Kategoriler
Genel

Robotiğin yükselen yıldızlarına ‘prestijli’ ödül

Öğrencilerin mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını keşfettikleri, tasarım ve kodlamayı bir arada kullandıkları VEX Robotik Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bakırköy Uğur Anadolu Lisesi’nin Script Robotics takımı 12’li kule ile Türkiye rekorunu kırarak, 46 takım arasında ‘En Prestijli’ ödülünün sahibi oldu. Takımın hedefi ise, Amerika’da Türkiye’yi temsil etmek.


40’tan fazla ülkeden 18 bin takımın bin 350 oyunda yarıştığı, ortaokul ve liselere yönelik dünyanın en büyük robotik etkinliği VEX Robotik Yarışması’nda, öğrenciler koçları rehberliğinde robotlar yapıp yıl boyunca düzenlenen yarışmalara katılıyorlar. Mühendislik probleminin oyun formatında verildiği yarışmada, öğrencilerin mühendislik becerileri ile birlikte ekip çalışması, iletişim, işbirliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerinin kazandırılması hedefleniyor. Dünya’nın en çok katılımcıya sahip yarışması unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren VEX Worlds Türkiye ile sezon sonunda şampiyon olan takım Amerika’da düzenlenen Vex Dünya Şampiyonasına katılım hakkı kazanıyor.  Bakırköy Uğur Anadolu Lisesi’nin Script Robotics takımı, geçtiğimiz hafta sonu 46 takımın yarıştığı İstanbul VRC turnuvasında en prestijli ödülün sahibi oldu. Ödül ile birlikte Türkiye şampiyonasına katılım hakkı kazanan öğrencilerin hedefi, Amerika’da Türkiye’yi temsil etmek.

“TÜRKİYE REKORU KIRDIK”

Semih Çevik, Lale Nur Fazlı , Şevval Çeki, Gülfem Şen ve Şevval Egeli’ den ve 1 koç öğretmenden oluşan 6 kişilik Script Robotics Takımı kaptanı Semih Çevik, takım mottolarının ‘her zaman ileriye, her daim zaferlere’ olduğuna dikkat çekti.

Türkiye rekoru kırdıkları için mutlu olduklarını belirten Çevik, “Yarışmada yeni bir tema yayınlanıyor. Yayınlanan temalara göre de robotlar tasarlıyoruz. Yarışmada bir görevimiz oluyor. 4 metrelik bir saha içerisinde küpleri en fazla üst üste koyabilen, en yüksek puanı almış oluyor. Biz 12’li kule yaparak Türkiye rekoru kırdık” dedi.

“FİZİK VE MATEMATİK OLMADAN ROBOTU YÜRÜTMEK ÇOK ZOR”

Robotun hazırlık sürecinden bahseden kaptan Çevik, şunları söyledi:

“Robot yapmadan önce mühendislik ve tasarım sürecimiz var. Araştırarak testler ve hesaplamalar yapıyoruz. Düzenli bir şekilde iş planını yapıp, robotumuzu günlere ayırıyoruz, iş bölümü ile birlikte yapıyı oluşturmuş oluyoruz. Ödülü almak için hem sürüşte hem de yazılımda saha içi performans ve davranışta iyi olmanız gerekiyor. Biz de ekip olarak bunu başardık. Robotumuzu yaparken birçok ders alanını da kullanıyoruz. Fizik ve matematik işlemleri yapmadan robotu yürütmek çok zor. Derslerimize katkısı çok fazla.”

“YAKLAŞIK 1 AYDA TAMAMLANDI”

Kendi ağırlığı 15 kilograma yakın olan tasarım robotun yaklaşık 1 ayda tamamlandığını belirten Çevik, “Robotu yaparken bazı sorunlar yaşayabiliyoruz. 1 ay gibi bir süre harcadık. 2 hafta sorunlarla uğraştık ve geriye kalan haftalarda pratik sürüşler ve deneme sürüşlerini yaptık. Robotu yapmak zorlu bir süreç, bazı sorunlar yarış esnasında da çıkabiliyor. Türkiye şampiyonasına katılım hakkı kazandık ve bundan sonraki hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nda birinci olup Amerika’da ülkemizi temsil etmek” dedi.

“YAZILIMI KENDİM ÖĞRENEREK YAZDIM”

Takımın tek yazılımcısı olan 10’uncu sınıf öğrencisi Lale Nur Fazlı, yazılımda yaşanan problemlere çözümler ürettiğini belirterek, “Yazılımı öğrenmeye Bahçeşehir Üniversitesi CodeCamp eğitimleriyle başladım. Orada değişik alanlarda eğitim gördüm ama VEX’in yazılımını kendim öğrenerek yazdım. Yazılımda driverın isteklerine göre kontrolleri entegre etmeye çalışıyorum ve mekaniklerle bunu yürütmem çok önemli. Yoksa ‘ileri git’ dediğimde robot yana kayabilir ve bu daha büyük bir soruna yol açabilir. Turnuvada her maçtan önce 15 saniye otonom süreci oluyor. Bu 15 saniyenin kodlarını da ben yazıyorum. Burada robotun düz gitmesi ya da manevra yapması için mekaniklerle entegre etmemiz çok önemli bir süreç” ifadelerini kullandı.

“PROBLEMLERİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Takımda mekanikten sorumlu 10’uncu sınıf öğrencisi Gülfem Şen ise, 6’ncı sınıftan itibaren arduino, maker, yazılım eğitimleri aldığına dikkat çekti. Şen, “Robotu tasarlarken ilk önce bir kağıda çizim yapıyoruz ve bu çizimden sonra robotun üzerinde deniyoruz. Denedikten sonra da bizim için hangisi sağlamsa o sistemi deniyoruz. Her sürüşten sonra çıkan problemleri aza indirgemeye çalışmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“MÜHENDİSLİK DEFTERİ İLE ÖDÜLE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ”

Mekaniğe yardım eden 9’uncu sınıf öğrencisi Şevval Egeli ise, takımda mekaniğe yardım ettiğini ve mühendislik defterini tuttuğunu söyledi.

Egeli, “Mühendislik defteri ödül almamızı çok etkiliyor. Yaptığımız robotun tasarım sürecini aktarıyorum, tasarımları yaptığımız hesaplamaları çizimleri yazıyorum. Mühendislik defterinin olmaması takıma geri plana düşürüyor çünkü her şekilde iyi olmamız gerekiyor” dedi.

Kategoriler
Genel

Mobil gardırop uygulaması şıklığı hedefliyor

Ana trendlere ve modaya uygun kıyafet kombinasyonunun kolayca bulunmasını sağlayacak mobil gardırop uygulaması 6 ay içinde kullanılabilecek. Altınbaş Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren Gona Trend firması tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcıların modaya uygun kıyafet kombinasyonu yapmasına destek olmayı amaçlıyor.


Hangi ortamda ne tür bir kıyafet giyeceğine karar veremeyen, karar verse bile içine sinebilecek kombinasyonlar oluşturmakta güçlük çekenler için yeni bir mobil uygulama geliştirildi. Altınbaş Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren Gona Trend, geliştirdiği Gardırop Uygulamasını kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

NE GİYECEĞİNİZE MOBİL UYGULAMA KARAR VERECEK

Altınbaş Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin ilk şirketi unvanına sahip Gona Trend’in kurucu ortağı Gonca Gül Özer, şirketin moda trendleriyle ilgili araştırmalar yürüttüğünü söyledi. Moda trend analizi çalışmalarına destek sağlaması amacıyla patentli bir Gardırop Uygulaması geliştirdiklerini anlatan Gonca Gül Özer, hem Android hem iOS platformlarında çalıştırılabilecek uygulamanın, kişinin gardırobundaki giyim eşyalarının kaydını tutarak, giyim esnasında yaptığı seçimleri kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti. Kullanıcıların uygulama sayesinde dolabındaki kıyafetlerle ilgili ön izleme sağlayabileceğini belirten Gonca Gül Özer, “Kişi herhangi bir kıyafeti üzerine giymeden, giydiğinde nasıl görüneceğini anlayabilecek. Böylece hem zamandan tasarruf edecek hem de bu konularda daha az kafa yormuş olacak” diye konuştu.

HERKES MODAYA UYGUN GİYİNEBİLECEK

Gül Özer’in verdiği bilgiye göre uygulama, her giysinin ne zaman ne için veya hangi ortamda giyildiğine dair bilgileri kaydederek, kullanıcıya daha sonraki seçimlerinde giyilme sıklığını ve en son ne zaman giyildiğini gösterecek. Uygulama, amaç belirtilmesi halinde önceki tercihlere bağlı olarak veya yeni trendlere dayalı ve moda uzmanının önceden belirlediği özelliklere göre giysi ve kombin önerisi yapacak. Uygulama, yeteri kadar veri topladığında kullanıcıya istatiksel yöntemlere dayalı öneriler de sunacak.

ALTI AY SONRA HAZIR

Uygulamanın yazılımı üzerinde Altınbaş Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Karan ve son sınıf öğrencileri İpek Çağla Genç ve Büşra Nur Aydemir ile bir çalışma yürüttüklerini anlatan Gonca Gül Özer “Geliştirmekte olduğumuz yazılım şu an kodlama aşamasında. Altı ay gibi bir süre zarfında hayata geçmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞACAK?

Proje üzerinde çalışmalarını yürüten Altınbaş Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencileri İpek Çağla Genç ve Büşra Nur Aydemir, geliştirdikleri yeni uygulamanın çalışma sistemi hakkında bilgi verdiler. Mobil uygulamanın teknik altyapısı ve çalışma prensibini anlatan İpek Çağla Genç ve Büşra Nur Aydemir, şu bilgileri paylaştılar:

“Kullanıcılarımız uygulamamız içerisine kıyafetlerinin fotoğraflarını çekip yükleyecek. Yüklenen kıyafetler kategorilerine, desenlerine ve renklerine göre ayrılacak. Bu ayrılan kıyafetlerini istedikleri zaman gardıroplarında görüntüleyebilecekler. Kullanıcıların yüklediği kıyafet fotoğraflarını sistemimiz 3 boyutlu hale getirecek. Bu üç boyutlu fotoğraflar, uygulamamızda oluşturduğumuz avatar üzerine giydirilebilir hale gelecek.”

Programın kombin önerilerini temel olarak giyilecekleri ortama göre hazırlayıp kullanıcıya sunacağını belirten İpek Çağla ve Büşra Nur, “Örnek vermek gerekirse iş toplantısına gidecekseniz eğer uygulamamız, iş kıyafetleri kategorisinde bulunan kıyafetler içerisinden kullanıcıya öneride bulunacak. Uygulamamızın uygun kombin yapmakta zorlanan kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Kategoriler
Genel

‘Dijital Dönüşüm’ Tuzla’dan başlıyor

Burçak BOZKUŞ-Doğan GÜNDOĞDU/İSTANBUL (DHA)- Tuzla Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ortaklığı ile gerçekleştirilen ‘Ailede Dönüşüm Projesi’nde görev almaya hak kazananlara sertifikaları törenle verildi.


Törene katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla artık bir eğitim şehridir. Bu projeyle nitelikli bireylerin yetiştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Dijital Aile Projesi sertifika törenine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Aile eğitildiğinde toplumun da eğitilmiş olacağı gerçeğinden hareketle ‘Dijital Aile Projesi’ kapsamında öncelikle, belirlenecek gençlerin eğitilmesi ve bu gençlerin öğrencilere ve ebeveynlere eğitimler vermesi sağlanacaktır. Günümüzde çocukların ve gençlerin internet ortamında zamanlarını harcamaları dikkate alınarak oluşturulan proje ile aile ve toplum arasındaki bağlılığın güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “Tuzladaki 19 okuldan seçilen lider öğrenciler vasıtasıyla gerçekleştirilecek Dijital Aile Projesi’nde teknolojik bağımlılığa karşı nitelikli bireylerin yetiştirilmesi sağlanacaktır” dedi

ALİ TAHA KOÇ: ÖĞRENCİLERİMİZ ‘DİJİTAL DÖNÜŞÜM’ KAVRAMINI ÖĞRENDİ

Tuzla Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ortaklığı ile gerçekleştirilen sertifika töreninde bir sunum yapan ve ardından öğrencilere sertifikalarını veren Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Dijital Dönüşüm Tuzladan başlıyor dedik ve başladık. Sayın belediye başkanımızın çok güzel bir projesi vardı. Ve hayata geçiriyoruz. Öncelikle şunun farkına vardık ki öğrencilerimize dijital dönüşümü anlatabilirsek onlar eve gidip ebeveynlerine daha rahat anlatabilecekler. Bunun için Tuzla Belediyesi çok güzel bir proje başlattı. Eğitimler verdi. Sonucunda 19 lisemizde öğrenciler seçildi. Bugün de o öğrencilerimize sertifikalarını veriyoruz. Dijital dönüşümün ne anlama geldiğini ve bize katkılarını anlayabilecek şekilde eğitimlerini aldılar. Bugün de sertifikalarını vermiş olduk, böyle bir projenin içinde yer aldığım için çok mutluyum” dedi.

DR ŞADİ YAZICI: TUZLA ARTIK BİR EĞİTİM ŞEHRİDİR

Eğitimle ilgili her işin içinde olacaklarını ve destekleyeceklerinin altını çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Cumhurbaşkanlığımızın Dijital Dönüşüm Ofisi ile iş birliğinde olmamızın gururunu yaşıyoruz. Gerçekten Türkiye’de dijital dönüşümde muhteşem işler yapılıyor. Bizim de Tuzla’da böyle bir paydaşta olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Hangi çalışmaları yaparsak yapalım kullanıcı sayısını arttırmadıkça hiçbir anlamı olmadığına inanıyoruz. Sayın Başkanımızın Türkiye’yi kapsayan çalışmalarıyla beraber Tuzla için böyle bir çalışma teklifinde bulunduk. Onlar da kabul ettiler. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

AHMET ALİREİSOĞLU: TUZLA’NIN EĞİTİMCİLERİ OLARAK ŞANSLI HİSSEDİYORUZ

Böyle bir projede yer aldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini ifade eden Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “İki güçlü bileşenin projeyi çocuklarımızla, öğrencilerimizle başlatması adına biz kendimizi Tuzla’nın eğitimcileri olarak çok şanslı hissediyoruz. Aynı zamanda bu dijital dünyada çocuklarımızın yüksek oranda yönetici olabilmeleri, bunu ailesine öğretebilmeleri çocuklarımızın sahip olduğu bir avantajdır. Çocuğun dijital dünyada bağımlı olmaması, yetkin ve etkin olması karakter açısından çocukların gelişimine katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kategoriler
Genel

Teknoloji devi kurumsal ürünlerini tanıttı

Dünyanın sayılı bilgisayar üreticilerinden Asus, iş odaklı yapıya uygun yeni kurumsal ürün serisini tanıttı. ASUS Türkiye Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, “Kurumsal pazarda 2020 yılından başlayarak takip eden 3 yıl içinde pazar payımızı yüzde 20 seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Türkiye pazarına büyük önem veren Asus, kurumsal firmalara yönelik hazırladığı ürün serisinde yer alan dizüstü, masaüstü ve hepsi bir arada (All-in One) bilgisayarlarını İstanbul’da düzenlediği toplantıda tanıttı. ASUS EEMEA Genel Müdürü Benjamin Yeh’in, markanın global ve Türkiye özelinde 2020 yılı stratejileri ile öngörülerini aktardığı toplantıda ASUS Türkiye Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, kurumsal ürünlere dair bilgi paylaştı.

“DÜNYA LİDERLERİ ARASINDAYIZ”

Açılış konuşmasında; ASUS’un global bazda 2019 yılı değerlendirmesini ve 2020 öngörülerini paylaşan Benjamin Yeh, “ASUS olarak 1989 yılından bu yana, ürettiği tüm ürün gamıyla gelişen teknolojiye öncülük eden bir şirket olarak; teknoloji donanımı sağlayıcıları içinde dünya liderleri arasındayız. Global tüketici bilgisayar satış rakamları, ASUS’un EEMEA bölgesinde oyuncu dizüstü bilgisayar pazarında birinci ve genel notebook segmentinde ise üçüncü sırada yer aldığını çok net şekilde gözler önüne seriyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE PAZARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Türkiye’de bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ve Türkiye pazarına çok önem verdiklerini ifade eden Yeh, “Türkiye bizim için en büyük potansiyele sahip ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’nin genç nüfusa sahip oluşu, gelişen ve büyüyen bir pazara sahip olması bizim için çok değerli. Hem günlük yaşamda, hem de profesyonel iş dünyasında öncü teknolojilerle tüketicinin karşısına çıkıyoruz ve karşılaştığımız ilgi, Türkiye’deki kullanıcının teknolojiyi tümüyle benimsediğini ve hayatının tüm alanında etkin biçimde kullandığını çok net bir şekilde gösteriyor. Kusursuz teknoloji ve tasarım için ‘İnanılmazın Peşinde’ marka ruhuyla durmaksızın inovasyon içinde olan bir marka olarak, 2020 yılında kurumsal serimizde de yeni nesil ürünlerimizi iş ortaklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZGE KILIÇ GÜLER: HEDEF; 3 YIL İÇİNDE YÜZDE 20 PAZAR PAYI

Türkiye pazarı ve ASUS’un yeri konusunda bilgi veren Özge Kılıç Güler ise “2020 yılında diğer ürün gamımızdan aldığımız güçle kurumsal ürünler pazarında da etkin bir oyucu olmak hedeflerimiz arasında. Özellikle tüm işletmelerin daima birinci önceliği olan bilgi ve veritabanı güvenliğinden yola çıkılarak tasarlanan kurumsal ürün serilerimiz, üretkenlik açısından sunduğu avantajlarla da ön plana çıkıyor. Bugün sizlerin de yakından görme ve deneme imkanı bulacağınız ürünlerimizle kurumların farklı alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve yüklerini hafifletmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Gücünü yenilikten alan ve kaliteden ödün vermeyen bir şirket olarak teknolojide yaşanan hızlı değişimi çok yakından takip ediyoruz” diyen Güler, “Teknoloji dünyası son 30 yılda eşsiz bir dönüşüm geçirdi. Türkiye pazarında uzun yıllardır faaliyet gösteren ve bu ülkenin potansiyeline inanan global bir şirket olarak, Türkiye’deki teknolojik gelişimin yaşamı kolaylaştırma ekseninde gerçekleştiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Kurumsal pazarda, 2020 yılından başlayarak takip eden 3 yıl içinde pazar payımızı yüzde 20 seviyelerine çıkartarak EEMEA bölgesindeki gücümüzü Türkiye kurumsal pazarında da göstermek istiyoruz ve tüm planlarımızı buna yönelik yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  

20 KURUMSAL ÜRÜN TANITILDI

Lansmana katılanlar, stant alanında sergilenen kurumsal ürünleri görme ve deneyimleme imkanı buldu. Bu ürünler arasından 3 ürün özellikle teknik yapıları ve tasarımları ile dikkatleri üzerine topladı.

EXPERTBOOK B9: 870 GRAMLA DÜNYANIN EN HAFİFİ

Şirketin kurumsal ürün gamında bulunan yeni nesil dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan ExpertBook B9, 14 inç iş bilgisayarı olmasıyla öne çıkıyor. Ocak ayından düzenlenen CES 2020 fuarında da tanıtılan ExpertBook B9 modeli, magnezyum alaşım kasası sayesinde 870 gram ağırlığında. B9, aynı zamanda inceliğiyle de ön plana çıkıyor.

PROART STUDİOBOOK PRO 17: EN İNCE VE EN GÜÇLÜ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

ProArt StudioBook Pro 17, NVIDIA® Quadro® grafik kartlarına sahip dünyanın en ince dizüstü bilgisayarlarından birisi konumunda. ProArt StudioBook, etkileyici görseller için daha büyük bir ekranın kompakt bir kasaya sığmasını sağlayan ince çerçeveli NanoEdge ekrana sahip.

PROART STATİON D940MX: OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS, MİNİMUM BOYUT

ProArt D940MX, ASUS’un bugüne kadar ürettiği en yüksek teknik özelliklere sahip masaüstü bilgisayardan biri. Intel® 9. Nesil Core™ i9-9900K işlemciye sahip ProArt D940MX, özellikle profesyonelleri hedef alan ultra yüksek performanslı NVIDIA Quadro RTX™ 4000 ya da GeForce RTX™ 2080 TI grafik işlemcilerini de içinde barındıran kompakt ve ince yapısıyla dikkat çekiyor.

Kategoriler
Genel

Sophos XG Firewall High Availability (HA) Yapılandırması

Sophos XG Firewall High Availability (HA) Yapılandırması

High Availability en basit tanımıyla güç(power), donanım veya yazılımsal arıza durumunda kesintisiz hizmet sağlamak için kullanılan bir cluster teknolojisidir.

Full-Cluster
 yapıda ISP devrelerinizin Karasal ve Radio-Link olarak yedeklenmesi, Firewall ünitelerinizin HA olarak yedeklenmesi ve son olarak Backbone Switchlerinizin Stackable olarak yedeklenmesi ile birlikte Networksel olarak Full-Cluster yapıya geçiş sağlayabilirsiniz.

Wireless entegreli üniteler hariç Sophos XG Firewall üniteleri hem Aktif-Aktif hemde Aktif-Passive modları desteklemektedir.

HA Aktif-Aktif Modda;

– Aktif-Aktif modda Primary(Birinci) ve Auxiliary(Yardımcı) cihaz trafiği işler.
– Aktif-Aktif modda Yük dengeleme işlemine Primary cihaz karar verir.
– Aktif-Aktif modda Primary cihazda herhangi bir arıza veya kesinti olması durumunda Auxiliary cihaz yükü devralır.
 Aktif-Aktif modda Primary ve Auxiliary cihaz için ayrı ayrı lisans alınması gerekir.
– Aktif-Aktif modda cihazların lisansları aynı tarihte kayıt(register) edilmesi gerekmektedir.
Not: Aktif-Aktif kurulum yapılacak bir lokasyonda iki cihazdan birisi bir gün önceden deneme yapılmak için lisanslandığı için Cluster kümesine dahil etme problem ile karşılaştım. Sizlerde böyle bir durum ile karşılaşırsanız Support ekibi ile iletişime geçmeniz en hızlı ve sağlıklı yöntem olacaktır.
– Aktif-Aktif modda Synchronized Application Control (SAC) desteklenmemektedir
– Aktif-Aktif modda xDSL(PPPoE) ve Dynamic Connection desteklenmemektedir. Bu yüzden DHCP ve PPPoE arayüzleri devre dışı bırakılmalıdır.
– Aktif-Aktif veya Aktif-Pasif modda 3G/4G Cellular WAN desteklenmemektedir.
– Aktif-Aktif veya Aktif-Pasif modda tüm DDNS sağlayıcıları(Sophos DDNS sağlayıcısı hariç) destekleniyor. DDNS hizmeti HA modlarından(AA veya AP) bağımsız olarak yalnızca Primary cihazda çalışır.
– Aktif-Aktif modda “IPSEC VPN Session Load Balancing” desteklenmemektedir. Sophos TCP Load Balancing yaptığı için ve IPSEC 500 portu UDP üzerinden konuştuğu için trafik her zaman priority değeri yüksek olan Primary cihaza geliyor olacaktır.

*** Aktif-Aktif HA kümesi içerisinde Sophos XG Firewall (Route Mode, Bridge Mode, Mixed Mode ve Multiport Bridge Mode) olarak çalışıtırılıyor olsa bile aşağıdaki bağlantılar için Session Load Balancing desteklememektedir.

– IPSEC VPN bağlantıları
– TCP hariç UDP, ICMP, Multicast ve Broadcast traffikleri
– RED ve Access Pointlerden gelen trafikler
– TCP User Portal, Admin Console ve Telnet Console traffiği
– SIP ve H323 trafiği
– Taranan FTP trafiği

HA Aktif-Passive Modda;

– Aktif-Pasif modda sadece Primary(Birinci) cihaz trafiği işler. Auxiliary(Yardımcı) cihaz bekleme modunda kalır.
– Aktif-Pasif modda Primary cihazda herhangi bir arıza veya kesinti olması durumunda Auxiliary cihaz yükü devralır.
– Aktif-Pasif modda sadece Primary cihaz için lisans alınması gerekir. Auxiliary cihaz için lisans alınması gerekmez.
– Aktif-Pasif modda Synchronized Application Control (SAC) desteklenmektedir
– Aktif-Pasif modda xDSL(PPPoE) desteklenmektedir. Not: Modem Bridge modda değil Route modunda çalıştırılmalı, Firewall portu ise Dynamic olarak yapılandırılmalıdır.
– Aktif-Pasif veya Aktif-Aktif modda 3G/4G Cellular WAN desteklenmemektedir.
– Aktif-Pasif veya Aktif-Aktif modda tüm DDNS sağlayıcıları(Sophos DDNS sağlayıcısı hariç) destekleniyor. DDNS hizmeti HA modlarından(AA veya AP) bağımsız olarak yalnızca Primary cihazda çalışır.

HQ Kurulumu İçin Gereksinimler;

 HA kümesindeki her iki cihaz aynı modele ve revizyona sahip olmalıdır.
– Her iki cihaz da kaydedilmiş(registered) ve aynı abonelik paketlerine(subscription module) sahip olmalıdır. .
– Her iki cihaz da aynı port sayısına ve modüler(FleXi Port module) yapıya sahip olmalıdır.
 Her iki cihaz da aynı Firmware versionuna ve Pattern güncellemelerine sahip olmalıdır.
Not: system diagnostics show version-info komut sayesinde Firmware & Pattern update bilgisini kontrol edebilirsiniz.
 Her iki cihazda HA link portlarina Networkte boşta olan ve kullanılmayan IPler atanmalıdır. Tanımlanacak ip adresleri kesinlikle aynı Subnette olmalıdır.
 Her iki cihazda bulunan HA Link portları DMZ Zone üyesi olmalı ayrıca Device Access/SSH erişimi DMZ Zone için açılmalıdır.
 Her iki cihaz da HA Cluster Link atlaması yapılacak Ethernet Portları aynı hızlarda(1/10 Gbps) ve aynı konumda olmalı, örneğin Primary Device Port8, Auxiliary Device Port8 gibi.
 Switch ve Firewall bağlantı Portları aynı hızlarda(1/10 Gbps) olmalı. Mümkün olduğunca auto modda bırakmamaya özen gösterin.
– Bildiğiniz üzere Switch To Switch yada Switch to Stand-Alone Firewall yapılarda Trunk Portlara PortFast önermiyoruz. fakat Firewall HA kurduğunuz yapılarda HA kablolarının sonlandırıldığı Switch üzerinde STP açıksa HA kablolarının takılı olduğu portlara spanning-tree portfast yapmanızı öneriyorum. Böylelikle Switch kapanıp açılınca veya Firewall ünitelerinin geçişi sırasında Switch üzerinde 15 saniye dinleme + 15 saniye öğrenme ile toplamda 30 saniyelik bir bekleme/gecikme yaşamıyor olacaksınız.
 Bazı paylaşımlarda Primary ve Auxiliary cihazı birbirine bağlayacağınız için Cross-Cable gerekli olduğu yazılmaktadır fakat bu eskide kalmış bir teknoloji yeni cihazlar Auto-MDI/MDIX desteklediği için çapraz veya düz kablo kullanabilirsiniz. Karşılıklı bağlantı sağlanan portlardan birisi kendisini çeviriyor olacaktır.
 Her iki cihazda kullanacağınız Wan Portlarına takılı olan kabloları ISP Switch üzerinde sonlandırabilmek için Metro Ethernet Servis Sağlayıcısına kayıt açtırıp Port-Mirroring(ETH1,ETH2) yaptırmalısınız.

HA Destekleyen Modeller ve Revizyonlar;

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Sophos XG Firewall Aktif-Pasif HA Yapılandırması;

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Yukarıdaki şemamızı özetleyecek olursak;

 Primary Port 1 ile Auxiliary Port 1, Local Network olarak tanımlanacak.
 Primary Port 2 ile Auxiliary Port 2, WAN Metro Ethernet olarak tanımlanacak.
 Primary Port 8 ile Auxiliary Port 8, Dedicated HA Link olarak tanımlanacak.

Öncelikle Primary(Birinci) ve Auxiliary(Yardımcı) cihazın Firmware ve Pattern sürümlerini aynı olacak şekilde güncelliyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Daha sonra iki cihazı birbiriyle iletişim kurabilecek hale getirebilmek için HA Link atlamalarını(Port 8) aynı subnette olacak şekilde IP adresleri tanımlayıp DMZ Zone için SSH erişimini açıyoruz.

Primary Device\Configure\Network\Interfaces\Port8 üzerine tıklayarak interface içerisine giriş yapıyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Network zone alanından DMZ zonumuzu seçip Primary HA Link portumuza 172.23.56.1/30 ip adresimizi tanımlıyoruz.

Advanced settings alanında bulunan Ethernet Interface speed alanını auto modda bırakmamanızı öneriyorum. Her iki ünitede Speed değerini 1000 Mbps = 1 Gbps – Full Duplex olacak şekilde tanımlayıp ayarlarımızı kaydediyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Kaydettiğimiz ayarlardan sonra Interfaces alanımızdaki Primary HA Link portunun görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Primary Device\System\Administration\Device access\Admin services\SSH erişimi için DMZ zonumuza yetki veriyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Primary cihazda yaptığımız gibi Auxiliary HA Link atlama(Port 8) aynı subnette olacak şekilde IP adresleri tanımlayıp DMZ Zone için SSH erişimini açıyoruz.

Auxiliary Device\Configure\Network\Interfaces\Port8 üzerine tıklayarak interface içerisine giriş yapıyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Network zone alanından DMZ zonumuzu seçip Auxiliary HA Link portumuza 172.23.56.2/30 ip adresimizi tanımlıyoruz.

Advanced settings alanında bulunan Ethernet Interface speed alanını auto modda bırakmamanızı öneriyorum. Her iki ünitede Speed değerini 1000 Mbps = 1 Gbps – Full Duplex olacak şekilde tanımlayıp ayarlarımızı kaydediyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Kaydettiğimiz ayarlardan sonra Interfaces alanımızdaki Auxiliary HA Link portunun görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Auxiliary Device\System\Administration\Device access\Admin services\SSH erişimi için DMZ zonumuza yetki veriyoruz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Interface ayarlarını yaptıktan sonra sıra geldi HA kümesi içerisine cihazları dahil etmeye.

Auxiliary Device\Configure\System services\High availability alanından cihazın çalışacağı modu, şifrelemeyi ve HA olarak iletişim kurcağımız portu seçtikten sonra ayarlarımızı kaydediyoruz.

Initial HA device status: Cihazın çalışacağı HA modunu Auxiliary(Yardımcı) olarak seçiyoruz.
Passphrase: Primary ve Auxiliary cihazın bilgi alışverişi sırasında iletişimi onaylayacağı şifre.
Dedicated HA link: HA haberleşmesi için kullandığımız Ethernet portu.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Auxiliary cihazdaki ayarlarımızı yaptıktan sonra sıra geldi Primary cihazdaki ayarlarımıza.

Primary Device\Configure\System services\High availability alanından cihazın çalışacağı moduşifrelemeyi ve IP/Port tanımlamalarını yaptıktan sonra ayarlarımızı kaydediyoruz.

 HA configuration mode: Cihazın çalışma modunu Aktif-Pasif olarak seçiyoruz.
 Initial HA device status: Cihazın çalışacağı HA modunu Primary(Birinci) olarak seçiyoruz.
 Passphrase: Primary ve Auxiliary cihazın bilgi alışverişi sırasında iletişimi onaylayacağı şifre.
 Dedicated HA link: HA haberleşmesi için kullandığımız Ethernet portu.
– Peer HA Link IPv4: Auxiliary cihazın HA Portunun IP adresini yazıyoruz.
 Peer administration port: Primary ve Auxiliary cihazın yönetim portunu seçiyoruz.
 Peer administration IP: Auxiliary cihazın yönetim IP adresini yazıyoruz. Auxiliary arayüzüne erişen tüm kullanıcılar HA Profili ile oturum açar ve sadece read-only haklara sahiptir.
 Select ports to be monitored: Monitor edilecek portları seçiyoruz. Burada seçeceğimiz portların kabloları takılı olmalıdır aksi halde uyarı ile karşılacaksınız.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray
Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Yaptığımız ayarlardan sonra Primary(Birinci) ve Auxiliary(Yardımcı) cihaz eşleşmesi sağlanacak. Bu aşamada Auxiliary cihaz, Primary cihaz üzerindeki konfigurasyon yedeğini kendi üzerine alıp reboot olacak.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Primary cihaz üzerinde bulunan WAN portunu çektiğimizde 4 Ping kaybından sonra trafiğin Auxiliary cihaz üzerinden geçtiğini görebiliriz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Cisco Switch Portfast Config;

interface range gigabitEthernet 1/0/47-48
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan all
spanning-tree portfast
description Switch to Firewall
no shutdown

HA Firmware Upgrade;

High Availability modda Primary(Birinci) cihazı yükselttiğinizde Auxiliary(Yardımcı) cihaz otomatik olarak güncellenir.

HA CLI Komutları;

 system ha load-balancing on/off
Bu komutu kullanarak HA kümesinde yük dengelemesini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabiliriz. Yük dengelemesi kapandıktan sonra, tüm trafik Primary(Birinci) cihazdan geçer. Bu komut Aktif-Aktif modda yapılandırıldığında kullanışlıdır.

 system ha disable
Bu komutu kullanarak HA’yı devre dışı bırakabilirsiniz. Primary(Birinci) cihaza uyguladığınızda her iki cihazda HA devre dışı kalır, Auxiliary(Yardımcı) cihaza uyguladığınızda ise HA sadece Auxiliary(Yardımcı) cihazda devre dışı kalır.

 system ha show details
Bu komutu kullanarak HA yapılandırma detaylarına ulaşabilirsiniz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

 system ha show logs
Bu komutu kullanarak HA üzerinde oluşan logların çıktılarına ulaşabilirsiniz.

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Sophos XG Firewall Active-Passive High Availability (HA) & Cisco Link Aggregation (LAG) Yapılandırması;

Sophos XG Firewall Cisco Switch arasında HA Active Passive LAG yapılandırmak için aşağıdaki yazılarımı referans olarak kullanabilirsiniz;

Sophos XG Firewall Link Aggregation (LAG) / Cisco Switch Etherchannel VLAN Yapılandırması
https://www.firatmeray.com/sophos-xg-firewall-cisco-link-aggregation-lag-vlan-yapilandirmasi/

Sophos XG Firewall Link Aggregation (LAG) / Cisco Switch Etherchannel Yapılandırması
https://www.firatmeray.com/sophos-xg-firewall-lag-cisco-switch-etherchannel-yapilandirmasi/

Sophos XG Firewall HA ve LAG Örnek Seneryolar;

Sophos XG Firewall, Sophos XG Firewall Cluster, Sophos XG Firewall High Availability ,Sophos XG Firewall High Availability Axtive Active, fırat meray

Referanslar aldığım yazılar;

https://community.sophos.com/kb/en-us/125612https://community.sophos.com/kb/en-us/123174https://community.sophos.com/kb/en-us/120973https://community.sophos.com/kb/en-us/122820

Umarım sizler için faydalı bir paylaşım olmuştur.
Fırat Meray | Network and Information Security Specialist

Kategoriler
Genel

Gazişehir 2-0 Çaykur Rizespor

Süper Lig’de 22. haftanın önemli mücadelelerinden biri olan Gazişehir – Rize maçını Gaziantep ekibi 2-0 kazandı. 1xbet giriş  Büyük heyecana ve çekişmeye sahne olan maçta ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarı ise Gazişehir baskılı bir oyunla başladı. Rizespor’un direnci 52. dakikada kırıldı ve Andre Sousa Gazişehir’i 1-0 öne geçirdi.

1xbet

 1xbet   Karadeniz ekibi bu şokun ardından 4 dakika sonra da İvanildo Fernandes’in atılması ile iyice oyundan düştü. Fişi ise Gazişehir’in stoperi Djilobodji 90. dakikada attığı gol ile çekti. Gazişehir bu sonuçla puanını 30’a yükseltirken Rizespor 24 puanda kaldı. Ayrıca Rizespor’da İvanildo Fernandes ve Talbi gördükleri kartlar nedeni ile haftaya oynanacak olan Başakşehir maçında cezalı duruma düştü.

1xbet   bahis sitesinde her türlü spor dalına canlı bahis alabilirsiniz. 1xbet bahis sitesinde canlı oynanan oyunlardan para kazanmak mümkündür. Özellikle futbol maçlarına yüksek oranlar açan 1xbet oyuncuların buluşma noktası olmuştur. 1xbet giriş adresine giderek yüksek oranlardan faydalanabilirsiniz.

İlginç Anlar Yaşandı

Gazişehir – Rizespor maçında çok ilginç anlar yaşandı. 2 penaltı kullanan Gazişehir ikisini de kaçırdı. Muhammet Demir ilk penaltıyı kaçırdıktan sonra ikincisinin de başına geçti ancak Sumudica onun atmasını istemedi. İnatla penaltıyı kullanan Muhammet Demir bu penaltıyı da kaçırınca çılgına dönen Sumudica soyunma odasına yöneldi. Güçlükle durdurulabilen Sumudica hemen Muhammet’i oyundan aldı. Muhammet bu duruma tepki gösterse de daha sonra olaylar tatlıya bağlandı. 1xbet bahis sitesine giderek canlı maç da izleyebilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Domain Nedir?

Sitemizin sizlere sunmuş olduğu Domain hizmetleri çerçevesinde; “     Alan adı kaydı, Alan adı transferi” hizmetleri hosting hizmetleri içinde sunulmaktadır. Paket olarak satılan hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Domain; bir diğer adı alan adıdır. Herhangi bir web sitesine erişmek için kullanılan adrestir. Sİtenin karmaşık fonksiyonlara sahip IP adresini kullanmak yerine daha pratik yöntemdir.

Sitenizin kimliği gibi de düşünebilirsiniz. Daha çok internet ağı ile iletişime geçebilmeyi de sağlar ve kişilerin sitenizi bulma yoludur.

Sitemiz aracılığıyla alan adınızı alma hizmetleri sırasında sizlere en uygun alan adını bulmada yardımcı olmaktadır. Aklınızdan geçen alan adını yazın bizde sizlere en uygun olanlarını liste halinde sıralayalım. 

Uygun fiyatlar ve online ödeme imkanı ile Domain satın alabilirsiniz.

Sitemiz aracılığıyla domain transferi de yapabilmektesiniz. Öncelikle önceden kullanmış olduğunuz siteden/firmadan transfer domainini elde edip siteye gelip yazıyorsunu ve alan adı transfer kilidi aktif oluyor. Sonrasında aldığınız kodu girip email ile onay bekliyorsunuz. Yaklaşık en az 5 en çok 7 gün içerisinde transfer işleminiz gerçekleştirilmektedir.

TR. uzantılı alan adı kaydı uygun fiyatlarla oluşturabilirsiniz.

Alacağınız her bir domain uzantısı için farklı meblağlarda fiyat ödemektesiniz.

Sunucu Nedir ve Sunucu Hizmetlerimiz

Server olarakta bildiğimiz sunucu; kişilerin bilgisayar/internet ortamında oluşturmuş olduğu verilere online olarak bu sayede ulaşır. İçinde kaynakların açık kod olarak barındığı ve bu sayede birden çok kullanıcının bu ağa erişebildiği sistemdir. Birden çok çeşidi vardır. Bunlardan biri Reseller hosting dir.

Reseller hosting; paylaşımsız sunucudur. Daha sınırlı sayıda sunucu hizmeti sunar. Büyük firmalardan alınan sunucu ile müşterilere dağıtım yapılır. İşlev kısıtlılığı vardır ve daha küçük çaplıdır. Şuan da sitemizde Bulut ve Sanal sunucularımız ile Amerika ve Almanyadaki kiralık sunucularda indirim/kampanya bulunmaktadır.
 

Sunucu Hizmetlerimiz

Sanal Sunucu

  • Bulut Sunucu 
  • Sanal Sunucu 
  • Linux VPS
  • Windows Sanal Sunucu

Fiziksel Sunucu

  • Türkiye Kiralık Sunucu
  • Fransa Kiralık Sunucu 
  • Amerika Kiralık Sunucu 
  • Almanya Kiralık Sunucu

Çalışma Prensibimiz ve Site Uygulamalarımız

Güler yüzlü ve kaliteli bir iş anlayışının yanı sıra sizlere çağın teknolojisine uygun hizmet verebilmek için kendimizi geliştirmekteyiz. Sağlamış olduğumuz Web hosting ve Sunucu hizmetlerini siteniz oluştuğunda herhangi bir sunucu aksaklığı, donması yaşanmaması için sağlam bir alt yapı ile faaliyetlerimizi yürütmkteyiz.  

Satın almak istediğiniz paketlerle ilgili soru/sorun/önerileriniz olduğunda düşüncelerinizi paylaşabilmeniz için site içerisinde canlı müşteri hizmetleri servisi bulunur.

Ayrıca site içerisindeki telefon numalarımız ile e mail adresimiz üzerinden de bize ulaşabilirsiniz.

10 senedir pek çok kurum ve kuruluşa hosting hizmeti veren sitemiz SSD depolama hizmeti ile çalışmaktadır. Uygun fiyat ve kaliteli bir ekip ile çalışan firmamız, her kullanıcısına ücretsiz SSL Sertifikası sunmaktadır.

Tarafımızdan geliştirilen ve entegre edilebilen çok sayıda ücretsiz uygulama site içerisine eklenebilir.

Kategoriler
Genel

Oyunseverlerin Favorisi Modern Zamanların En İyi 10 Oyunu

Oyun tutkunlarının heyecanla beklediği Black Friday, farklı kategorilerdeki popüler oyunları çok daha uygun fiyatlara satın almak için harika bir dönem! Müthiş fırsatlar sunan bu indirim günlerinde hem PC oyunları hem de konsol oyunları oldukça avantajlı fiyatlarla oyunseverlere sunuluyor. Uygun fiyatlarla sevdiğiniz oyunları satın alırken en doğru kararı vermek istiyorsanız sizler için seçtiğimiz 2020’nin en popüler oyunlarını inceleyebilirsiniz.

Death Stranding

Yapımcılığı Hideo Kojima tarafından üstlenilen ve bu yüzden daha da heyecanla beklenen Death Stranding hem Playstation 4 hem de PC üzerinden oynanabiliyor. Alışılmışın dışında bir tarza sahip olan oyun post-apokaliptik bir ortamda geçiyor. Ölüm Kıyısı adında bir felaketle karşı karşıya kalan dünyada farklı yaşam yerleri bulunuyor. Bu yerler arasında eşya taşıyanlar ise oyunun kahramanları. Kojima’nın tecrübesiyle derin bir hikayeye dönen ve 8 Kasım’da oyunseverlere sunulan oyun başarılı yorumlar alıyor.

PES 20

Oyun dünyasında popülerliğini hiç kaybetmeyen PES’in bu yeni oyunu farklı bir isimle oyunseverlerin karşısına çıkıyor: eFootball. Oyunda bulunan yeni mod Match Day ise e-spor mücadelelerini çok daha keyifli bir hale getiriyor. İster haftalık turnuvalarda ödül ve puan kazanabilir, isterseniz de gerçek maçlarda oynayabilirsiniz. Kariyer moduyla daha eğlenceli hale gelen PES 20, PS4 üzerinden oynanabiliyor.

Fifa 20

Yeni güncellemelerle futbol tutkunlarını memnun eden Fifa 20 de 2019’un en merakla beklenen oyunlarından biriydi. EA Sport tarafından yaratılan oyun özellikle sokak futbolu temasıyla öne çıkıyor. Hikaye modu ve teması ile oyun incelemelerinde yüksek puanlar alan Fifa 20, futbolseverlerin mutlaka edinmesi gereken oyunların başında geliyor.

Need For Speed Heat

8 Kasım’da oyunseverlere sunulan Need For Speed Heat, tüm zamanların en çok oynanan oyunlarından birinin güncellenen halini gözler önüne seriyor. Yeni versiyonda çok daha oyuncu dostu bir tutuma sahip olan oyunda kişiselleştirilebilen özellikler bir hayli fazla. EA Games tarafından yaratılan seri en çok sevilen araba yarışı oyunlarından biri oluyor.

Borderlands 3

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği oyunlardan biri de Borderlands 3. Gearbox tarafından geliştirilen yeni oyun 7 senenin ardından oyunseverlere sunuluyor. Yayıncı kardeşlerin dünyayı ele geçirme planları bu oyunda da devam ediyor. 13 Eylül’de çıkan oyun incelemelerde de yüksek puanlar alıyor. Oyun, hem PC’de hem de Playstation’da oynanabiliyor.

Control

Remedy Entertainment tarafından yaratılan Control, 27 Ağustos’ta oyun tutkunları ile buluştu. Enteresan bir hikayeye sahip olan oyun paranormal olayları inceleyen Federal Kontrol Bürosu etrafında şekilleniyor. Doğa üstü olaylar etrafında ilerleyen aksiyon, oyunu daha heyecanlı kılıyor.

Anthem

BioWare’in yapımcısı olduğu Anthem 22 Şubat’ta oyunseverlere sunuldu. Oyunseverler, oldukça iddialı olan oyunda düşmanlarla dolu bir dünyayı keşfe çıkıyor. Anthem’in öne çıkan özellikleri arasında RPG ögelerinin fazlalığı ve çok oyunculu bir şekilde oynanabilmesi de bulunuyor. PS4, Xbox One ve PC’de Anthem’i oynayabilirsiniz.

Devil May Cry 5

PS 4, Xbox One ve PC üzerinden oynanabilen Devil May Cry 5, 8 Mart’ta oyun tutkunlarıyla buluştu. Her oyunda aynı standardı koruyan serinin bu yeni versiyonunda ise yüksek aksiyon oyun tutkunlarını bekliyor. Capcom tarafından yaratılan oyunda ana karakter Dante ve yan karakterler keyifli bir oyun deneyimi sunuyor.

The Dark Pictures: Man of Medan

30 Ağustos’ta sunulan The Dark Pictures: Man of Medan; müzikleri, hikayesi ve görselliği ile oyunseverleri memnun ediyor. Supermasive Games’in yapımcılığını üstlendiği oyun korku ve gerilim teması ile öne çıkıyor. Oyunu PS4, PC ve Xbox One üzerinden oynamak mümkün.

Days Gone

Zombi temalı oyunları sevenlerin heyecanla beklediği oyunlardan biri Days Gone’dı. 26 Nisan’da oyun tutkunları ile buluşan oyun post-apokaliptik bir dünyada geçiyor. Playstation 4’e özel yaratılan Days Gone hem ana hikayesi hem de yan hikayeleri ile incelemelerde tam puan almış durumda.

2020’nin bu öne çıkan oyunlarını ve PS4 fiyat aralığını Teknosa.com üzerinden inceleyebilirsiniz. Black Friday’e özel indirimlerden yararlanarak uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz oyunlar ve PS4 Teknosa mağazaları ve Teknosa.com’da sizi bekliyor.

Kategoriler
Genel

Skrotbil

Står din bil og samler støv i garagen? Eller har din bil kørt de allersidste kilometer? Så er der gode penge at hente på bil til skrot her! Skrot din bil her hos Skrotdinbil.net og få den bedste skrotpræmie på markedet. Vi har mange års erfaring med vurdering og prissætning, og du kan altid være sikker på en fair service, hvor der er fokus på, at det skal være nemt for dig. Med andre ord er Skrotdinbil.net din professionelle og troværdige skrothandler på Sjælland! Du er altid velkommen til at ringe til os på, hvor vi sidder klar til at komme med et uforpligtende tilbud. Eller klik rundt her på siden og bliv lidt klogere på, hvordan du sender din bil til skrot – og hvad vi kan gøre for dig. 

Mange fordele ved at vælge Skrotdinbil.net – Skrot din bil

Få den bedste skrotpræmie i København og på hele Sjælland hos os! Der er mange fordele ved at vælge os, når bilen skal sendes til skrot. Vi tilbyder eksempelvis gratis afhentning i hele København, ligesom vi også tager os af alt det praktiske såsom afregistrering af nummerplader på motorkontoret. Når vi afhenter din bil, udbetaler vi beløbet for din skrotbil kontant.

Højeste og bedste skrotpræmie – København & Sjælland

Vi modtager dagligt skrotbiler fra hele Sjælland, så hvis du eksempelvis vil af med din skrotbil i KBH, er vi det oplagte sted at henvende sig. Vi har eksempelvis den bedste skrotpræmie i København og på resten af Sjælland, så der er ikke mange undskyldninger for ikke at køre din gamle bil til skrot

Skrot din bil i København – Vi dækker hele Sjælland

Skal vi give dig den bedste skrotpræmie? Eller ønsker du at blive oplyst om skrotpriser på biler? Så ring til os på skrotdinbil.net eller udfyld kontaktformularen her på siden.

Husk! Vi skrotter alle biler – uanset mærke, årgang, model og kilometertal.

GARANTI FOR HØJ SKROTPRÆMIE

Sælg din gamle udtjente bil til Skrotdinbil.net og få Danmarks højeste skrotpræmie! Vi har nemlig mange års erfaring med at give fair og meget konkurrencedygtige priser på skrotbiler. Vi udbetaler naturligvis pengene kontant, så du slipper for en længere ekspeditionsproces – det bliver faktisk ikke nemmere! Vil du også have fingrene i en høj skrotpræmie? Tjen penge på din gamle bil ved at ringe til os på . Det er helt uforpligtende.

Bedste skrotpræmie i Danmark Skrotbil

Hos skrotdinbil.net kan du både se frem til en god service, kvalificeret medarbejdere og den højeste skrotpræmie i Danmark. Vores mangeårige erfaring har gjort os til eksperter i at give den helt rigtige vurdering og prissætning.

Vi lader os heller ikke begrænse af bestemte mærker og biltyper. Vi skrotter alle mærker, årgange, kilometertal og biltyper – både personbiler, erhvervsbiler, varevogne, defekte og skadede biler.

Mange gode grunde til at vælge Skrotdinbil.net

  1. 1. Vi tilbyder skrotbil afhentning på hele Sjælland
  2. Biler uden skrotpræmie afhentes gratis
  3. Afregning sker med det samme
  4. Vi sørger for alt papirarbejdet og afmelding på motorkontoret
  5. Vi tilbyder den højeste skrotpræmie
  6. Bilskrot købes kontant – Nemmere bliver det ikke!

Vi passer godt på miljøet – Høj skrotpræmie på din bil

Hvis du vælger at skrotte din bil hos os, kan du være sikker på, at der bliver taget hånd om din bil på den mest miljørigtige og hensigtsmæssige måde. Vi overholder alle Miljøministeriets regler, og alle affaldsprodukter fjernes, så miljøet lider mindst mulig last.

Få et uforpligtende tilbud på din skrotbil

Vil du have den højeste skrotpræmie? Så giv os et kald på skrotnu.dk – det er helt uforpligtende at få et tilbud hos os. Med os er du garanteret en hurtig og nem bilskrotning, hvor vi tager os af alt det praktiske.

Vi ser frem til at høre fra dig.

BILSKROT I KØBENHAVN – FÅ PENGE FOR DIN GAMLE BIL

Har du en gammel bil stående i garagen, som du aldrig bruger? Eller synger din nuværende på allersidste vers? Hvorfor så ikke tjene gode penge på den? Hos Skrotdinbil.net har vi mange års erfaring med bilskrot i København! Her får du både den bedste service og højeste skrotpræmie, og så afhenter vi endda din skrotbil ganske gratis i hele København. Skal vi også give dig et godt tilbud på din skrotbil? Så giv os et kald på hurtigbilsalg.net og få en yderst konkurrencedygtig pris.

Skrotning af bil i København med hurtig ekspeditionstid

Vores mangeårige erfaring og koncept har gjort det nemt for dig at skrotte din bil. Vi har med andre ord gjort processen enkel, og vi tager os af alt det praktiske. På den måde er du hurtigt videre – endda med kontanter i hånden, som du eksempelvis kan bruge som tilskud til en ny bil.

Nedenfor har vi samlet en håndfuld fordele ved Skrotdin.net:

  • 100% professionel håndtering af bilskrot i København
  • Vi tilbyder gratis afhentning i hele København
  • Kontant afregning sker med det samme
  • Vi søger for at klare papirarbejdet og afmelde på motorkontoret
  • Vi tilbyder den højeste præmie på bilskrot i København

Skrothandel i København med grønt fokus

Når du kører din bil til skrot hos os, kan du samtidig være sikker på, at alle dele bliver behandlet med stor respekt for miljøet. Vi overholder alle Miljøministeriets krav om afskaffelse af skrot på en hensigtsmæssig måde.

Få en god pris på bilskrot i København

Er du på udkig efter en professionel skrothandel i København, og vil du gerne have den højeste skrotpræmie? Så ring til os på hurtigbilsalg.net eller udfyld kontaktformularen her på siden. Vi ser frem til at høre fra dig!

SÆLG DIN BIL TIL SKROT OG FÅ KONTANT BETALING SÆLG DİN BİL

Har du en gammel bil stående, som du alligevel aldrig bruger? Så sælg din bil til Skrotdinbil.net! På den måde kan du både tjene penge på din udtjente bil, ligesom du skiller dig af med din bil på den mest hensigtsmæssige måde. Vi har mange års erfaring med skrotning af bil, så du kan være sikker på en hurtig og effektiv proces, hvor vi tager os af alt det praktiske, og du får naturligvis din skrotpræmie udbetalt kontant.

Sælg din bil og få den bedste skrotpræmie i Danmark. Du kan ringe til os og få en uforpligtende pris på skrotnu.dk ligesom du også kan skrive til os via kontaktformularen her på siden.

Nemmere bliver det ikke – Sælg din bil til Skrotdinbil.net

Du er velkommen til selv at indlevere din bil til skrot på vores adresse i Brøndby, men faktisk kan du også få os til at hente den for dig – vi afhenter gratis i hele København. På den måde slipper du for at bestille en vognmand osv. Når vi afhenter bilen, foregår afregningen på stedet, så du få pengene med det samme. Herudover sørger vi også for alt papirarbejdet samt afmelding af nummerplader på motorkontoret.

Skrotning af bil – Vi opkøber alle modeller

Skrotpræmiens størrelse kommer naturligvis an på din bils alder og stand. Vi har mange års erfaring, så du kan altid være sikker på en fair og meget konkurrencedygtig pris. Vi lader os ikke begrænse til enkelte mærker og modeller – faktisk kan vi ved skrotning af bil klare alle mærker, modeller og årgange – uanset kilometertal. Eksempelvis:

Personbiler
Varevogne
Erhvervsbiler
Defekte biler
Totalskadede biler
Og meget mere!

Få en pris allerede i dag

Sælg din bil til os og få kontant betaling med det samme. Aftal nærmere på. Vi ser frem til at høre fra dig.

Kategoriler
Genel

En Çok Tercih Edilen Cep Telefonları

Cep telefonları günümüzde hayatımızı kolaylaştıran en önemli teknolojik ürünlerden bir tanesi. Kişinin zevkine, bütçesine, ihtiyacına göre piyasada binlerce telefon markası bulunuyor. En çok tercih edilen ve beğenilen telefon markalarını sizler için tek sitede inceleyen ve en uygun fiyat garantisini sizler için kıyaslayan cimri.com telefon almadan önce uğrayacağınız ilk site olmalıdır.

Cep Telefonları Seçerken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Teknolojik gelişmeler, akıllı telefon piyasasını son yıllarda oldukça hareketlendirmiştir. Akıllı telefon markasında öncü sayılan Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei ve LG gibi telefon markaları her sene yeni akıllı cep telefonlarını piyasaya sunuyorlar. Her seferinde daha fazla yenilik ve özellik ile kullanıcıları şaşırtıp memnun eden telefon markaları hizmetlerini geliştirerek devam edecek gibi görünüyor.

Akıllı cep telefonları modelleri arasından hangisini seçeceğimize karar verdikten sonra dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Cep telefonu alırken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey ihtiyacınızdır. Günlük hayatınızda ve iş hayatınızda yoğunsanız seçeceğiniz telefon modelinin bataryası uzun dayanan ve ihtiyaçlarınıza cevap verecek özelliklere sahip olmasını isteyeceksiniz. Kendi ihtiyaçlarınıza göre filtreleri sizlere sunan Cimri işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Onlarca marka arasından sizin için en uygun telefonu fiyat kıyaslamasıyla sizler için sunuyor Cimri!

Cep telefonlarında dış özellikler, kamera çözünürlüğü, suya dayanıklı olup olmaması, depolama hafızası ve özellikle fiyatı gibi konular da son derece dikkat edilmesi gereken konulardır. En beğenilen cep telefonu modellerini sizler için kategorilendiren Cimri, en ucuz ürünler kategorisi ile de bütçenizi düşünüyor.

Akıllı Telefon Fiyatları

Akıllı telefon fiyatları markaya, ürün, performans ve kaliteye göre değişebilmektedir. Cimri.com yüzlerce akıllı telefon modeli arasından fiyat aralığınızı en çok ve en fazla olarak belirlemenize fırsat tanıyor. Binlerce telefon markası ve modeli arasında uygun telefonu bulmak istiyorsanız doğru adres Cimri! 1000 TL altı telefonlar kategorisinde en beğenilen ve en çok tercih edilen telefonları kıyaslayarak, istediğiniz satış sitesinden akıllı cep telefonunuzu temin edebilirsiniz. Cep telefonu almadan önce uğramanız gereken adres olan Cimri ’ye uğramadan telefon almayın, kaçırdığınız fiyatlarla pişmanlık yaşamayın!

Kategoriler
Genel

Şal Modelleri

Şal, özellikle de tesettür giyimi tercih eden kadınların en önemli aksesuarları arasında yer almaktadır. Hem tarzlarını yansıtan, hem de belirlemiş oldukları kombinleri tamamlayıcı unsura sahip şal modelleri, bin bir çeşit, bin bir renk ve desende tesettür giyim tercih edenlere sunulan bu aksesuarlar, özel bir yapıya sahip oldukları için, saç üzerinden kayma, buruşma gibi sorunları da söz konusu değildir.

Her Tarza Uygun Şal Modelleri

Gün içerisinde rahatlıkla kullanılabilen bu şal çeşitleri, kişinin tarzına ve ihtiyacına yönelik de ayrılmaktadır. Kimisi abiye giyimler için uygun olan bu şal çeşitleri, kimisi de gündelik hayat tarzına uygun olacak şekilde tasarlanmaktadır. İpek, keten ve pamuktan kumaşa sahip olan bu şallar, her mevsime de kullanılabilecek özeliklere sahip olacak şekilde tasarlanmaktadır.

Dantelli Şal Modelleri İle Şıklığınıza Şıklık Katın

Şık giyimi tercih eden tesettür giyinen kadınlar için, özellikle özel günlerde tercih edilebilecek dantellişal modelleri, büyük anlamda şıklık katan aksesuarlar arasında yer almaktadır. https://www.cloche.com.tr/sal-modelleri sayfasında çok sayıda ürünü bulabilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Yılın En Tarz Lohusa Pijama Takımları

Lohusa pijama takımları loğusa bayanların hem rahatlığı hem de görselliğini en üst seviyede sağlayan pijama takımları olarak ön plana çıkıyor.

Lohusa pijama takımları loğusa bayanların kendilerini rahat hissetmeleri anlamında en etkili giysiler arasında yer alıyor. Lohusa pijama takımları rahatlığın yanında sağlıklı yapısı ile de lohusa bayanların ilk tercihi oluyor. Site bünyesinde kalite ve rahatlık anlamında dünya ülkemizin en önde gelen ve en güvenilen markalarının lohusa pijama takımları bulunuyor. Site tarafından onlarca farklı seçenekte ve görsel olarak sunulmuş pijama modeli sunuluyor. Site sayesinde loğusa bayanlar aradıkları rahatlığı ve görselliğe en iyi fiyat ve kalite ile sahip olabiliyor.

Yılın En Rahat Lohusa Pijama Takımları

Lohusa pijama takımları hamilelik sonrası bayanların hassa döneminde onlara aradıkları konfor, rahatlık ve güveni fazlasıyla sağlıyor. Lohusa pijama takımlarında ki sayesinde loğusa bayanlar için özel olarak kesimi ve tasarımı yapılmış ürünlerde görsel anlamda da istenilen ürünün seçilmesi sağlanıyor. Site tarafından sunulan tüm lohusa pijama takımları ile ilgili model çeşitliliğini görmek ve yeni piyasaya sürülen modellerden anında haberdar olmak istiyorsanız https://www.dagi.com.tr/lohusa-pijama-takimi-modelleri linkine tıklamanız yeterli oluyor.