Kategoriler
Genel

Mate 20 Lite Kılıf Modelleri

Mate 20 Lite kılıf tasarımı ve üretimi gerçekleştiren firma kalitesinden ödün vermeden hizmetlerine devam ediyor. Bilindiği üzere telefon kılıfı koruyucu özelliği nedeni ile tercih edilmektedir. Kullanmış olduğunuz cihazı dış etkenlerden, düşünce oluşacak tehlikelerden, çizilmelerden koruyabilme için en pratik yöntem kılıf kullanmaktır. Kılıflar cihazlar üzerinde ki koruyucu etkileri sayesinde oldukça fazla talep görmekte ve geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır. Telefon kılıflarının diğer bir özelliği de gösterişli bir aksesuar olarak kullanılmasıdır. Rengarenk, desen desen telefon kılıfları telefonlarınızı daha gösterişli ve dikkat çekici hale getirmektedir. Göze hitap eden unsurları ile üretimi sağlanan Mate 20 Lite kılıf modelleri site üzerinden satışa sunulmaktadır. Kişiye özel kılıf üretimi de gerçekleştiren site müşterileri için yoğun çaba sarf etmektedir. Sitenin önceliği müşteri memnuniyetini ve beğenisini kazanmaktır. Müşterilerin memnuniyeti sayesinde kaliteyi ve başarıyı yakalayan siteden kılıf talebinde bulunan büyük bir kitle mevcuttur. Hayatını renklendirmek isteyen kişilere oldukça farklı kılıf modelleri tasarlanmaktadır. Tasarımlar firmanın profesyonel ekibi tarafından yapılmaktadır. Tasarımcıların tecrübesi ile kılıfların kalitesi buluşunca ortaya şahane ürünler çıkmaktadır. Bu şahane tasarımların satışı ile sektör büyüyüp gelişmekte ve firma daha çok talep almaktadır. Bütün müşterilerin zevkine hitap edebilecek genişlikte ki ürünler sadece Türkiye’de değil dünya çapında satışa sunulmuştur. Site üzerinden gerçekleştirilen satışlar sınır tanımamakta ve istenilen her yere gönderilmektedir.

Tasarım Harikası P30 Pro Kılıf Modelleri

P30 Pro kılıfseçenekleri ile de müşteri karşısına çıkan firma eşsiz modelleri ile beğeni toplamaktadır. Sitede birbirinden farklı modellerde kılıf seçenekleri mevcuttur. Bunların başında silikon kılıflar, rubber kılıflar, su geçirmez kılıflar, deri görünümlü kılıflar gibi sayısız ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin tamamında son kalite malzemeler tercih edilerek insan sağlığına zararsız üretim sağlanmıştır. Kullanmış olduğunuz telefonun daha korunaklı ve şık olmasını istiyorsanız kısa süre içerisinde siteyi takip etmelisiniz. Ayrıca kılıflarda ki model çeşidi kadar hatta daha da fazla renk çeşidi mevcuttur. Müşterilerini düşünerek üretim sağlayan firmada renk sınırlaması yoktur. Dilerseniz kendi renk tercihinizi siteye ulaştırarak üretim sağlayabilirsiniz. Site müşterilerin memnuniyeti için bütün imkânları sağlamaktadır. Kullanacağınız telefon kılıfı ile çevrenizde ki herkesin dikkatini çekebilirsiniz. Sadece renk ve model seçenekleri ile değil birbirinden farklı desenleri ile de dikkatleri üzerine çeken kılıflar kısa sürede tükenmekte ve site tarafından tekrar güncellenmektedir. Renk, doku, desen çeşitleri ile karşınıza çıkan kılıflar eminiz ki beğeninizi kazanacak. Kalın ve darbe önleyici kılıflar ile de satış rekoru kıran firmada yok yok denilebilir.

Birbirinden Farklı Kılıflara Sahip Olun

P30 Pro kılıf modelleri için kısa süre içerisinde siteyi ziyaret edebilir ve sipariş verebilirsiniz. Siparişler firmanın profesyonelliği sayesinde en kısa süre zarfında kapınıza kadar gelmektedir. Kalitenin adresi sizleri bekliyor.

Kategoriler
İnceleme

Kuzey Kıbrıs’ta ‘Güvenli Dijital İmza’ dönemi

LEFKOŞA,(DHA) – Kuzey Kıbrıs Turkcell, ‘Güvenli Dijital İmza’ uygulamasını hayata geçirdi. Ada’da ilk kez devreye alınan uygulama ile sözleşme ve imza gerektiren işlemler güvenli, hızlı ve kolay yapılabilecek. Bunun yanı sıra proje ile kâğıt tüketimi azalarak doğaya katkı sağlanacak.


Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Küçüközdemir uygulamaya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak sahip olduğumuz teknolojiyle müşterilerimizin hayatına dokunduğumuz her noktada onları memnun etmek ve işlemlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Yine öncü bir girişimde bulunarak başlattığımız ‘Güvenli Dijital İmza’ uygulamasıyla müşterilerimiz daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde evrak işlemlerini tamamlarken, büyük bir kâğıt israfının da önüne geçmiş olacağız. Amacımız başlattığımız bu uygulamanın diğer sektörlerde de kullanılması ve yayılmasına öncü olarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmaktır. İşlemlerin süresini yüzde 40’a varan oranda azaltarak hepimizin zamandan da tasarruf etmesine imkân verecek bu uygulamanın dijitalleşme adına ülkemiz için çok değerli olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

KAĞIT TÜKETİMİ AZALTILACAK

“Aynı zamanda uygulama ile bayi çalışanları da daha kaliteli ve daha iyi hizmet sunabileceklerdir. Tüm bunların dışında dijital imzaya geçişle en önemli başlıklarımızdan olan çevre odağımız için de önemli bir girişimde bulunmuş olduk” ifadelerini kullanan Murat Küçüközdemir, “Bir ağacın ortalama 6 bin kâğıt demek olduğunu düşünürsek, bu projemiz ile yılda yüzlerce ağacı korumuş olacağız. Son olarak, sektördeki yeni girişimleri ve çalışmaları destekleyen düzenleyici kurumumuz Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na da bu projemizi hayata geçirmemizdeki katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunmak istiyorum” diye açıklamada bulundu.

Kategoriler
Genel

Üniversite öğrencilerinin destekçisi: Akran Mentörlüğü Programı

İSTANBUL, (DHA) – ÜNİVERSİTEYE yeni başlayan öğrencilerin, okulu daha iyi tanımasını sağlayan Akran Mentörlüğü Programı, 4 yıldır Maltepe Üniversitesi’nde uygulanıyor. 14 haftalık bir eğitimden geçen mentör öğrenciler, okulda kazandıkları tecrübeleri yeni öğrencilere aktarıyor. Proje Koordinatörü Psikolog Candan Kavalcı bu durumu “Karşılıklı olarak ‘Kazan-Kazan’ durumunun olduğu bir proje” olarak nitelendiriyor.


soccersite10.com

Maltepe Üniversitesi, yaklaşık 4 yıldır Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na (SKS) bağlı olarak Akran Mentörlüğü Programı’nı yürütüyor. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin talepleri üzerine görevlendirilen mentörler, bir yıl boyunca öğrenciye destek oluyor ve okulu tanımasını sağlıyor. İkinci sınıfa geçen her öğrencinin gönüllü olarak katıldığı Akran Mentörlüğü Programı’nda bu yıl 20 mentör öğrenci bulunuyor. Her mentör öğrenci ise yaklaşık 10 menti öğrenciye yardımcı oluyor.

Program hakkında bilgi veren Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Öğr. Gör. Nesteren Gazioğlu, yeni gelen öğrencilerin hemen nasıl mentör olunabileceğini sorduğunu, programa çok talep olduğunu belirtti. Akran Mentörlüğü Proje Koordinatörü Psikolog Candan Kavalcı ise mentörlerin ilk olarak bir eğitimden geçtiğini belirterek “14 haftaya yayılmış 42 saatlik bir eğitim veriliyor. Hem kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyorlar hem de mentilerle olan iletişimde bunları kullanıyorlar. Karşılıklı olarak ‘Kazan-Kazan’ durumunun olduğu bir proje” dedi.

TECRÜBELERİNİ YENİ ARKADAŞLARINA AKTARIYORLAR

Programın özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrenciler adına çok faydalı olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Nesteren Gazioğlu, “Okulda tecrübe kazanan öğrencilerimiz, bir önceki yıl yaşadıklarını yeni gelen öğrencilerle paylaşıyor. Bu program sayesinde, birinci sınıfta tecrübe edinen öğrenciler, ikinci sınıfta akran mentörü oluyor ve yeni gelen öğrencilerle eşleşiyor. Üniversite genelinde herhangi bir bölümde ikinci sınıfa geçmiş öğrenciler, mentör olmak için programa başvurabiliyor. Burada genellikle aynı bölümden olmamalarını tercih ediyoruz.  Çünkü bu sayede farklı bölüm ve fakültelerle etkileşim içerisine girebiliyorlar. Yeni arkadaş edinip kulüplere katılabiliyorlar” dedi.

“İYİ Kİ MENTÖRÜM VAR” DİYORLAR

Öğrencilerin üniversiteye geldikleri andan itibaren bu programı merak ettiğini belirten Öğr. Gör. Gazioğlu, “Programın adı önden gidiyor. Öğrenciler geldiği gibi ‘Biz de akran mentörü olabilir miyiz’ diye soruyorlar. Programın içeriği de sürekli olarak zenginleşiyor. Biz bu süreçte hem mentörlerle, hem de onları eşleştirdiğimiz okula yeni başlayan öğrencilerle (mentilerle) görüşüyoruz. Geri bildirimler alınıyor, raporlamalar yapılıyor. Bunların sonucunda, raporlara bakıldığında öğrenciler ‘İyi ki bir mentörüm var’ diyor. ‘Üniversite hayatına adapte olma, kendini daha rahat ifade edebilme açısından birçok ipucu aldım’ diyorlar” diye konuştu.

14 HAFTALIK EĞİTİMDEN GEÇİYORLAR

Mentör olmak isteyen öğrencilerin, ilk etapta bir eğitimden geçtiğini ifade eden Candan Kavalcı, “14 haftaya yayılmış 42 saatlik bir eğitim veriliyor. Hem kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyorlar hem de mentilerle olan iletişimde bunları kullanıyorlar. Karşılıklı olarak ‘Kazan-Kazan’ durumunun olduğu bir proje” dedi.

Mentörlerin seçilmesi noktasında bazı kriterlerin olduğunu da vurgulayan Kavalcı, “Mesela öğrencinin Genel Not Ortalamasının (GNO) 2.0’nin üzerinde olması gerekiyor. Çünkü kendi akademik başarısını yürüten bir öğrenci arkadaşlarına daha rahat yardımcı oluyor. Belirli bir seviyede sorumluluk sahibi olmasını bekliyoruz. Gönüllü olmaları çok önemli çünkü bu proje hayatlarında da önemli bir yer tutuyor” diye konuştu.

ÖZGÜVENİ BESLİYOR, İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİYOR

Programın mentör öğrencilere her anlamda deneyim kazandırdığını kaydeden Kavalcı, “Bir grubu yönetmek hem özgüveni besleyen hem de iletişimi güçlendiren bir özellik. Öğrencinin, üniversiteden mezun olmadan bir grubu yönetebiliyor ve krizleri çözebiliyor olması onu deneyim anlamında da güçlendiriyor. Verilen eğitimin sertifikası da CV’lerine ekleyebilecekleri bir artı değer” ifadelerini kullandı.

Mentör talep edecek öğrencilerin de yapması gerekenler hakkında bilgi veren Kavalcı, “SKS Daire Başkanlığı’ndan bir form alıyorlar ve ‘Ben mentör talep ediyorum’ diyorlar. Kendileri için önemli olan özellikleri de belirtiyorlar. Biz de eşleştirmeleri yaparken bu kriterlere dikkat ediyoruz” dedi.

Kategoriler
Genel

Sektörün Ar-Ge konularındaki sorunlarına üniversiteler çözüm olacak

ANKARA, (DHA)- Atılım Üniversitesi ve Başkent Organize Sanayi Bölgesi arasında ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, imzalanan protokol ile birlikte sektörün Ar-Ge konularındaki sorunlarının çözümüne ve faaliyetlerine üniversitelerin destek olacağını söyledi.


Başkent Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde bulunan firmaların Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması, Atılım Üniversitesi’ndeki akademik bilgi birikimi ve teknolojik olanakların sanayiye aktarılması amacıyla hazırlanan  Atılım Üniversitesi ve Başkent Organize Sanayi Bölgesi arasında ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü’ imza töreni yapıldı. Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, ARGEDA-TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim, Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi (MŞMM) Müdürü Dr. Besim Baranoğlu ile Başkent OSB Yönetimi adına Başkan Vekili Mehmet Ergin ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşen imza töreninde üniversite ve sanayi iş birlikleri konuşuldu. İş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, “Atılım Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla bölgedeki çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapmayı planlıyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTELER ARAŞTIRMA EKOSİSTEMİ OLARAK DÜŞÜNÜLMELİ

Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, protokolün temelini üniversite-sanayi iş birliğinin oluşturduğunu vurgulayarak, “Üniversite sanayi iş birliğinde yapılabilecek çeşitli faaliyetler var. Organize sanayi bölgeleri yapıları itibariyle üretim ekosistemi gibi düşünülebilir. Üniversiteleri de bir araştırma ekosistemi olarak göz önüne aldığımız zaman bu iki sistem arasında yapılabilecek birçok faaliyetler var. Biz de öğretim üyelerimizi işin içerisine dahil ederek bu bağlantıyı da üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla yaparak bölgedeki çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞECEK”

Sanayi sektöründe üretimi ilgilendiren çeşitli problemlerin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Eryılmaz, “Bu problemlere bakıldığında her zaman en iyiyi üretme, yerli milli üretim ön plana çıkan hususların başında geliyor. Oluşturulacak işbirliği faaliyetleri ile maliyetler düşecek, dışa bağımlılık azalacaktır.  Üniversitelerin bu anlamda verebileceği katkılar oldukça fazla” diye konuştu.

Eryılmaz, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 62’sinin metal, yüzde 18’inin de savunmayı ilgilendiren sektörleri kapsadığına vurgu yaparak, “Dolayısıyla metal ve savunma sektörünü göz önüne aldığımızda üniversitemizin verebileceği katkılar oldukça fazla. Bölgenin faaliyetleri dikkate alındığında Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin imkânlarının buraya oldukça iyi fırsatlar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda merkezin alt yapısının organize sanayi bölgesi bünyesinde yer alan firmalar tarafından kullanılması ve bunların kullanılmasıyla birlikte üretimin yapılması, üretim optimizasyonunun yapılması hedefleniyor. ” dedi.

PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

İş birliği kapsamında problemlere çözüm üretebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, şöyle konuştu:

“Lisans Araştırma Projeleri Programımız kapsamında öğrencilerimizin projeler içerisinde yer almalarını ve onlara destekler sağlıyoruz. Bu projelerin bir kısmı sanayi destekli de olabiliyor. Bundan sonraki lisans araştırma projelerimizin yine önemli bir kısmını Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarla birlikte yürütmek istiyoruz. Onların problemlerine de çözüm arayışı içerisinde projeler ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Dolayısıyla eğitim tarafında bu şekilde bir yapı söz konusu.”

Protokolün istihdama da orta vadede katkısının olabileceğini söyleyen Eryılmaz, “Protokol, lisans araştırma ya da bitirme projeleriyle öğrencilerimizin organize sanayi bölgesi içerisinde yer almaları, orayı tanımalarını sağlayacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Üniversite- Sanayi İşbirliği Protokolü kapsamında, Başkent OSB’de bulunan firmalar ile Ar-Ge çalışmaları yürütülebilmesi, Avrupa Birliği ve Ulusal Destekli ortaklı projeler geliştirilmesi, akademik çalışmaların sanayiye aktarılması, üniversite bünyesinde bulunan merkezlerin firmalara hizmet sağlaması, eğitim ve öğretimle ilgili konularda işbirlikleri geliştirilmesi hedefleniyor.

Kategoriler
Genel

Türkiye, en fazla havayolu ile seyahat eden yolcular sıralamasında dünyada ilk 10’a girecek

ANIL UÇAN/İSTANBUL(DHA)- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, “Türkiye’nin en geç 10 yıl içerisinde Dünya sıralamasında en fazla havayolu ile seyahat eden yolcular sıralamasında ilk 10’a gireceğini düşünüyorum” dedi.


Uluslararası havalimanı işletmecisi Fraport, Türkiye pazarındaki 20’nci yılını İstanbul’da düzenlediği bir etkinlik ile kutladı. Etkinlikte İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, turizm ve havacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirdiği bir konuşma gerçekleştirdi.

Ersel Göral, “Türkiye’de sivil havacılığın gelişmesinden bahsetmeden önce globalde havacılık nasıl gelişiyor, nasıl gelişti, bize bundan sonraki dönemde neler bekliyor. Biraz da bunlara bakmamız lazım. Uluslararası Hava Taşımaşıcılığı Birliği (IATA) verilerine göre geçtiğimiz sene dünyada 4 milyar 200 milyon insan havayolu ile seyahat etti. Bu sayının 2019 yılında yüzde 5’lik bir artış ve devam eden 20 yılda yüzde 100 artış ile yaklaşık 8 milyar kişiye ulaşması bekleniyor. Bu büyümenin büyük oranla doğu eksenli hareket edeceği öngörülüyor. Havayolu ile seyahat eden yolcuların yüzde 36’sı Asya-Pasifik bölgesinde, yüzde 30’u Kuzey ve Latin Amerika’dan, yaklaşık yüzde 26’sı Avrupa’dan ve yüzde 5’i orta doğudan seyahat ediyor. Yüzde 36’lık Asya-Pasifik oranının ise toplam yolcuya oranı önümüzde ki 5 yıl içerisinde yüzde 50’nin üzerine çıkması bekleniyor. Yani havacılıkta ki büyüme doğu eksenli olacak. Genel de Asya-Pasifik bölgelerindeki ülkelerin özellikle büyük nüfuslu ülkelerin bu gelişmeye katkısı daha fazla olacak. Endonezya, Çin, Hindistan ve Tayland önümüzde ki 20 yıl içerisinde havayolu ile en fazla seyahat eden ilk 10 ülke arasında yer alacaklar. Peki Türkiye bunun neresinde. Türkiye bugün itibariyle 16’ıncı sırada. Ancak önümüzde ki 20 yıl içerisinde dokuzuncu sıraya gelecekmiş gibi görünse de bizim çift haneli trafik büyümesine ki beklentilerimize paralel biz bu hedefi 5-10 içerisinde gerçekleşeceğini ve Türkiye’nin en geç 10 yıl içerisinde Dünya sıralamasında en fazla havayolu ile seyahat eden yolcular sıralamasında ilk 10’a gireceğini düşünüyorum.

“41 MİLYON OLAN YOLCU KAPASİTEMİZ 65 MİLYONA ÇIKACAK”

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral ,”Sabiha Gökçen Havalimanı kısaca İstanbul’un ikinci büyük havalimanıdır. Geçen sene 34 milyon yolcu hizmet verdik. Bu sene 36 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu büyüme devam edecek. Bu büyümeye cevap verebilmek için yatırımlarımızı layıkıyla doğru planlayarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. İkinci pist inşaatımızı devam ediyor. Önümüzde ki yılın ikinci yarısı bitecek. Buna paralel ikinci terminal binamızın inşaatını önümüzde ki yılın ilk çeyreğinde başlayacağız. Bir buçuk yıl içerisinde tamamlayacağız. Yaklaşık 220 bin metrekare terminal binası yüz bin metrekare otopark inşa edeceğiz. Yaklaşık 400 bin metrekare gibi bir kapalı alan olacak. Şuan 41 milyon olan yolcu kapasitemizi 65 milyona çıkaracağız” dedi.

Kategoriler
İnceleme

“Sadece Türkiye’de uygulanan yapay zeka sistemini 6 ay içinde dünyaya açacağız”

İSTANBUL, (DHA)- Dünyanın en büyük yapay zeka konferansı olarak kabul edilen ‘AI World Conference’ Boston’da düzenlendi. Konferansın ilk ve tek Türk konuşmacısı olan BAU Global Başkanı Enver Yücel, “2 yılda yapay zeka temelli öğretime geçtik. Sadece Türkiye’de uygulanan sistemi, 6 ay zarfında bütün dünyaya açacağız” dedi.


Cambridge İnovasyon Enstitüsü tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen ‘AI World Conference’; Harvard, IBM, Microsoft, Amazon, Google, Facebook gibi dünya devlerini bir araya getirdi. Programa, dünyanın ve Amerika’nın çeşitli bölgelerinden 3 bin kişi katıldı. Yapay zekanın uygulamadaki durumlarına odaklanıldığı, yapay zeka çözümlemeleri ve ağ iletişim ve iş geliştirme fırsatlarının sunulduğu konferansa, dünya yapay zeka piyasasını elinde tutan firmaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 250 konuşmacı katıldı. Amazon’un yöneticilerinden Wilfred Justin, IBM’den Pin-Yu Chen ile MIT’den ‘Yüzyılı şekillendiren 100 Amerikalıdan biri’ ve dünyanın en etkili 7 veri bilimcisinden biri olan Dr. Alex Sandy Pentland konuşmacı olarak yer aldı. “Ekonomiyi destekle ve insanların hayatını değiştir” sloganıyla hareket eden konferansın, Türkiye’den tek konuşmacısı ise BAU Global Başkanı Enver Yücel oldu. Yücel, şuan sadece Türkiye’de kullanılan yapay zeka altyapısıyla kişiselleştirilmiş sistemi, yakında dünya pazarına açacaklarını söyledi.

“SİSTEM 6 AY İÇİNDE DÜNYAYA AÇILACAK”

Eğitim sektörününün geleneksel bir yapıda olduğunu ifade eden Enver Yücel, kürsü konuşmasında şunları söyledi:

“Öğretmene ve eğitimciye her zaman ihtiyaç vardır bu değişmemelidir. Okullarımızı buna göre hazırlamamız lazım. Eğitime yapay zekayı adapte etmek zorundayız. Eğitimde yapay zekayı geliştirmek lazım. Eğer bu sektörle uğraşan insanlar bunu değiştirirse işte o zaman eğitimde biz devrim yapmış oluruz. Çünkü, eski dünyanın anlayışıyla yeni dünyayı inşa edemeyiz. Çalıştığımız yapay zeka sektörlerine bakın, her alanda kişiye özgü hizmet vermektedirler. Herkesin hastalığı farklı ve ona göre bir tedavi yapılmaktadır. O zaman bütün bu işin başlangıcında kişiye özgü öğretim yapmamız lazım. Eğer kişiselleştirilmiş bir eğitim yapamazsak, değiştirdiğimiz sektörlere öğrenci ve insan yetiştiremeyiz. Bunu da yapamazsak o zaman adil ve eşit dünyadaki dağılımı sağlayamayız. Ben bir eğitimciyim. 10 yıldır eğitimin kişiselleştirmesiyle ilgili grubum ve arkadaşlarım çalışıyor. Önemli mesafeler katettik. 2 yılda yapay zeka temelli öğretime geçtik. Bu sistem, öğrencilerin neden anlamadığını tespit edecek ve daha iyi anlayabilmeleri için onlara yanıtlar verecek durama gelecektir. Şuanda sadece ülkemiz Türkiye’de uygulanan sistemi, 6 ay zarfında bütün dünyaya açacağız.

“İNSANIN YÖNETTİĞİ BİR YAPAY ZEKA”

Farklı coğrafyalarda binlerce öğrenciye eğitim verdiklerinin altını çizen BAU Global Başkanı Enver Yücel, geliştirdikleri ve Türkiye’de ilk kez uygulanan sistemi şöyle anlattı:

“200 bin öğrenciyle büyük bir eğitim grubu olduğumuz için, bu öğrencilerin 4 yaştan 18 yaşına kadar eğitim öğretim süreçleri ile ilgili bütün verisi elimizde olduğu için, bu yazılımları geliştirmemiz zor olmadı. Bu işe başlarken önce öğretmenlerimizi eğittik. Yapay zeka öğretmenliği bir kenara bırakmıyor, öğretmene destek oluyor. Öğretmenin bunu iyi kullanabilmesi lazım ve her öğretmenimizin de neredeyse bir danışmanı var bu konuda. Hangi sektörde olursa olsun yapay zeka teknolojisinin insanı esir almaması lazım. İnsanın yönettiği bir yapay zeka olması lazım. Bunlarla birlikte öğretmenimizin yetişmesi, bu kültürü daha iyi kavrayabilmesi için sürekli eğitimler yapıyoruz. Dünyanın artık fabrikasyon eğitimden çıkıp bireysele dönmesi gerekiyor. İşte o zaman adil ve eşitlik bütün dünya çocuklarına yayılır.”

Konferans kapsamında Yapay Zeka Okuryazarlığı adı altında düzenlenen panelde konuşan Bahçeşehir Kolejleri Gelen Müdürü Özlem Dağ, yeni nesillerin erken yaşlardan itibaren yapay zeka ile eğitmenin önemine değinerek, “Yapay Zeka Okuryazarlığı eğitimi vermenin önemine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’de Yapay Zeka Okuryazarlığı eğitimi uygulayan ilk K12 eğitim kurumuyuz. Eğitimde karşılaşılan en önemli güçlüklerden biri de insanların farklı seviyelerde farklı öğrenme şekillerine sahip olmasıdır. “Öğrenme parmak izi kadar özeldir” diyoruz. Türkiye de yıllardır öncülüğünü yaptığımız, Kişiye Özgü Öğretim Modeli, okullarımızdaki başarının en önemli kaynaklarından biridir. Şimdi  yapay zeka temelli kişiselleştirilmiş dijital eğitim platformu ile işin içine yapay zekayı da dahil ediyoruz.” Dedi.

MIT’de 30 yıldan fazladır profesörlük yapar ve yakın zamanda Forbes’un dünyadaki en iyi veri bilimcilerinden biri olan Alex Sandy Pentland, insan stratejisini ve yapay zekanın herkese hitap etmesini gerektiğini anlattı. Pentland ayrıca hükümette şeffaflığın nasıl sağlanacağı ve özel alanlar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, 3 gün süren ve 2 bin 700’ün üzerinde şirketi ağırlayan ‘AI World Conference’da yapay zekanın müşteri analizi, siber güvenlik, sağlık hizmetleri, finansal hizmetler, e-ticaret, enerji, üretim, araştırma gibi sektörel konuların gelecekteki değişimi ele alındı. Konferansın hükümet ayağının da Haziran ayında Washington D.C.’de gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kategoriler
İnceleme

Dünya Bankası açıkladı: İş kurmanın kolay olduğu ülkeler arasında Türkiye de var

Sinem ERYILMAZ / İSTANBUL,(DHA) – Dünya Bankası yeni bir iş kurmanın en kolay olduğu ülkeleri açıkladı. Raporda Yeni Zellanda listenin birinci sırasında yer aldı. 190 ülkeyi kapsayan çalışmada Türkiye 33’üncü olarak iş kurmanın kolay olduğu ülkeler arasında üst sıralarda listeye girdi.


Dünya Bankası tarafından yayınlanan ‘Doing Business 2020’ raporunda yeni bir iş kurmanın en kolay olduğu ülkeler belirlendi. 190 ülkeyi kapsayan çalışmada iş kurmanın ne kadar kolay olduğu, inşaat ruhsatları, işçi alımı, yatırım destekleri gibi çeşitli faktörler göz önüne alındı.

Rapora göre yeni bir iş kurmanın en kolay oldu ülke Yeni Zellanda olarak belirtildi. Singapur’un ikinci, Hong Kong’un üçüncü olduğu listede ilk on ülke arasında sırasıyla Danimarka, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Gürcistan, Birleşik Krallık, Norveç ve İsveç yer aldı.

Rusya’nın 28’inci sırada bulunduğu listeye teknoloji devlerinden olan Japonya 29, dünyanın en büyük ekonomileri arasında gösterilen Çin 31’inci sıradan girdi. Yeni bir iş kurmanın en kolay olduğu ülkeler arasında Türkiye 33’üncü sırada yer alarak birçok ülkeyi geride bıraktı.

Rapora göre Venezuela, Eritre ve Somali iş yapmak için en kötü ülkeler oldu.

YENİ BİR İŞ KURMANIN EN KOLAY OLDUĞU ÜLKELER

1- Yeni Zellanda
2- Singapur
3- Hong Kong
4- Danimarka
5- Güney Kore
6- Amerika Birleşik Devletleri
7- Gürcistan
8- Birleşik Krallık
9- Norveç
10- İsveç
.
22- Almanya
.
28- Rusya
29- Japonya
30- İspanya
31- Çin
32- Fransa
33- Türkiye
.
.
188- Venezuela
189- Eritre
190- Somali

Kategoriler
Genel

Kaliteli Giyim Detayları

Erkek giyim sektöründe hizmet veren coulfate.com sitesi, çeşitli kombin çeşitleri sunuyor. Erkek giyiminde, giyim tarzları genellikle bellidir ve o tarzlarda kombinler devam eder. Erkek giyiminde hem aynı çizgiler kullanılıyor gibi görünse de, coulfate firması, kaliteli giyim detayları oluşturarak sitesinde müşterilerine en iyi ürünleri satmaya çalışıyorlar. Firma sitesinde, erkek giyim kategorilerini belirleyerek, yeni tarzlar oluşturmaya ve erkeklerin aradıkları tüm giyim ürünlerini bulundurmaya çalışıyorlar.

Kombinler

Firma, sitesinde kombinler başlığı ile ayrı bir kategori oluşturmuş ve bu bölümde tüm seçenekleri müşterilerine sunuyorlar. Erkekler için kombin yapmak, alışveriş yapmak çoğu zaman zor iş olarak görülmektedir. Erkekler için kaliteli giyim detayları daha çok bayanlar tarafından belirlenmektedir.

Firmanın kombinler bölümünde,

  • Casual
  • Business
  • Business casual
  • Basic
  • Traveller
  • Retro
  • Sportluxe

Ürün türleri yer alıyor. Günlük kullanım ya da özel günler için ihtiyaç duyulan ürünlerin bu bölümlerden seçilmesini sağlıyorlar.

Ürün Türleri

Erkek giyim hizmetleri veren firma, erkeklerin ihtiyacı olan tüm ürünlere yer veriyor.

Ürünler kategori bölümünü ziyaret eden bir müşteri;

  • Ceket
  • Yelek
  • Mont
  • Takım elbise
  • Kazak
  • Gömlek
  • Eşofman
  • Pantolon
  • İç çamaşırı

Bir erkeğin ihtiyacı olabilecek olan tüm giyim ürünleri yer almaktadır. Satın alınmak istenilen ürün seçildiğinde, sizi ürün sayfasına yönlendiriyorlar. Burada ürünlerin görsellerini inceleyerek fiyat seçeneklerini görebiliyorsunuz.

Ürün Stilleri

Firma, coulfate.com sitelerini ziyaret eden müşterilerine ücretsiz üyelik hizmeti veriyorlar. Üyelik oluşturanlar, firma tarafından geliştirilmiş çeşitli stilleri görebiliyor ve inceleyebiliyorlar. Herkes kendi tarzına göre stil belirlemesi yapabiliyor ve kendi tarzlarını oluşturmak için firmadan o ürünleri talep edebiliyorlar. Firma, müşterilerinden gelen taleplere göre istenilen stillerden oluşan kombinleri hazırlıyor ve müşterilerine gönderiyorlar.

Kaliteli Ürün Desteği

Coulfate firması, web sitesi üzerinden vermiş olduğu hizmetlerinde, tüm erkek giyim tarzlarında müşterilerine her türlü desteği veriyorlar. Stil desteği, online sipariş oluşturma ve güvenli ödeme seçenekleri ile alışveriş yapma hizmetlerini veriyorlar. Firmanın, web sitesi üzerinden satın aldığınız ürünleri sizlere kargo ile gönderiyorlar. Teslim aldığınız ürünleri değiştirmek istediğinizde sizlere bu hakkı veriyorlar ve satış sözleşmesi şartlarına göre değişimleri yapıyorlar.

Kaliteli giyim için stilistlere güvenmek şart. Bizce doğru tercih : https://www.coulfate.com/stilistler

Kategoriler
Genel

Erkek Saat Modelleri

Kol saati günümüzde tamamlayıcı aksesuar olarak kombinlerde kullanılıyor. Kaliteli bir modele sahip olmanız şıklığınızın öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Erkek saat modelleri içerisinde klasik ve spor tarz yer alıyor. Kordon kısımlarının ayarlanabilir özellikte olması ve kesinlikle alerji yapmaması gerekir. Ayrıca kasa kısmının özel tasarıma sahip olması saat modelinin daha estetik durmasına yardımcı olacaktır. Fiyatlar ise seçilecek olan modelin özelliğine göre değişkenlik gösteriyor.

Erkek Saat Alabileceğiniz Adresler

Erkek saatalmak istediğinizde mutlaka kurumsal firmalardan hizmet almaya özen gösterin. Orijinal olması sayesinde kaliteli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Modellerin kasa kısmının çelik olması kullanımı daha kaliteli hale getirecektir. Su geçirmeyen yapısı sayesinde de uzun süreli bir kullanıma imza atabilirsiniz. Bu konuda modelleri incelemek ve online olarak satın almak isterseniz https://www.konyalisaat.com.tr/erkek-saatleri adresinden hizmet alabilirsiniz. Orijinal olarak satışa sunulan modellerin fiyatları da oldukça ekonomiktir. Bundan dolayı en iyi modeli uygun fiyata alabilirsiniz. Site tüm modelleri garantili olarak müşterilerine sunmaktadır.

Kategoriler
Genel

Erkek Fantazi İç Giyim

Kadınlar için olduğu kadar erkekler için de iç giyimde şık olmak önemlidir. Özellikle de özel ve cinsel gecelerde, partnerini daha da mutlu etmek ve aynı zamanda partnerinde göz zevki oluşturmak isteyen erkekler için tasarlanan erkek fantazi iç giyim ürünleri oldukça kullanışlıdır. Özel gecelerün vazgeçilmezleri arasında yer alan bu iç giyim ürünlerinin ortak özelliği ise tamamen fantazi tasarımlarına sahip olmalarıdır.

Erkek Fantazi İç Giyim Ürünleri

Erkek fantazi iç giyim ürünleri, partnerleriyle daha da yakın olmak ve onları doyuma ulaştırmak isteyen erkeklerin en çok tercih ettiği iç giyim ürünleri arasında yer alıyor. Kullanımları günlük olarak da tercih edilen bu iç giyim ürünleri sayesinde hem erkekler hem de kadınlar daha güzel bir gece yaşayabiliyor.

Erkek Fantazi İç Giyim Modellerinde İndirim

Erkek fantazi iç giyim modellerinde esen indirim ve kampanyaları kaçırmadan sizler de eşlerinizi bir hayli memnun edebilirsiniz. değişik renk ve tasarımlara sahip olan fantazi iç giyim ürünlerine https://www.galiyet.com/erkek-fantazi-ic-giyim adresinden ulaşabilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Milenyum Hediyesi: Dokunmatik Saat

Elimizden düşmeyen telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, oyun konsolları bir yana, bir de artık moda ile bütünleşmiş ve onun bir parçası haline gelmiş teknoloji ürünleri vardır. Eskiden sadece tasarıyla ve film ya da hayal bulutlarında karşımıza çıkan ürünler artık herkesin elde edebileceği, satın alabileceği ve kullanabileceği bir piyasa haline gelmiştir. İşte bu ürünlere belki de en güzel örneklerden biridir dokunmatik saat modelleri. Eski bilimkurgu filmlerinde izleyicilerini büyüleyen, albenili ışıklara sahip, tek dokunuşla farklı dünyalara götüren o saatler o kadar fantastik boyutta olmasa da son derece etkileyici bir şekilde hayatımıza girmiştir. Upwatch ise bu ürünlere ev sahipliği yapar ve onlarca modeli kendi çatısı altına toplar.

En Güzel Dokunmatik Saat Modelleri

Upwatch bünyesinde bulundurduğu dokunmatik saat modellerini beğeninize sunuyor. Çarpıcı renkli, desenli kadranları, dikkat çekici renkli ışıkları, kolay kullanımı ve yüksek konforu ile ön plana çıkan harika modeller arasında en çok beğendiğiniz modeli bulmak ve satın almak için yapmanız gereken tek şey ise https://www.upwatch.com/touch  ziyaret etmek.

Kategoriler
Genel

Saç İçin Argan Yağı

Cilt bakımında kullanılan, saç bakımında kullanılan ve el, tırnak ve ayak bakımında kullanılan pek çok organik yağ çeşidi mevcuttur. Özellikle de cilt ve saç için ortak olarak kullanılabilen argan yağı, faydaları saymakla bitmeyen doğal bir yağdır. Kullanımı oldukça kolay olan ve sürüldüğü andan itibaren hem yapısıyla hem de kokusuyla cilde rahatlık sunan bu yağ, argan özlerinden elde ediliyor.

Argan yağı tamamen doğal sıkma şeklinde elde ediliyor. Saçların uzaması için, cildin pürüzsüz bir hâl alması için, yaraların, lekelerin ve sivilce gibi cilt problemlerinin kısa sürede iyileşmesi için bu yağı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Saç diplerinde yer alan kepek ve benzeri sorunlardan da kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Argan Yağı Kullanımı Nasıldır?

Argan yağı, cilde ve saçlara direkt olarak temas ettirilebilen bir yağ türüdür. Ancak krem ve su ile seyreltilerek de kullanılabiliyor. Sizler de cilt bakımınızı ve saç bakımınızı en doğal şekilde tamamlayabilmek için organik yağ çeşitlerine https://www.fonexkozmetik.com/argan-yagi adresinden ulaşarak temin edebilirsiniz.