Kategoriler
Genel

Kimyasal Yapıştırıcılar Ne İşe Yarar?

Kimyasal madde, doğada bulunabilen ya da bir tepkimeyle ortaya çıkan maddelere verilen isimdir. Aslında elementlerin ve bileşiklere verilen genel isimlendirmedir ama bize çağrıştırdığı anlam birden fazla maddenin bir araya gelerek farklı bir madde oluşturmasıdır. Genelde insanlar kimyasal maddelerin zararlı olduğu kanısındadır. Halbuki her kimyasal madde insan sağlığına ve çevreye zararlı değildir, hatta doğada var olan maddeler de kimyasal madde olarak adlandırılır.

Kimyasal maddeler, hayatın her alanında kullanımı gerekli olan ihtiyaçlarımızdandır. Ufacık bir tadilatta dahi mutlaka kimyasal maddelerin yardımına ihtiyaç duyarız. Öyle ki ürünün kalitesi ve dayanıklılığı, uygulamanın uzun ömürlü olmasına doğrudan etki eder. Uygulamayı yapan kişinin de sağlamlık konusunda oldukça ciddi bir etkisi vardır. Bu nedenle ufak işleri kendimiz hallederken, bizi aşan işler için profesyonellere başvururuz.

Kimyasallar, farklı endüstrilerde kullanılmak üzere kategorilere ayrılır. Bu ürünler;

  • Mobilya endüstrisi,
  • İnşaat endüstrisi,
  • Denizcilik endüstrisi,
  • Otomotiv endüstrisi,
  • Ambalaj endüstrisi vb. kategorilerle çeşitlendirilebilir.

Günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri, bir eşyanın kırılması ya da kopması nedeniyle kullanılmayacak duruma gelmesidir. Zarar gören ürünü tamir edebilmek için başvurduğumuz ilk ürün kimyasal yapışkan ve tutkal türleridir. Yapıştırma işleminden verim alabilmeniz için öncelikle kırılan ürünün hangi materyalden oluştuğunu analiz etmeniz gerekli. Örneğin ahşap bir ürün için kullanılan ahşap yapıştırıcı işinizi görürken, metal olan ürünü aynı yapıştırıcı ile onaramazsınız. Ya da tekne için kullanacağınız yapıştırıcının su geçirmez özelliğe sahip olması gerekir. Beta Kimya’da birçok hammaddeye uyumlu şekilde üretilmiş yapıştırıcı çeşidi bulabilirsiniz.

Ev, ofis tadilatları veya inşaatlarda da kimyasal maddelerin yardımına ihtiyaç duyulur. Köpük ve silikonlar, ya da fayans yapıştırıcılar buna örnektir. Kullanım amacına uygun olarak seçilen ürün ile uygulama yapıldığında yenilemeye ya da köklü bir değişikliğe gerek kalmadan belirlediğiniz alanı onarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı doğru bir şekilde yapmak. Kullanılan malzemenin uygulamaya uygun olup olmadığını tespit ederken, malzemenin kalitesini de göz önünde bulundurmalısınız. Yüksek kalite her zaman daha iyi sonuçlar almanıza sebep olacaktır. Eğer bireysel bir uygulamayla verim alabileceğiniz bir alan değilse bu konuda uzmanlaşmış bir ustadan destek almanız faydalı olacaktır.

Bakım konusunda uğraştırıcı işlerden biri de şüphesiz ki tekne bakımıdır. Teknelerin deniz içerisinde zarar görmemesi ve korunması adına belirli zamanlarda yapılan periyodik bakımları olur. Bu bakımlar oldukça zahmetlidir ve titizlik gerektirir. Teknede parçalarında oluşabilecek bir kırık ya da kopma durumunda, maliyetler oldukça yüksek olabilir. Bu konuda imdadımıza yapıştırıcılar yetişiyor. Yapıştırılmaya ve onarmaya müsait olan her eşyaya kolaylıkla uygulanabilir, su geçirmez yapıştırıcılar sayesinde aradığınız çözüme kolayca ulaşabilirsiniz. Önceki yapışkandan kalan kalıntılar, yeniden uygulayacağınız yapıştırma işlemini engelleyebilir. Bununla ilgili sorunu çözmek içinde yapışkan kalıntılarını temizleyen ürünü kullanmanız, yeni uygulamayı düzgün yapabilmenizi sağlayacaktır.

Kategoriler
Genel

Lacivert Pantolon Kombin Erkek

Kombin örneklerine baktığınızda erkeklerin lacivert pantolonları nasıl değerlendirdiklerini görebilirsiniz. Hemen her ortamda dikkat çeken alt giyim ürünlerinden birisi olarak erkeklerin lacivert pantolonlara önem verdiğini söyleyebiliriz. Buna göre kombinlerinin sportif veya klasik olmasını istedikleri süreçlerde buna uygun üst giyim parçaları ile harika bir uyumu yakaladıklarını görmekteyiz. Özellikle beyaz gömleklerin ya da t-shirtlerin yaz aylarında erkekler için harika kombin parçaları olduğunu söyleyebiliriz. Lacivert pantolonları takım elbiselerde tercih edenlerin yelek, yaka mendili ve aksesuarlarda uyumlu seçimler yaptıklarına dikkat etmekteyiz.

Her erkekte ideal bir görünümü sağlamayan tamamen lacivert giyim kombinleri ancak fit vücuda sahip olan erkekler için ideal olacaktır. Lacivert pantolon kombin erkek modellerinde yüz güzelliğinin ve vücut ölçülerinin ortaya çıkması için tam uyumlu slim fit modellere öncelik verilebilir.

Hangi Renklerle Kombin Yapabilirim?

Erkeklerin lacivert pantolon tutkusunu ortaya çıkaracak olan bazı renkleri önermekteyiz. Buna göre aynı renkte giyinmeyi sevmeyenlerin ve gündelik giyim için tercih edecek olanların dış giyim ve ceket ürünlerinde kahverengi tonlarına önem vermeleri gerektiğini vurgulamaktayız. Bu sayede lacivert pantolonların kahverengi yaka mendili veya kravat ile muhteşem bir şekilde uyum sağlayacağına değiniyoruz. Lacivert pantolon kombin erkek ürünlerinde ayrıca mavi tonlarında ceketleri ve beyaz gömlekleri görebilirsiniz. Ceketlerin kumaşları ne olursa olsun gri ya da haki tonlarında tercih edilmesi halinde lacivert pantolonlarla uyumlu olması sağlanabilir.

Yaz aylarında tercih edilen keten pantolonların lacivert seçilmesi halinde üzerine giyilecek olan gömlek ya da t-shirtlerin açık tonlarda olmasına özen gösterilmelidir. Resmi bir dairede kullanılmayacak ise sportif görünüm, lacivert pantolonlar ile çok daha hoş duracaktır. Ancak klasik giyinmeniz gerektiğinde ceket kombinlerini ve çeşitli aksesuarları kullanarak hedefinizdeki şıklığı yakalayabilirsiniz.

Ayakkabılarınızın, kemer ya da saat gibi aksesuarlarınızın kahverengi tonlarında olması, lacivert pantolonlarınızla her ortamda göz alıcı bir hale gelmenizi sağlayacaktır. Takım elbiselerde ve yalnızca alt giyim ürünlerinde laciverti seçen erkeklerin her yaşta genç, dinamik ve fit görünmesinin mümkün olabileceğini vurguluyoruz. Dilerseniz kombinlerinizi tamamlayıcı parçalardan olan papyon, kravat ya da saatlerinizi de gri ve kahverenginin tonlarından seçerek muhteşem görünümlere imza atabilirsiniz.

Kategoriler
Genel

İçerik İhtiyaçlarınız mı var? – Makaleyaz.NET burada!

Sektöründe kısacık yayın hayatına rağmen, kaliteli içerik yazarlarını bünyesine dâhil edebilen Makaleyaz.NET, içerik ihtiyacı olan tüm web sitesi sahiplerine çağrıda bulunuyor :
 “ Biz yazana kadar en iyisi, yine bizim yazdıklarımız!”

Sunduğumuz Özel Kategori Hizmeti sayesinde,  kaliteli içerik arayışı son bulan onlarca memnun müşterimiz arasında, sizleri de görmek bizleri mutlu eder. Bunun yanı sıra, her biri özgünlük ve yapı kontrolünden geçen birbirinden kaliteli hazır içeriklerimiz ile ihtiyacınız olanın fazlası burada!

Özgünlük konusunda çok titiziz- Kopya içeriğe geçit yok!

Her bir içeriğin özgünlük testi ve genel uygunluk gözetimi yapılıyor. Satıştaki içeriklerimizin %88’i aşan özgünlük kalitelerine güveniyoruz. Hatta tespit edilen kopya içerikli hazır makalelerin, harcanan kredisini iade etme garantisi veriyoruz. Sizler için kalite, bizler için güven unsuru olan bu konuda müşterilerimizin yanındayız!

Serbest zamanlı yazarlarımızın hazır içeriklerini satın alabileceğiniz gibi, özel içerik ihtiyaçlarınıza yönelik makale siparişlerini de rahatlıkla verebilirsiniz. Tekliflerini değerlendirip, uygun yazara en kaliteli içerik için kısa sürede sipariş verir, belirlediğiniz sürede teslim alırsınız.


Canlı destek ve sürekli aktif iletişim kanallarımız ile her an yardıma hazırız! Piyasanın en kaliteli içerikleri, piyasanın en titiz şekilde işleyen müşteri memnuniyeti ilkesi ile Makaleyaz. NET’te.

Hazır sağlık makalelerinden, en son teknoloji haberlerinin içeren teknoloji makalelerine kadar binlerce içerik, hazır halde ve satışta sizleri bekliyor!

Üye olun, kredi yükleyin ve alışverişin keyfini sürün!


Dakikalar içinde, dilediğiniz kadar içeriğe kavuşabilirsiniz. Aradığınızı bulamadıysanız, sipariş ilanları ile tüm teklifleri kolaylıkla toplayabilirsiniz. Sizler için en ideal hizmetleri, sürekli geliştirilen yapısı ile sizlere sunmaya devam ediyoruz.

Kredi kartı ve havale& eft seçenekleri ile kolayca kredi yükleyebilir, alınan içerikleri değerlendirip yorumlayabilirsiniz. Bu sayede, sizin tecrübelerinizden diğer alıcılarda faydalanabilir.

Kategoriler
Genel

Kredi Puanı

Kredi hemen hemen birçok vatandaşın geçinme de sıkıntı yaşadığı zamanlar da bankalardan aldığı borçtur. Bankalardan kredi almak oldukça basittir. Ancak her bankanın belli şartları bulunuyor. Özellikle tüketicilerin kredi puanı kredi çekme de çok etkilidir.

Geçmiş dönemler de çekilen krediler ve ödeme durumlarınız bankaların sistemlerin de görülür. Eğer ödeme düzensizliğiniz olduysa bu durum da kredi puanınızı olumsuz bir şekilde etkiler. Her banka tüketiciye kredi vermeden önce kredi notu ve siciline bakar.

Bu nedenle bankalardan aldığınız kredi kartı ve kredilerin ödemeleri de her zaman düzenli bir şekilde olmalıdır. Kredi puanı ne işe yarar konusunda birçok yazılar ve haberler bulunmaktadır. Bankalardan bu konuda bilgi almadan önce detaylı bir araştırma yapmak sizin için daha avantajlı olacaktır.

Kredi Puanı Nedir?

Kredi puanları her tüketici için oldukça önemlidir. En ufak bir düzensizlik de kredi puanı olumsuz olarak etkilenir. Bu durum her bankanın sisteminde de görülür. Bu nedenle bankalarla işiniz olduğu zaman mutlaka kendi gelir durumunuza göre aylık ödemelerinizi ayarlamanız da fayda var. Kredi puanı genellikle ödemeler düzene girdiği zaman düzelir.

Ancak avukatlık olduğunuz zamanlar da bu durumun düzelmesi için en az 5 yıl geçmiş olması gerekir. Tekrar kredi çekebilmek için 5 yıl boyunca beklemeniz gerekir. Kredi puanı nedir olarak internetten bakarsanız da bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Dünyanın ilk blockchain tabanlı oyun platformu Fairspin, Türk oyuncuların kalbini fethetti

Dünyanın ilk online blockchain oyun platformu Fairspin, Türkiye’deki oyuncuların artan taleplerini karşılamak için yayına aldığı Türkçe sayfasıyla Türk oyuncuların yeni gözdesi oldu. Kurulduğu 2018 yılından bu yana gösterdiği hızlı büyümeyle ses getiren platform, sunduğu kripto para kullanım imkanıyla da dijital oyun sektöründe yeni bir dönem başlatıyor.

İlk kez bir online oyun platformunu blockchain tabanlı sunarak tüm dünyada büyük bir çıkış yapan

Fairplay adını değiştirerek yeniden markalaşma yoluna gitti ve Fairspin adını aldı. Türk oyuncuların artan taleplerine kayıtsız kalmayan online oyun platformu, kullanım kolaylığı sağlamak için yayına aldığı Türkçe sayfasıyla ise kullanıcı deneyimini güçlendirmek istiyor.

Alışılmış oyun platformlarından farklı olarak Bitcoin, Ethereum, Tether USDT, Cardano ve Dashgibi pek çok popüler kripto paranın kullanılmasına imkan sunan Fairspin’in bu hamlesi, dijital oyun sektöründe yeni bir çağın ayak sesleri olarak nitelendiriliyor. Oyuncular kripto paralarla yatırma ve çekim işlemi yapabiliyorlar fakat platformda platformun kendi tokenı olan TPLAY kullanılıyor. ERC-20 standardına göre TruePlay platformu tarafından yayınlanan TPLAY token’ları oyun işlemleri için özel olarak üretildi ve tüm işlemler blockchain altyapısında tutularak takip edilebiliyor.

Kartlar daima açık oynanıyor

Fairspin, blockchain destekli altyapısıyla dijital oyun sektörünün şeffaflık algısını yeni bir boyuta taşıyor. Kuralları adeta baştan yazan platform, oyun istatistikleri ve ödemeler dahil tüm işlemleri kullanıcıların takip edebileceği şekilde blockchain ağında saklayarak güvenlik zafiyetini tamamıyla ortadan kaldırıyor. Tüm oyunlardaki kazanç ve kayıpları da akıllı kontrat teknolojisiyle kayıt altına alan Fairspin, şu an için İngilizce, İspanyolca, Almanca, Portekizce, Rusça, Japonca, Türkçe ve Lehçe dillerini destekliyor.

VIP oyunculara özel teklifler

Farispin yayına girdiği 2018 yılından bu yana kullanıcılara yaklaşık 47.000 ETH (bugünkü değerle yaklaşık 6,7 milyon dolar) kazandırdı. Bu işlemlerin tamamı şu anda blockchain ağında görülebilir ve takip edilebilir durumda. Platform, son olarak açtığı VIP kulubüyle de oyun tutkunları için ayrıcalıklarla dolu yeni bir deneyim vadediyor. VIP oyuncuları için her bir para yatırma işleminde ek bonus gibi özel teklifler hazırlayan Fairspin, cüzdanlarındaki farklı kripto paraları transfer etme imkanı da sunuyor.

Kategoriler
Genel

Böcekleri Jel İle Yok Edin


Teknolojinin ve bilimde gelişmesiyle ürünler daha modernize ve daha faydalı hale geldi. Böcek ilaçlama İstanbul firması da bunu yakından takip eden bir firmadır. Jel halde bulunan yemler dikkatlice tespit edilmiş haşerelerin bulunduğu yuvaların yakınlarına damla damla konur.

Buradaki en önemli husus, bu uygulamadan en üst seviyede çözüm alabilmek için hiçbir yuvayı gözden kaçırmamak gerekir. Bu sebeple işi bilen ve tecrübeli teknisyen tarafından yapılması gerekir ki böcek ilaçlama firmasında bu teknisyenler var.

Böcek yuvaları ağırlıklı olarak makinelerin motor kısımlarına yaparlar. Bu yuvalarda yüzlerce böcek yumurtası vardır. Eğer bu yuva, ilaçlamayı yapan kişi tarafından görülmezse ya da üşendiği için bakmazsa bu yuvadaki böcekler canlı kalacak ve sorun çözülmemiş olacak. Haliyle müşteri memnuniyetsizliği ortay çıkacak. Bu da firmaya zarar verir.

Jel İlaçlama Yapılacak Bölgeler Nerelerdir?

jel ilaçlama sadece böcek yuvalarının olduğu yer yakınlarına yapılmalıdır. Dolap içi, her hangi bir makinenin motor kısmı, elektrik prizleri gibi yerler böceklerin ağırlıklı olduğu yerlerde ve buralara yapılır.

Jel İlaçlama Fiyatları Ne Kadardır?

Jel ilaçlama öyle sanıldığı kadar pahalı bir uygulama değildir. Hem sağlıklı hem ekonomik oluşu sayesinde tercih edilir. Bu firmaya göre fiyatı etkileyen en büyük faktör hamam böceği yemidir. Kaliteli ve hamam böcekleri için cezbedici nitelikteki yemlerin özelliklerine göre fiyatlar pahalı olabilir. Sahip oldukları bu aktif maddeler sayesinde uzun süre onlardan kurtulursunuz. Fiyatlar hakkında detaylı bilgi almak için https://www.bocekilaclamaistanbul.net  adresini ziyaret etmelisiniz.

Kategoriler
Genel

OECD ülkelerinde işlerin yüzde 14’ünü robotlar yapacak

İSTANBUL, (DHA) GELİŞEN teknolojiyle bazı işler yok olurken diğer yandan yeni teknoloji yeni iş alanları yarattı. Japonya’da bir otelde resepsiyon görevlisi, kapıcı, temizlik ve vestiyer hizmetlerinde toplam 10 robot çalışırken robotların hukuk, muhasebe, tarım ve gıda sektöründe istihdam kaybına neden olacağı belirtiliyor. Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman OECD ülkelerinde işlerin yüzde 14’ünün tamamen otomasyona geçebilecek düzeyde olduğunu belirtti.


“HUKUK, MUHASEBE, TARIM VE GIDADA İSTİHDAM KAYBI YÜKSEK OLACAK”

Robotların ne kadar geniş ve farklı alanlarda kullanılabileceklerine dair örnekler giderek artıyor. Japonya’da bir otelde resepsiyon görevlisi, kapıcı, temizlik ve vestiyer hizmetlerinde toplam 10 robot çalışıyor. Güney Kore, havaalanı gibi geniş mekânları temizleyecek robotlar tasarlarken San Francisco’da açılan bir kahve mağazasında insanlar çalışmıyor.

Hızla dijitalleşen dünyada robotların sayısının her geçen gün artmasının akla “Robotlar işimizi elimizden alacak mı?” sorusunu getirdiğini belirten Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, “Araştırmalar robotların iş dünyasını değiştireceğini ortaya koyuyor. OECD’nin (2018) 32 ülke için yapmış olduğu çalışmasına göre, bu ülkelerde işlerin yüzde 14’ünün tamamen otomasyona geçebilecek düzeyde olduğu, yüzde 32’sinin de dönüşecek durumda olduğu ortaya konmuş durumda” dedi.  Yapılan araştırmalara göre, kütüphane işleri, hesap işleri ve ayniyatta teknik olarak işlerin yüzde 98’inin robotlara devredilebilir olarak değerlendirildiğini, özellikle hukuk ve muhasebe alanında otomasyonun yaygın olacağını ifade eden Prof. Dr. Ataman, “Tarım, imalat sanayi, gıda sanayi, istihdam kaybı açısından en riskli olan sektörler olarak gözüküyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE OTOMASYON NE SEVİYEDE?

Dünyada giderek gelişse de tüm ülkelerin otomasyona aynı mesafede bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman şu bilgileri paylaştı: “Örneğin Slovakya’da işlerin yüzde 33’ü otomasyona girebilirken Norveç’te bu oran sadece yüzde 6. Uluslararası Robot Federasyonu verilerine göre 2018’de 10.000 çalışan için 74 robot ünitesi, imalat sanayindeki yeni küresel robot yoğunluğu ortalaması. Türkiye için bu 23 robot ünitesidir. Türkiye’nin bir üstünde yer alan Güney Afrika’da robot ünitesi 28 iken; Türkiye’nin bir altında yer alan Arjantin’de robot ünitesi 18’dir. Dünyada otomasyonu en yüksek 10 ülke: Güney Kore, Singapur, Almanya, Japonya, İsveç, Danimarka, ABD, İtalya, Belçika ve Tayvan’dır.”

ROBOTİK EKONOMİNİN İSTİHDAM YARATABİLECEĞİ ALANLAR

Robotik teknoloji kimi sektörlerde işgücünü olumsuz etkilerken bir yandan da yeni iş alanları oluşturacağını ancak bu yeni işlerin daha yüksek nitelikler gerektiren işler olmasının beklendiğini belirten Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, “Artık robotların, yapay zekânın yaptığı işleri değil, bunların karmaşık yapılarını yönetebilecek hatta bu robotları üretebilecek, programlayabilecek, büyük datayı yönetebilecek beyin gücüne sahip çok nitelikli işgücüne ihtiyaç olacaktır. Buna robotun kendisi örnektir. Robotun üretimi, donanımı, bakımı ve servisi için çok sayıda eğitimli çalışanın iş sahibi oldukları unutulmamalı” şeklinde konuştu.  Ancak bu noktada yetişkin işgücünün yeni işler için gerekli niteliklerinin olmamasının yapısal bir işsizlik sorununa yol açacağını söyleyen Prof. Dr. Ataman, “Bugün 10 yetişkinden 6’sı ileri bilgi teknolojisini kullanma niteliklerine sahip değil. Oysa ki bu türden yüksek nitelikli işlerin payı son 20 yılda yüzde 25 arttı. Robotların üretim sürecine girmesinden kaynaklı olarak insana daha az gereksinim duyulması ilk işlerini arayan özellikle niteliksiz genç işgücü açısından da yapısal bir işsizlik sorunu oluşturacaktır. Nitelikli genç işgücü ise robotik üretim sürecinin gerektirdiği deneyime sahip olmaması bakımdan başlangıçta iş bulma zorlukları ile karşı karşıya kalabilir” dedi.

“EN BÜYÜK TEHDİT YAPISAL İŞSİZLİK”

Robot ekonomisinin sunacağı konfor fırsatının yanı sıra tehditler yaratacağına da dikkat çeken Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, “Robot ekonomisinin yaratacağı en önemli tehdit teknolojik ve yapısal işsizliğin artacak olması. En azından orta vadede robot, yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerinin kullanımı sonucunda kaybolan işlerin hepsi yeni yaratılan işler tarafından ikame edilemeyecek. İşsiz kalanların yeni robotik ekonomiye uyum sağlayacak nitelikleri kazanması sürecinde teknolojik ve yapısal nitelikte bir işsizlik sorunu yaşanacaktır” şeklinde konuştu.

Dünya genelinde robotik ekonomiye geçiş sürecindeki genel eğilimlerin Türkiye ekonomisinde de değişim ve dönüşüm yarattığını ifade eden Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, sözlerini “Türkiye robotik ekonomiye geçişin henüz başlangıç seviyesinde. Bu rekabet açısından sorun yaratır. Türkiye’nin robotik ekonomiye geçişi fırsata dönüştürmesi için insan kaynağına yatırımı planlayarak işgücünün niteliğini orta ve uzun vadede verimli kullanacak düzeye getirmesi gerekir” dedi. 

Kategoriler
Genel

“Sosyal medya insanları daha çok strese sokuyor”

İSTANBUL, (DHA)- “Yeni Medya ve Aile Çalıştayı”nın açıklanan sonuç raporunda sosyal medyanın insanları daha çok strese soktuğuna vurgu yapılarak, özel yaşamın gizliliğinin korunması amacıyla sosyal medya alanına ilişkin bir etik kurul kurulması önerildi. Raporda yer alan “İnsanların 20 dakika Facebook kullanımı sonunda ruh hali inişe geçmekte ve sosyal medya depresyonu ortaya çıkmaktadır” sözleri dikkat çekti.


İstanbul Aydın Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve MEB İstanbul İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Medya ve Aile Çalıştayı”nın sonuç raporu yayınlandı. Raporda çarpıcı bulgulara yer verildi. Yeni medya kavramının sosyal ve kültürel hayattaki etkilerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenen çalıştayda; iletişim, tıp, adlî bilimler, psikiyatri, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji gibi farklı alanlarda çalışan uzmanlar, sağlıklı veri oluşturulması amacıyla bir araya geldi. Çalıştayda; “Yeni Medya ve Etik”, “Yeni Medya ve Bağımlılık”, “Yeni Medya ve Ebeveyn-Çocuk İlişkisi”, “Yeni Medya ve Eşler Arası İletişim”, “Yeni Medya ve Sağlık Sorunları”, “Sosyal Politikalar ve Hukuki İyileştirmeler’’ olmak üzere altı başlık üzerine değerlendirmeler yapıldı.

“MEDYADA TEYİT MEKANİZMALARI GELİŞTİRİLMELİ”

Çalıştayın ardından uzun çalışmalar sonucunda hazırlanan sonuç raporu yayımlandı. Raporda 6 alanda yeni medyayla ilgili bazı somut sonuçlara ulaşıldı. Raporda medya okuryazarlığının, medyada kullanılan teknolojilerin ve doğrulama mekanizmalarının geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. Yeni medya ile birlikte doğru yanlış her türlü haberin ve bilginin teyit edilmeden yayılması durumunun ortaya çıktığı hatırlatılarak bunun getireceği tehlikeler üzerinde duruldu ve doğrulama mekanizmalarının geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

“SOSYAL MEDYA İÇİN ETİK BİR KURUL KURULMALI”

Çalıştay raporunda özel yaşamın gizliliğinin korunması amacıyla sosyal medya alanına ilişkin bir etik kurul kurulması ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversitelerde eğitim verilmesi de önerildi. “Gözetim toplumu sebebiyle ortaya çıkan dijital flört şiddeti eşler arasındaki iletişimi olumsuz yönde etkilemektedir” denilen raporda, ayrıca yeni medya mecralarının yarattığı kimliksizlik kavramı üzerinde duruldu. Sahte hesaplar sayesinde bireylerin sanal ortamda bulunmanın desteği ile dijital alanda vatandaş olarak davranmadığı, dolayısıyla nefret söylemine ve şiddete yöneldiği belirtildi. Siber zorbalık konusunda farkındalık yaratılması gerektiği ifade edilen raporda, sosyal medyadaki cinsiyetçi dile karşı da önlem alınması gerekliliği vurgulandı. Raporda ebeveynlerin bilinçlendirilmesi, temel aile eğitimi yapılması, internetteki site sağlayıcıların denetlenmesi gibi saptamalar da yer aldı.

“ARTAN TEKNOLOJİ ARTAN BAĞIMLILIĞI GETİRİYOR”

Sosyal medyanın insanları daha çok strese soktuğunun da belirtildiği raporda, artan teknolojilerin artan bağımlılık durumlarını getirdiği ve buna yeni eklemlemeler yaptığı dile getirildi. Raporda şu ifadelere yer verildi: “İnsanlar yoğun bir şekilde nomofobi yaşamaktadırlar. Dijital narsizm, ego sörfü, Google takibi, stalk, siberhondrig, fotolarging, Facebook depresyonu, internet siniri teknolojinin bireylere kazandırdığı yeni alışkanlık ve sorunlardandır. Sosyal medyada günde iki saat geçirildiği düşünüldüğünde ve 3 milyar insanın bu mecraları kullandığı görüldüğünde etkisinin çok geniş çaplı olduğu görülmektedir. Sosyal medya insanları daha çok strese sokmakta, insanların 20 dakika Facebook kullanımı sonunda ruh hali inişe geçmekte ve sosyal medya depresyonu ortaya çıkmaktadır. Bunun için tedavi amaçlı uygulamalar kullanılmalı, sosyal medya okuryazarlığı dersi konmalı, alanla ilgili öğretmenler bu dersi vermelidir. STK’lar sosyal sorumluluk projeleri olarak sosyal medya ve mobil kullanımı konusunda eğitimler konulmalıdır. TÜBİTAK tarzı kurumlar yeni medya konusundaki toplumsal farkındalık projelerine destek vermelidir.”

Kategoriler
Genel

Bu yöntemler kabaran faturaları düşürüyor

İSTANBUL, (DHA)- Kış aylarında artan enerji kullanımı faturalara yansımaya başladı. Evlerde kullanılan buzdolabının yüzde 30, aydınlatmanın yüzde 28 oranında enerji harcadığını belirten uzmanlar, doğru kullanımın faturalarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlayacağını belirtiyor.


Soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte enerji kullanımı hızla artmaya başladı. Kabaran faturalara çözüm ise elektrikli ev aletlerini ve kombiyi verimli kullanmaktan geçiyor. Önemsenmeyen tozların bile faturada yeri olduğunu söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Enerji Sistemleri Mühendisi Dr. Canan Acar, kombiyi 2 derece kısmanın ise yüzde 20 oranında faturada indirim yaptığının altını çizdi.  

“EN FAZLA ENERJİYİ BUZDOLABI HARCIYOR”

Isıtma ve soğutma faaliyetlerinin faturalarda ortalama bir evdeki maliyetlerinin yarısını oluşturduğunu ifade eden Acar, doğru kullanımında bu oranların faturayı düşürebileceğini söyledi.

Enerji Sistemleri Mühendisi Dr. Acar, “Evlerimizdeki enerji tüketimini azaltmak için mutlaka enerji verimli ürünler satın almamız gerekmez. Enerji tasarrufu, ihtiyacımız olmayan veya kullanmadığımız ışıkları, cihazları (ev aleti, beyaz eşa vb.) kapatmak kadar basit olabilir. Evlerde elektrik tüketiminde buzdolabı yüzde 30, aydınlatma yüzde 28, fırın yüzde 10, televizyon 10, çamaşır makinesi 7, bulaşık makinesi 6, ütü ve elektrikli süpürge 3, saç kurutma makinesi ise yüzde 2 oranında faturayı etkiliyor. Burada en yüksek oran buzdolabına ait. İdeal mutfak serin olur. Buzdolabını da mutfağın mümkün olduğunca en serin yerine koymak gerekir. Buzdolabını fırının ya da kaloriferin yanına koymamak lazım. Buzdolabı içini soğuk tutmaya çalışıyor ama soğuk hava üflemiyor. İçerideki ısıyı alıp dışarıya atıyor. Mutfağın sıcaklığı arttıkça buzdolaplarındaki komplesörün yükü artıyor. Komplesörün yükü artınca elektrik faturasında da çok ciddi artışa neden oluyor. Buzdolabı sıcaklığı 4-5 santigrat derece olmalı ve içinin tıka basa da dolu olmaması gerekir. İçeride hava dolaşımının rahat olması gerekiyor. Soğuk hava arada dolanamazsa verimli olarak bu sefer elektrik daha çok çekiyor” diye konuştu.

“EV ALETLERİNİ TEMİZ TUTMAK TASARRUF SAĞLAR”

Elektrikli ev eşyalarının verimli kullanılmasında faturaların yarı yarıya düşeceğini belirten Acar, şu uyarılarda bulundu:

“Mesela, led ampuller verimi arttırır. 100 TL’lik faturanız varsa led ampüllerle 7 TL’ye kadar indirim sağlayabilirsiniz. Kullandığımız ev aletlerini temiz tutmak, daha soğuk suda çamaşır ve bulaşık yıkamak tasarruf için önemlidir. Bütün elektrikli ev aletlerini temiz tutmak önemli. Çünkü, cihazın üzerindeki toz hava akışını engelleyebilir ve cihaza fazla yük binmiş olur. Örneğin, çamaşır ve bulaşık makinelerinde filtrelerinin tıkanması durumunda cihaz daha fazla güç harcayabiliyor. Ayrıca televizyonu kapatınca kumandanın ardından fişi pirizden de çekmeliyiz. Sadece kumanda ile kapatılan televizyon arkada güç harcamaya devam eder. Büyük fırınlarda yemek pişirmek yerine küçük fırınlar kullanmak doğru. Küçük fırınlarda enerji tüketimi daha az olur”

“YILLIK FATURALARINIZDA 300 TL İNDİRİM SAĞLAYABİLİRSİNİZ”

Kışın tasarruf etmenin en etkili yolunun ısıtıcaların sıcaklık ayarlarından geçtiğini vurgulayan Dr. Canan Acar, gün içerisinde boş kalan evlerde kombilerin düşük sıcaklıklarda bırakılmasını ve peteklerin önünün koltuk perde gibi eşyalarla kapatılmaması gerektiğini söyledi. Acar, “Kombiyi 2 derece kısmak bile kış aylarında yüzde 20 oranında kadar faturada indirim sağlar. Eve geldiğinizde kombinin ısısını bir anda yükseltirsek evin daha hızlı ısınacağını düşünüyoruz. Daha hızlı ısınmaz, bu hız aynıdır. Hangi sıcaklıkta kombinin olmasını istiyorsanız o oranda tutup yavaş yavaş ısınmasını beklemek gerekir. Burada kombinin otomatik termoslu olması önemli. Otomatik termos, evin ısısına göre sıcaklık derecesini kendi ayarlayabiliyor. Bu özellik sene de 300 TL gibi bir oranda tasarruf etmemizi sağlar. Kombiyi sürekli açıp kapatmak da yanlış. Çok düşükte tutulması gerekir. Çünkü, kombiyi kapattığınızda ev soğumaya başlar ve tekrar ısıtmaya çalıştığında çok fazla yüklenme olur. Bunun yanı sıra bir başka yöntem ise en çok kullanılan odanın ısısını yüksekte tutabilirsiniz. Diğerlerini de ısısını düşükten yükseğe doğru ayarlayabilirsiniz. Kombiyle en uzak petek arasında ısıyı dengede tutmak gerekiyor. Bu da yıllık faturanıza 100 TL kadar indirim sağlayabilir. Gereksiz yerlerin ısıtılmasına gerek yok mutfak gibi” dedi.

Kategoriler
Genel

Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülkeler belli oldu

İSTANBUL, (DHA)- En güçlü pasaporta sahip ülkeler belli olurken, Japonya’nın zirvede yer aldığı görüldü. Türkiye ise geçen yıla oranla 3 basamak gerileyerek 55’inci sıraya düştü. Lider Japonya’nın pasaportuyla 191 ülkeye vizesiz seyahat edilebilirken, Türkiye’nin pasaportuyla 111 ülkeye vizesiz gidilebiliyor.


Ajans Press’in, 2020 Henley Pasaport Endeksi verilerinden elde ettiği bilgilere göre, en güçlü pasaporta sahip ülkeler belli oldu. Böylelikle Japonya en güçlü pasaporta sahip ülke olurken, 191 ülkeye vizesiz seyahat ettiği kaydedildi.  Listenin ikinci sırasına ise 190 ülkeye vizesiz seyahat imkânı sunan Singapur pasaportu yerleşti. Almanya ve Güney Kore ise 189 ülkeye vizesiz seyahatle üçüncülüğü paylaştı. Finlandiya ve İtalya 188 ülkeye vizesiz seyahat ile dördüncülüğü paylaşırken, Danimarka, Lüksemburg ve İspanya ise 187 ülkeye vizesiz seyahat imkânı ile beşinci sıraya yerleşti. Son beş sırada yer alarak dünyanın en zayıf pasaportuna sahip ülkeler ise, Afganistan(26), Irak( 28), Suriye(29), Somali-Pakistan(32), Yemen(33) olarak kayıtlara geçti. 2006 yılından beri düzenli olarak hazırlanan ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Verileri (IATA) baz alınan listede geçtiğimiz yıl liderliği Singapur ve Japonya paylaşmıştı.

VERGİ VE HARÇ ÜCRETLERİ GÜNDEMDE

Medya takip kurumu Ajans Press, pasaportlar ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre pasaportlar ile alakalı geçen yıl basına yansıyan haber adedi 11 bin 908 olarak kayıtlara geçti. Pasaport ile ilgili haberler özellikle yılın son günlerinde artış gösterirken, her yıl gelen vergi ve harç ücretlerinin en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldığı görüldü.

Kategoriler
Genel

Scottish Fold

1966 yılında kulaklarındaki büküklük ve kıvrıklık sebebiyle diğer cinslerden kendini ayıran Scottish Fold  GCCF (Governig Gouncil of the Funcy) tarafından kayıt altına alınmıştır.

Kısaca Scottish Fold Özellikleri

Narin yapılarıyla Scottish Fold fiyatları Scottish Fold fiyatları </a> diğer kedilerden farklı olarak daha cana yakın, sakin ancak eğlenceli ve oyuncu, sempatik ve çocuklarla olan iyi ilişkileri ile bilinirler. Yoğun ve stresli olan hayatlarımızda, sempatik davranışları ve eşsiz mırıltılarıyla tüm sıkıntılarınızın ve dertlerinizi bir anda unutturma güçleri vardır. Bu nedenle stresi bol bir işiniz varsa eve geldiğinizde sizi karşılaması ve uyumadan önceki mırıltılarıyla günün tüm yorgunluğunu ve yaşadığınız tüm olumsuzlukları unutmanız için ideal hayat arkadaşlarıdır.

Scottish Foldlar ve Ev Yaşamları

yapılarıyla Scottish Fold fiyatları Scottish Fold fiyatları </a>cinsi kediler, tüm kediler gibi nevi şahsına münhasır denilen kendi karakterleri olan kedilerdir.  Evde bireysel olarak kendi özgürlüklerini ilan ederler. Ancak evde olmadığınız süre boyunca canları sıkılacağından dolayı aynı cinsten bir kediyi daha mevcut kedinize arkadaş olarak sahiplenmeniz gerekir. İkinci kediyi almanız Scottish Foldlar sorun değildir. Aynı krallığı paylaşırlar. Asıl kediniz aksi takdirde çok uzun süre yalnız kalmaktan ötürü depresyona girebilir ya da size küsebilir. Tabii bu yoğun bir hayatınız varsa ve kedinizle çok vakit geçiremiyorsanız söz konusu. Aksi halde en insancıl cinstir.

Blue Point Scottish Foldlar

Blue Point, Scottish Fold’un bir cinsidir. İlk görünüşte Siyam Kedilerine benzerlikleriyle dikkat çekerler. İsmini mavi gözlerinden alırlar. Kırık kulaklı ve koyu renk burunludurlar. Patileri ve kuyrukları da burunlarındaki koyuluğa sahiptir. Karakter özellikleri standart yapılarıyla Scottish Fold fiyatları ile aynıdır.

Lilac Point Scottish Foldlar

Lilac Point de yine aynı şekilde bir Scottish Fold cinsidir. Yine kırık kulak özellikleri vardır fakat tüm tüyleri bembeyazdır. Tüyleri diğer Scottih Foldlara göre daha pofuk tüylü ve küçük yüzlüdürler. Nadir bulunurlar. Karakter özellikleri standart Scottish Foldlar ile aynıdır.

https://www.evcilevi.com/

Kategoriler
Genel

İstanbul Ofset Bloknotları

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde yer alan matbaasında hizmet veren firma son derece kaliteli bloknotların üretimini yapıyor. Bloknotlar not tutmak amacıyla yaygın olarak kullanılan ürünler olduğu için müşterilerden gelen siparişlere yetişmeyi isteyen firma online matbaa olarak hizmet veriyor. Sipariş aldığı bloknotları en kısa sürede üreterek üstlerine firma ya da kişilerin istedikleri baskıları yapıyor. Üretim işlemi tamamlandıktan sonra da anlaşmalı kargo firması sayesinde alıcıya ulaşmasını sağlıyor. İstanbul ofset firması bloknot modelleri üretiyor. Bu modeller arasında küp, spiralli, kapaklı ve tutkallı bloknotlar bulunuyor.

İstanbul Ofset Farkıyla Spiralli Bloknot Baskısı

İstanbul ofset kullanım rahatlığı sebebiyle spiralli bloknot bastırmak isteyen kişilerin siparişlerini hazırlıyor. Bu bloknotların yaprakları spiralle tutturulduğu için kolay yırtılmıyor ve dağılmıyor. Bu da iş yerinde tutulan notların dağılıp kaybolmasını engelliyor ve farklı boyutlarda üretilebildiği için kaliteli kullanım sağlıyor. Firmanın baskısını yaptığı spiralli bloknotlar farklı boyutlarda üretiliyor. Bunun için firmaların ürün siparişi verirken istedikleri boyut hakkında da bilgi vermesi gerekiyor. Firma spiralli bloknot üretimleri için 14,8×21 cm, 10,5×14,8 cm ve 21×29,7 boyutlarını kullanıyor. Ayrıca kişilerin isteklerine göre farklı renklerde bloknot baskısı yapıyor.

İstanbul Ofset Farkıyla Küp Bloknot Baskısı

İstanbul ofset tarafından üretilen küp bloknot ürünleri daha çok anlık karalamalar için kullanılıyor. Kişiler iş yerlerinde bu ürünlerden kullanmak istediklerinde firmaya sipariş verebiliyorlar. Ancak sipariş sırasında İstanbul ofset yetkililerine bazı bilgileri vermeleri gerekiyor.

Bu bilgiler şunlardır;

  • Küp Bloknotun Boyut Bilgisi
  • Bloknotun Kaç Yapraklı Olacağı
  • Tasarım İçin Kullanılacak Şirkete Ve Firmaya Ait Bilgiler
  • Üretimde Kullanılacak Kağıt Cinsi
  • Bloknotlarda Varak Kullanılıp Kullanılmayacağı
  • Kullanılacak Hamurun Gramaj Bilgisi
  • Ürünlerde Kabartma Olup Olmayacağı
  • Renk Seçeneği

İstanbul ofset firması bu şekilde bilgileri aldıktan sonra 6 iş günü içinde ürünlerin üretilip teslim edilmesini sağlıyor. Firma bloknotların üretimlerini uygun fiyatlar karşılığında gerçekleştiriyor. Ayrıca firma bloknotlarda yapmakta olduğu tasarımlar için ekstra ücret talep etmiyor.

İstanbul Ofset Farkıyla Tutkallı Bloknot Baskısı

Bloknot baskısı yapan firma spiralli ve küp bloknotlar dışında tutkallı bloknot baskısı da yapıyor. Diğer bloknotlarda olduğu gibi tutkallı bloknotlarda da farklı boyutlarda üretim yapıyor. Ancak firmanın bu ürünleri diğer bloknotlara göre daha büyük ürünler oluyor. Bu sayede uzun notlar tek bir sayfaya yazılabiliyor. Firma tutkallı bloknotları a6, a5 ve a4 kağıtlarında üretiyor ve gerekli baskıları yapıyor.

Bloknot Baskısı Fiyatları

Gelişmelere ve yeniliklere açık olan firma üretimleri için son teknoloji ürünlerini kullanıyor ve kaliteli bloknot üretimi yapıyor. Bloknotlar için müşterilerden istedikleri fiyatlar bloknotların çeşitlerine, yaprak sayılarına ve boyutlarına bağlı olarak değişiyor. Örneğin 14,8×21 cm boyutlarında A5 kağıdına basılan 50 yapraklı 100 adet tutkallı bloknotun fiyatı 280 TL oluyor. Ayrıca üretim renkli yapılırsa fiyat daha fazla oluyor. Bunun dışında 250 yapraklı 8x8x5 boyutlarındaki küp bloknotların 250 adeti 950 TL oluyor.