadan sizi en iyi şekilde giydirecek olan modayitikla.com internet sitesiyle beraber, erkeklere yönelik butik bir alışveriş sitesinde olmazsa olmaz her şeyi bulacaksınız. Ayakkabıdan tutun da iç çamaşırına kadar her şeyi tek tık ile hemen bulabilirsiniz. Siz de güvenli ve sorunsuz alışverişlerinizi bu adresten ihtiyaçlar doğrultusunda tamamlayabilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Arı Kovanı

Arıcılık faaliyetinin temel hususlarından birisini de arı kovanı oluşturuyor. Arıların barınakları olan ve yaşamlarını sürdürmeleriyle beraber temel ihtiyaçlarını karşıladıkları kovanlar arıcılıkta uzun yıllardır önemli halde bulunuyor. Arıcılık faaliyetinde arılardan iyi bal yapabilmeleri ve arıların sağlıklı, güçlü olabilmeleri gibi çeşitli temel noktalar bekleniyor. Bu noktaların sağlanabilmesi için de arıların barınakları kritik bir yere sahip olarak önem taşıyor. Kovanlar bu anlamda arıların güçlü ve sağlıklı kalabilmelerini sağlamanın yanında, etkili bir şekilde bal yapılabilmesine de katkı sağlıyor.

Arı Kovanı Özellikleri

Arı kovanı, farklı model ve tasarımlarla meydana getirilebiliyor. İnşa edilme şekline göre arı kovanı çeşitleri 3’e ayrılıyor:

  • Dikey – yatay.
  • Katlanabilir – katlanamayan.
  • Tek gövdeli – çok gövdeli.

Katlanabilir yapılar, pratik olmaları bakımından sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda temizlikleri daha kolay sağlanabiliyor.

Bunun dışında kovan seçimi yaparken bölgedeki hava koşulları, iklim, bal toplama olanakları gibi unsurlar da ön plana çıkıyor. Kişinin bölgeye uygun tarzlarda seçimler yapması gerekiyor. Tarım Garaj çeşitli kovan modelleriyle farklı bölgelere uygun kovanları kullanıcılarına temin ediyor ve aynı zamanda çeşitli parçalarını da sağlayarak halihazırda olan kovanlar için de hizmet veriyor.

Arı Kovanı Temini

Tarım Garaj, arıların temel yaşama ve arıcılık faaliyetlerine bal yaparak katkı sağlama amacı doğrultusunda farklı model ve tasarımlarda arı kovanı temini sağlıyor. Çeşitli tasarım ve şekillere sahip olan ve kaliteli şekilde üretilen bu ürünler, firma internet sitesi üzerinden de satışa sunuluyor. Kaliteli bir işçiliğe sahip olan kovanlar; arıların kalabileceği ortamın sağlanması bakımından kovanlar büyük önem taşıyor. Tarım Garaj, ilgililer için bu anlamda çeşitli modellerdeki kaliteli kovanları en uygun fiyatlarla sunuyor. Her çeşit arı kovanı ve parçası firmanın internet sitesi üzerinden https://www.tarimgaraj.com/ari-kovani-ve-parcalari-106 bu adreste bakılabiliyor.