Kategoriler
Genel

Latin Amerika’nın perakende devleri İstanbul’a geliyor

Latin Amerika’nın önemli perakende ve tedarik firmaları, Türk firmalarıyla iş birliği gerçekleştirmek üzere 6 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor.


İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 6-7 Ağustos tarihleri arasında ‘Özel Nitelikli Alım Heyeti’ programı düzenliyor.

Etkinlik, Kolombiya, Şili, Ekvator ve Paraguay ülkelerinden yıllık iş hacimleri 1 milyar doların üzerinde olan Latin Amerika’nın en büyük tedarik zincirlerinin de aralarında bulunduğu 13 firmanın üst düzey yetkililerinin ve satın alma temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşiyor. Birlik üyesi firmalarla iş birliği yapmak amacıyla Türkiye’ye gelen heyetler ikili görüşmeler yaparak, ticari anlaşmalara imza atacak.

HALUK OKUTUR: HEDEF ÜLKE LATİN VE ORTA AMERİKA

Bu yıl ihracatta hedef ülkelerinin Orta ve Latin Amerika olduğunu söyleyen İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, “Birlik organizasyonu kapsamında gerçekleştirdiğimiz alım heyetleri bizim için çok önemli. Alım heyetleri sayesinde hem ülkemizi tanıtıyoruz hem de ikili iş görüşmeleri sayesinde üye firmalarımıza ticari anlaşmalar yapmaları için güzel bir ortam sağlamış oluyoruz” dedi.

Kategoriler
Genel

‘Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’ yeni mucitler yetiştirmeye hazır

Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi, Ayvalık Küçükköy’de açıldı. Atölyede verilecek bilim ve teknoloji eğitimlerden, öncelikli olarak 8-15 yaş grubundaki çocuklar ve kadınların faydalanması hedefleniyor. Eğitim sonrası sertifikalarını alan tüm öğrencilere ise Casper ile birlikte projenin teknoloji destekçisi olan Teknosa tarafından hediyeleri takdim edildi.


Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Sabancı Üniversitesi’nin hayata geçirdiği Sabancı Üniversitesi Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi düzenlenen tören ile açıldı. Törene Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici katıldı.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı yaptığı kürsü konuşmasında, “Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimin tam desteği ile Sabancı Üniversitesi ve Küçükköy arasında kurulan bu organik bağ Türkiye’de bir ilktir. Kamu-yerel yönetim-üniversite iş birliği ile topluma fayda sağlayacak projenin, ülke sınırlarının ötesinde ‘örnek bir model’ oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

YÖRE HALKINA SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM

Güler Sabancı konuşmasında bilimsel, akılcı ve katılımcı bir süreçle, teknolojinin sağladığı olanakları kullanarak yeni ve sürdürülebilir bir eğitim sistemi oluşturdukları belirtti. Sanata, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile Türkiye’nin örnek köylerinden biri olan Küçükköy’de çocukların eğitim ve eşitlik hakkını gözeterek, gençlerin ve kadınların eğitiminde sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Sabancı, “Öğretmenlerimize eğitimler vererek, bölge okullarının da tüm yıl Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nden faydalanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Sabancı, konuşmasını sonlandırırken yerel halktan Küçükköy’ü yöredeki eğitim aktivitelerinin merkezi haline getirecek olan Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’ni takip etmelerini ve buradaki programlardan faydalanmalarını istedi. Küçük hayalleri büyük mutluluklara dönüştürmek isteyen tüm kurum ve kuruluşları da bu özel projeyi desteklemeye davet etti.

“ÖĞRENCİLERİ SAĞLAM TEMELLERLE GELECEĞE TAŞIYACAK”

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır açılış töreninde, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde de vurgulanan atölyeleşme sürecine yönelik; ürün-odaklı, teknolojik çözüm bulma isteği ve yetisi olan, bireyler yetiştirilmesini amaçlayan Sabancı Üniversitesi önderliğinde, tüm paydaşlar ile hayata geçirilen Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi öğrencilerimizi sağlam temellerle geleceğe taşımada fırsatlar yaratacak. İlçemizdeki tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına hayırlı olmasın diliyorum” diye konuştu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldızda konuşmasında “Sayın Valimizin himayelerinde yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesinde en büyük hayalimiz bu şehirde milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, teknolojiyi en üst seviyede kullanabilen nesiller yetiştirebilmek. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz atölyenin özellikle bu anlamda çok önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Ülkemizde fırsat eşitliği sağlama anlamında Küçükköy’ümüzde açılmış olması da ayrıca çok değerli. Bu sayede öğrencilerimize hayal kurmayı öğreterek, küçük hayalleri büyük mutluluklara dönüşeceği bir yer olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, Yaratıcı Teknolojiler Atölyesine dönüştürülen okulun, kendisinin de ilkokulu olduğu belirterek “Bu memlekete bugün hizmet ediyorsam, sebebi burada atılmış temellerdir,bu yüzdenburası benim için çok değerli.” dedi.  SabancıÜniversitesi’nin projesinde beraber hareket etmekten mutlu ve onurlu olduklarını belirten Ergin açılışta Küçükköy halkına seslenerek: “Şimdi asıl iş halkımızın,çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızınbu değerli projeye sahip çıkması.Talep ediniz,talip olunuz, sahip çıkınız ki bu proje sürdürülebilir olsun. Sürdürülebilir oldukça daha birçok proje kentimize gelecektir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Kamu ve Üniversite Arasında Eğitimde İşbirliği protokolü, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadırve Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bal tarafından imzalandı. Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde yaz dönemi başından itibaren kodlama ve oyun tasarımı, İngilizce eğitimleri alan öğrencilere sertifikaları verildi. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’dan sertifikalarını alan tüm öğrencilere Casper ile birlikte projenin teknoloji destekçisi olan Teknosa tarafından hediyeleri takdim edildi.

TEKNOLOJİ DESTEĞİ TEKNOSA’DAN

Atölyenin teknoloji desteğini sağladıklarını anlatan  Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Çok heyecanlı bir gün ve biz de burada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu atölyeye teknoloji desteği sağladık. Zaten yaratıcılık son derece önemli ve değerli. Bunun da yolu teknolojiden geçiyor. Teknolojinin iyi kullanılması son derece önemli. Dolayısıyla biz de bu atölyenin teknoloji desteğini sağladık. Hayatımızın temeline veri analitiği yerleşti. Bu da kodlama ve sayısal yaklaşımları içeriyor. En küçük yavrumuzdan büyük şirketlere kadar herkesin hayatında olan veri analitiği tamamen teknolojinin doğru kullanılmasıyla ilgili. Böyle okullar geleceğin iyi tasarlanması açısından da çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

Casper CEO’su Charlotte Anne Lamprecht, atölyeye sağlanan teknoloji desteğine dikkat çekerek, “Teknoloji odaklı ekibimiz var. Hem kendi insan kaynağımızla hem de Türkiye’nin gelişmesi adına çocukların teknoloji eğitimlerine çok önem veriyoruz. Çok güzel bir köyde proje başladı. Bu bizim için de çok önemli bir proje. Bugün, 10 yaşında bir kız çocuğunu sahnede görünce çok heyecanlandım. Kalbim heyecanla çarptı. Ben Teksas’da büyüdüm ve benim böyle bir fırsatım olmadı. Şimdi çocuklar teknolojinin içinde doğup onunla büyüyorlar. Bu çok heyecan verici” dedi.

Atölyede 8-12 yaş grubunu hedeflediklerini anlatan Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Özge Akbulut, “Bu yaş grubuna İngilizce, Robotik Kodlama, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi dersler veriyoruz. Bu küresel sorunlara hakim, bunları çözmek isteyen ve sorunları çözecek yetiye sahip bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin ilgisi inanılmaz, hepsi harikalar. Gözlerindeki ışığı görmek bizim için çok sevindirici. Veliler ile de aramız çok iyi. Bugün Mesut Başkan’nın da (Ayvalık Belediye Başkanı) söylediği gibi bu okulda eğitim görmüş çok velimiz var. Şimdi gözleri dolarak çocuklarının burada eğitim almasını izliyorlar. Dolayısıyla velilerden de çok destek gördük. Böyle bir ortamda okul açtığımız için çok mutluyuz” dedi.

“YAPAY ZEKA İLE İŞ KAVRAMI DEĞİŞTİ”

‘Çocuklar vizyonlarını ve hayallerini hep geniş tutsunlar’ diyen Özge Akbulut, “Aileler de çocuklara ‘yapamazsın’ deyip önündeki engelleri saymak yerine her zaman ‘yaparsın evladım, neden olmasın’ demelerini öneriyorum. Günümüzde yapay zeka teknolojisiyle iş kavramı da değişti. O nedenle böyle bir çağda çocuklarımıza da çok çalışmalarını öneriyorum. Biz üniversite olarak da yeni iş kavramlarına adapte olacak öğrencilerin yetişmesini hedefliyoruz” tavsiyesinde bulundu.

KÜÇÜKKÖY YARATICI TEKNOLOJİLER ATÖLYESİ HAKKINDA

Sabancı Üniversitesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde bilim ve teknoloji eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerden öncelikli olarak 8-15 yaş grubundaki çocuklar ve kadınların faydalanması amaçlanıyor. 1950 yılında Ayvalık Küçükköy’de inşa edilen eski okul binası, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı tarafından Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi olarak tekrar kullanıma geçirilmiştir. İnşaat süreci Akçansa, Çimsa, Enerjisa ve İklimsa tarafından desteklenen atölyeninsınıfları, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde Koleksiyon Mobilya, Casper ve Teknosa tarafından donatılmıştır. 

Kategoriler
Genel

Alışveriş Vakti Time Center Vakti

Alışveriş kişilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre şekillenebilen bir eylemdir. Bir insanın ihtiyacı olduğu eşyalar ve almayı istedikleri hem aynı hem farklı olabilir. Kişilerin maddi durumlarına göre de gelişen bu durumda herkesin alışveriş yapmaya ihtiyacı vardır. Evlerindeki eksik ürünlerin ve dolaplarındaki eksik parçaların tamamlanması için kadın erkek fark etmeksizin alışveriş yapabilirler.

Aranan Ürünün Bulunması

Alışveriş hem keyifli hem de yorucu bir uğraştır. ТОРГОВЛЯ В АЛАНИИ merkezinde aradığınız ürünün kolayca bulabilmeniz için tasarlanmış bir dizayn vardır. İçerisinde birbirinden farklı BRANDS İN ALANYA  olması sizlere ihtiyacınız ve isteğiniz olan her şeyi sunmak için oluşturulmuştur. Bir kitaba ya da çoraba ihtiyaç duymanız fark etmeden dilediğiniz ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. Mağazalardaki görevli personellerin sizlerle ilgilendiği ve aradığınız ürünü bulmanıza yardımcı olduğu bir alışveriş merkezi asla hayal değildir. Alanya’daki Time Center, bu durumun bir örneğidir.

Time Center’da Zaman Geçirmek

Yıl içerisinde birçok farklı yerden turist çeken Alanya’da, ülkelerine ya da kendi şehirlerine dönmeden önce turistler, alışveriş yapma ihtiyacı içerisine girerler. Bu durumda МЕСТА В АЛНИИ ГДЕ МОЖНО  ПРОВЕСТИ ВРЕМЯ   arasında olan Time Center’a mutlaka uğrarlar. Yemek katının bulunması sayesinde karnını doyurabilen insanlar dilerse kahve içebilir ya da dergi ve kitap alabileceği mağazaları dolaşarak zaman geçirebilir. Oldukça iyi bir konumda bulunan bu alışveriş merkezine yıl içerisinde eğer Antalya’nın ilçesi olan Alanya’ya yolunuz düşerse, uğramadan geçmeyin.

Kategoriler
Genel

Fenerbahçe Transferde Atağa Kalkıyor

Bu sene Fenerbahçe yönetimi geçen sezonu unutturmak ve lige iyi başlamak için birçok transfer yaptı. 11 oyuncuyla yollarını ayıran Fenerbahçe, Garry Rodriguez, Vedat muriç, Murat Sağlam, Max kruse ve Samed Allahyar gibi oyuncularla da sözleşme imzaladı. Özellikle Ersun Yanal sol bek, sol stoper, 6 numarada oynayan bir orta saha ve Vedat Muriç’den daha yetenekli ve oyuna katkısı olan bir forvet istediğini yönetime bildirdi. Fenerbahçe Yönetimi Elif Elmas’ın satışından gelen 16 milyon dolar ile Jailson ve Michael Zajcı satarak Ersun Yanal’ın istediği mevkilere transfer yapılması bekleniyor. Ersun Yanal bu transferlerin Audi Cup turnuvasından önce yapılmasını Ali Koç ve Damien Comolli ile görüşerek belirtti. betist ile bahis oynayarak para kazanabilirsiniz. betist giriş diğer bahis sitelerinde farklı olarak ücretsiz ve kolay giriş yapmanızı sağlar.

Fenerbahçe 2 Yıldız’ın peşinde

Ersun Yanal ilk önce forvet transferinin yapılmasını istediği öğrenildi. Fenerbahçe Geçen sezon Palermo’da oynayan Nesterowski ilgileniyor. Özellikle oyuncunun bonservisi Elinde olduğu için Fenerbahçe bu transferi kısa sürede bitirmek istiyor. Fenerbahçe oyuncuya yıllık garanti ücret 1.2 milyon verdiği öğrenildi. Oyuncunun bir başka talibi ise Udinese olduğu biliniyor. Eğer anlaşma gerçekleşmez ise Fenerbahçe’nin diğer ilgilendiği oyuncu ise Saint-Etienne’de forma giyen M’Vila. Özellikle oyuna katkısı ve fiziği ile biliniyor.1xbet  ile kısa sürede para kazanarak zengin olabilirsiniz.

Kategoriler
Mobil

Araştırma: Amerikalılar iPhone’u bırakıp Android telefonlara geçiyor

Amerikalı tüketicilerin iPhone yerine Android işletim sistemine sahip telefonları daha çok tercih etmeye başladığı bildirildi.


İkinci el elektronik cihaz fiyat karşılaştırma web sitesi BankMyCell’in 38 bin kullanıcısı üzerinde Ekim 2018-Haziran 2019 arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre iPhone’un tutulma oranı yüzde 73’ü ile araştırmanın başladığı 2011 yılından bu yana en düşük düzeye geriledi. Bu oran 2017 yılında yüzde 92 ile rekor yüksek düzeye ulaşmıştı.

BankMyCell’in verilerine göre 2018 son çeyreğinde iPhone’nunu satanların yüzde 24.5’i Android işletim sistemi kullanan başka markalara geçiş yaptı. Bu dönem aynı zamanda Apple’ın iPhone XR, XS ve XS Max modellerini piyasaya sürdüğü günlere denk geliyor.

Ekim 2018-Haziran 2019 arasında ise iPhoneX’ini satan kullanıcıların yüzde 26.2’si yine Android telefonlara geçti. iPhone’a en çok bağlı kalan tüketiciler ise iPhone 7 Plus kullananlar oldu. iPhone 7 Plus’ını satanların yüzde 81.7’si yine iPhone marka başka bir telefon satın aldı.

BankMyCell araştırmasında sadece kendi hizmetlerinden yararlanan kullanıcıların verilerine yer veriyor. Fiziki mağazalar ve açık artırma siteleri gibi diğer ikinci el telefon satışı kanallarının dataları ise araştırmada yer almıyor.

Kantar Group’un 2019 ikinci çeyreği için yayınladığı başka bir araştırmaya göre ise Amerika’daki tüm telefon satışları içerisinde iPhone’un pazar payı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.4 düşüşle yüzde 36’ya gerilemişti. Android telefonların pazar payı ise yüzde 2.5 artışla yüzde 61’e çıkmıştı.

Kategoriler
Teknoloji

Klonlama yöntemi ile bir yapraktan binlerce ağaç üretiliyor

Yeditepe Üniversitesi, Türkiye’de stratejik öneme sahip bitkiler ‘bitki-doku kültürü’ teknikleri kullanılarak kitlesel olarak üretme çalışmalarını hızlandırdı.


Türkiye’nin stratejik öneme sahip konularından biri olan bitki biyoteknolojisi ve endüstriyel biyoteknoloji alanında yapılan araştırma ve çalışmaları bir merkezde toplayabilmek amacıyla, Ataşehir Ferhatpaşa’da Bitki Biyoteknolojisi ve Endüstriyel Biyoteknoloji Laboratuvarları kuruldu.

Dr. Öğr. Üyesi Bahar Soğutmaz Özdemir, “Bitkileri hem hastalıksız şekilde üretiyoruz hem de bir yapraktan binlerce bitki elde edebiliyoruz” dedi.

Bu yöntemle hastalıksız bir şekilde bir yapraktan binlerce bitki elde edebildiklerini dile getiren veren Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Soğutmaz Özdemir,  laboratuvar çalışmaları ile ilgili bilgi vererek bitki doku kültürü ile klonal üretim yöntemini anlattı.

“TÜRKİYE’DEKİ FINDIK VE ÇAY BİTKİLERİ ÇOK YAŞLI”

Türkiye’deki fındık ve çay bahçelerindeki bitkilerin yaşlı olması nedeniyle verimlerinin düşük olduğunu, bu nedenle yenilenmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özdemir, fındık ağaçlarının ve çay bitkilerinin yenilenmesinin en iyi yolunun bitki doku kültürü ile klonlanarak üretilmesi olduğunu söyledi.

Bu nedenle ağırlıklı olarak fındık ve çay gibi Türkiye için stratejik öneme sahip bitkiler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özdemir, “Klasik üretimde bir tohumdan bir bitki elde ederken bitki doku kültürü ile klonal üretimde bitkinin farklı bölümlerinden, örneğin bir yapraktan binlerce bitki elde edebiliyoruz” dedi.

İLK AŞAMA HASTALIKLARDAN ARINDIRMA

Klonlanması için getirilen bitkiyi virüs, bakteri ve mantar gibi hastalıklardan arındırmak için laboratuvar ortamında çalıştıklarını ve moleküler yöntemlerle de tanımlama yaptıklarını belirten Özdemir, “Türkiye’de fındıkta kontaminasyon (bulaşma) çok fazla. O nedenle de, steril hale getirme çalışmalarımız zaman alıyor. Bitki anaçlarının Türkiye’de temin edilememesi doku kültüründe önemli bir sorun oluşturuyor ve bir yandan temiz anaçlar elde etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bitkilerin hastalıklardan arındırılmasının ardından, klonlama işlemine geçtiklerini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Özdemir, üretim süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Doku kültürü teknikleri kullanarak ürettiğimiz bitkileri önce bitki büyütme odalarında yetiştiriyoruz. Orada, kök dâhil tüm bitkinin oluşumunu gözlemledikten sonra, bitkileri ayırıp adaptasyon seralarına alıyoruz. Sonrasında ise üretim seralarına geçiriyoruz. Burada belli bir büyüklüğe ulaşan bitkiler ticari olarak satışa sunulacak hale geliyor. Belli bir boyuta geldikten sonra fidanlıklarda (örtü altı sera) bekletebiliyoruz ya da yerine götürülüp dikilebiliyor. Sonuçta klasik üretim yöntemlerine göre çok daha fazla sayıda ve verimi yüksek ürünler elde edebiliyoruz. Klasik üretimde senede bir kere ürün elde edilebilirken bu yöntemle üç-dört kez ürün elde edilebiliyor.”

FINDIK VE ÇAY ZORLU BİTKİLER

Süs bitkileri ve meyve ağaçları üzerinde yaptıkları çalışmalarda üretim aşamasına geldiklerini ancak fındık ve çayın zorlu bitkiler olması nedeniyle çalışmaların uzun sürdüğünü dile getiren Bahar Soğutmaz Özdemir, şu anda fındık için Türkiye’de kullanılan en iyi 7-8 çeşidi çalıştıklarını kaydetti.

Bitkilerin diğer bölgelere uyumu için bitki seçiminde biyoteknolojik yöntemler kullandıklarını da belirten Dr. Öğr. Üyesi Özdemir, “Fındıkta son noktaya gelmedik ama üretim aşamasına geldiğimiz bitkiler var. Biz bu bitkileri Türkiye’nin farklı yerlerinde ektik. Şimdi birçok bölgede çiçek açmış ağaçlarımız var” ifadelerini kullandı.

Kategoriler
Genel

Buzdolabı Alarm Işığı Neden Yanar?

Yeni nesil buzdolaplarında tüketiciye kullanım kolaylığı sağlayacak çok önemli yeni özellikler bulunuyor. Özellikle de gelişmiş teknolojiye sahip olan buzdolaplarının kullanımı esnasında meydana gelen her türlü teknik sorundan anında haberdar olabiliyoruz. Bunu eski nesil buzdolaplarında ışıklar vasıtasıyla, yeni nesil dijital özellikli buzdolaplarında ise gösterge ekranı/LED ekrandaki hata kodları sayesinde anlayabiliyoruz. Kullandığınız buzdolabı dijital gösterge ekranına sahip olmayan akıllı teknoloji özelliği bulunmayan bir modelse hatalar ışık yanıp-sönmesi ile bildiriliyor. Buzdolabı alarm ışığı yanması sorunu da bu buzdolabı modellerinde görülür. Böyle bir durumda genellikle tüketiciler herhangi önemsemiyor ve herhangi bir işlem yapmıyor. Bulgurlu Arçelik Servisi uzmanlarımız bu sorunlara karşı daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Buzdolabı Alarm Işığı Yanması Nedir?

Buzdolabınızı normal şekilde kullanırken ve herhangi bir kullanım sıkıntısı görmemenize rağmen alarm ışığı yanabilir. Yani buzdolabında alarm ışığı yanması gibi bir durumla karşılaşmanız için direkt kullanımda fark edebileceğiniz bir sorunun mevcut olmasını gerektirmez. Buzdolabı alarm ışığının yanması pek çok nedenden kaynaklı olarak meydana gelmiş olabilir. Buna göre;

Buzdolabınızın alarm ışığı yandığında soğutma performansında herhangi bir kayıp görmüyor ve buzluk kısmında herhangi bir çözülme bulunmuyorsa iki olasılık söz konusudur. Buna göre ya buzdolabınızı çok aşırı yüklemişsinizdir ya da buzdolabınızın kapısı çok uzun süre açık kalmıştır. Teknik açıdansa buzdolabı kapısının iç cephede bulunan “switch” olarak isimlendirilen anahtarlara basamaması söz konusu olabilir. Bu anahtarların fonksiyonunu yitirmiş olmasından meydana gelebilir. Böyle bir durumda Göztepe Arçelik Servisiuzmanları anahtarları yenileyerek, buzdolabının alarm ışığının yanması sorununu giderebilir.

Buzdolabınızın alarm ışığı yandığında soğutma performansında düşüş meydana gelmişse soğutmayı sağlayan fonksiyonlardan birisinde arıza meydana gelmiş olabilir. Pendik Arçelik Servisi uzmanları buzdolabı motorunu kontrol eder. Aynı şekilde buzdolabının içerisindeki sıcaklık değerini ölçememesine ya da hatalı ölçmesine neden olabilecek termostat arızasını kontrol eder. Her iki parçadaki olası arızalar yenisiyle değiştirilerek çözülür.

Buzdolabınızın modeli yeni nesilse alarm ışığı yanması üzerinde bulunan elektronik karttaki arızadan kaynaklıdır. Elektronik kart arızaları değişimde yüksek maliyete yol açabileceğinden önce bilgisayarlı ortamda kontrolü sağlanır ve yapılabilecek onarım müdahaleleri gerçekleştirilir.

Şeklinde birden fazla olasılık söz konusu olabilir. Her bir olasılığın uzmanlar tarafından kontrol edilmesi gerekir.

Kategoriler
Genel

İngilizce Dil Eğitiminde İşin Uzmanına Güvenin

Başka bir ülkede okuyarak dil öğrenmek her öğrencinin hayalleri arasındadır. İngiltere dil eğitimi almak ise insana daha fazla şey katar. Bu anlamda herkes o dilin anavatanında öğrenmek ister. En iyi şekilde İngilizce eğitimini almak amacı ile öğrenciler İngiltere’ye gidiyorlar.

İngiltere’de İngiltere dil kursu programları ile İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde İngiltere’ye giden öğrenciler orada eğitim görmenin ne kadar farklı ve mutlaka yapılması gereken bir şey olduğunu öğreniyorlar. Bu yolculuk aynı zamanda dünyaya keşfetmeye çıkılan yolculukta ilk adımlardandır. Çünkü İngilizce bir dünya dili olup hemen hemen dünyanın her yerinde konuşuluyor. Bu nedenle de İngilizceyi öğrenmek insanın ufkunun açılmasında önemli rol oynayacaktır.

Student Portal İnternational

Öğrenciler en iyi şekilde İngiltere’de dil kursu almak için Student Portal firmasını tercih edebilir. Özellikle uluslararası sektörlerde çalışmak isteyen kişiler İngilizcelerini en ileri seviyeye taşımak zorundadır. Bu anlamda da alacakları İngilizce kursunun kalitesi de en üst seviyede olmalıdır. Aldıkları kurstan aldıkları sertifikanın her yerde geçerliliği olması gerekmektedir. Student Portal İnternational da bu anlamda en iyi hizmet veren şirketlerden bir tanesidir. İngiltere dil okulları tercih etmek isteyen kişilerin en başta tercih ettiği dil kursu programlarından bir tanesidir.

İngiltere Dil Kursunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Student Portal kursları sayesinde İngiltere’de en iyi şekilde dil eğitimi hizmetleri alınabiliyor. İngiltere’ye giderek dil eğitimi alma hayali kuran kişiler bu şekilde hayallerini en iyi şekilde gerçekleştirebiliyor. Dünya çapında üne sahip bu firma sayesinde dünyanın her yerinde geçerli sertifikası kursun sonunda alınabiliyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta ise İngiltere’deki kurs fiyatlarının seviyesi, dil okullarının kalitesi ve oradaki hayat şartlarıdır. Bu anlamda çocuklarını İngiltere’ye gönderecek velilerin bu gibi konulara dikkat etmesi büyük bir önem taşıyor.

Bu gibi konularda velilerin kafası karışık olabiliyor. Student Portal ise velilere bu anlamda büyük ölçüde yardımcı oluyor. Oradaki yaşam giderleri, hayat şartları ve dil okullarının fiyatları hakkında en şeffaf şekilde velileri bilgilendiriyor. Böylece de kimsenin kafasında herhangi bir soru işareti kalmıyor. Student Portal firmasına hem İngiltere’de hem de ülkemizde telefon yolu ile ulaşılarak kolayca bilgi alınabilir. Student Portal çocuğunu İngiltere’de dil eğitimine göndermek isteyen kişiler için en iyi seçeneklerden bir tanesidir.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar

Öğrencilere konaklama seçenekleri olarak birkaç farklı seçenek sunuluyor. Bunlar arasında öğrenci evi, öğrenci yurtları ve apartlar mevcuttur. Bu konuda da danışmanlık hizmeti veren Student International firması en uygun konaklama seçeneklerini belirlemektedir. Yurtlar genel olarak tek kişilik olup nadiren iki kişiliktir. Yurtlarda genelde yemek verilmez. Ancak yurtlarda odada ya da ortak katta yemek yapmak için mutfak ve çeşitli gereçler bulunur.

Kategoriler
Genel

Yazbee’nin Sahibi Kim? Arif Ünver’i Tanıyalım!

Yüzde yüz yerli sermaye ve yerli kaynaklarla üretilen yepyeni sosyal ağ projesi Yazbee, hayatımıza hızlı bir giriş yaptı.

Yazbee ekibi, hedef olarak da 30.000.000 kullanıcıya ulaşma amaçlarının olduğundan bahsetti. Peki Yazbee’nin vizyoner sahibi kim, gelin tanıyalım.

Arif Ünver Kimdir?

Mobifin Mobil Finans Teknoloji Hizmetleri A.Ş. YKB
1973 yılında Ankara’da doğan Arif ÜNVER, 1992-1993 yıllarında Şekerbank Menkul Değerler’de başladığı Sermaye piyasası kariyerine, ülkemizin önde gelen banka ve aracı kurumlarında devam etmiştir. Yapı Kredi Yatırım, Ziraat Yatırım, Anadolu Yatırım, TAIB Yatırım, Turkish Yatırım ve Taksim Menkul Değerler gibi, sermaye piyasalarının önde gelen kurumlarında, broker, yatırım uzmanı, dealer, portföy yöneticisi, şube müdürü, banka alco üyeliği, araştırma ve kurumsal finansman gibi geniş bir yelpazede hizmet vermiştir.
Lisans eğitimi ekonomi olan, Arif ÜNVER’in yüksek lisansı MBA dir. Sermaye Piyasası ileri düzey yetki belgesine ek olarak, İMKB Tahvil bono temsilcisi belgesi ve İMKB Hisse Senetleri Üye Temsilcisi belgelerine sahiptir.
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği kurucularından olup 2012-2016 yılları arasında dört yıl Yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.  “Borsa Okuryazarlığı Projesi”ni yürütmüş olan Arif ÜNVER, 2012-2016 arasında GMG de köşe yazıları yazmıştır. Anadolu Ajansı Finans masasında analist olarak hizmet vermiş olan ÜNVER, çeşitli üniversitelerde konferans ve eğitimler vermektedir. Ek olarak finans haberciliği yapan basın kuruluşlarına piyasa eğitimi vermiş ve vermektedir. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Öğretim Görevlisi olarak Yüksek Lisans öğrencilerine “Finansal sistem, sermaye piyasaları ve borsa” dersini vermiştir.
Sermaye piyasalarının gelişimi adına, ülkemizin önde gelen gazete ve televizyonlarında mülakat ve yazıları yer almaktadır.
20 yılı aşan meslek tecrübesini, teori ve pratiğin harmanlanmış hali ile her profile hitap edecek bir yaklaşımla “Arif ÜNVER ile Sermaye Piyasası ve Borsa okuryazarlığı” adlı kitabı ile sabitlemiş, Dursun Ali YAZ ile eş yazar olduğu, “Borsadan Uygarlığa” adlı bir kitabıda yayımlanmıştır…
Ve günümüzün en önemli alanı olan teknoloji tarafında kurucu ortağı olduğu Mobifin A.Ş. nin yönetim kurulu başkanlığını icra etmektedir…

https://bausem.bau.edu.tr/egitmen/arif-unver

Arif Ünver Yazbee’den önce de birçok projede görev almış ve değerli işlere imza atmış bir girişimci. Yeni proje ile ilgili hedeflerini sorarsak yüksek ihtimalle ulaşılması zor olmayan bir hedef tanımlaması ile karşılaşacağız.

Etrafındaki gençlere bakılırsa dinamik bir ekiple birlikte Yazbee’yi iyi günlere taşıması çok uzun sürmeyecek. İşte Yazbee’nin mimarları!

Yazbee standartların dışına çıkarak bize aynı anda birçok uygulamaya benzer bir proje ortaya çıkarmışlar. Kuşkusuz projenin en çok beğenilen yeri kategorileme sayfası olmuş.

Programların ufak tefek eksikleri var, ancak zamanla çok daha iyi yerlere geleceği aşikar, nitekim mükemmele çok yakın bir iş henüz başlangıçta karşımıza çıktı.

Kategoriler
İnceleme

2019’un öne çıkan teknolojileri açıklandı

2019 yılının öne çıkan teknolojileri arasında yapay zekânın ve internet teknolojilerinin yer aldığı belirtildi.


Bilgisayar teknolojileri derneği ABD merkezli CompTIA, 2019’un gelişen teknolojileri raporunu yayımladı. CompTIA’ya göre internet teknolojileri ve yapay zekâ bu yılın önde gelen teknolojileri arasında yer alıyor.

Raporda yapay zekânın, müşterilerin akıllı web siteleri ve sohbet robotları sayesinde işletmelerle etkileşim sağladıkları ve bu gibi araçların artık günlük yaşamdaki basit işlerle bile bütünleştirilmeye başlandığı kaydedildi.

CompTIA’nın Gelişen Teknoloji Komitesi’nin hazırladığı raporda yapay zeka ve internet teknolojisi listenin ilk iki sırasında yer alırken listeyi daha sonra sırasıyla 5G internet ağı, sunucusuz bilgisayarlar ve kripto paralar takip etti.

Tech Republic sitesinin aktardığı rapora göre, gelişen teknoloji yeni iş ve gelir sağlamak için en büyük fırsatları sunuyor.

​Toplam 10 teknolojinin yer aldığı listede robotlar, yüz, parmak izi ve göz retinası okuyabilen ve güvenlik amaçlı kullanılan biyometrik, üç boyutlu baskı olarak tanımlanan 3D baskı, gerçeğin simülasyonunu gösteren sanal gerçeklik cihazları ve son olarak da insansız hava araçları olarak bilinen drone’lar yer alıyor.

Kategoriler
Genel

Red Bull Uçuş Günü’nü Esmersoy ve Karayel sunacak

Yarışmacıların kendi tasarladıkları el yapımı uçuş araçları ve eğlenceli kostümleri ile rampadan denize uçarak jüriyi etkilemeye çalışacakları Red Bull Uçuş Günü 4 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek. Uçuş araçlarının şov yapacağı günde Burcu Esmersoy ve Emre Karayel de etkinlik alanında canlı sunumlarıyla yer alacak.


Red Bull Uçuş Günü, uçuş tutkunlarını 4 Ağustos Pazar günü saat 11.00’da Caddebostan Plajı’nda buluşturacak. Herkesin katılımına açık olan organizasyonda yarışmacılar kendi tasarladıkları el yapımı uçuş araçları ve eğlenceli kostümleri ile rampadan denize uçarak jüriyi etkilemeye çalışacak. 40 takımın yaratıcı el yapımı uçuş araçları ve sahne şovları ile unutulmaz anların yaşanacağı etkinlikte; Burcu Esmersoy ve Emre Karayel de etkinlik alanında canlı sunumlarıyla yer alacak. Sevilen ikiliye Cem Nadiran nam-ı diğer DJ Funky ‘‘C’’, sunucu Mustafa Özben ve Selim Yeğin de eşlik edecek.

Yarışmacıların uçuş araçlarına uyumlu olacak kostümleri, sahne şovları ve birbirinden ünlü isimlerle; ücretsiz olarak seyredilebilecek.

Kategoriler
Genel

İstanbul Bilgi Üniversiteliler İzmir’de buluştu

İSTANBUL Bilgi Üniversitesi, İzmir’de ‘Bulanık Gelecekten Beklentiler: Yetenekler ve kurumlar el ele verebilir mi’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte gençlere, ‘Yetkinlik ve yeterliliklerinizi artırın’ uyarısında bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, İzmir’de etkinlik, seminer ve projelerin artarak devam edeceğini ifade etti.


İstanbul Bilgi Üniversitesi, teknolojiyle birlikte değişen iş yaşamını, şirketlerin geleceğe yönelik hazırlıklarını ve yeni neslin beklentilerini ele almak amacıyla İzmir’de ‘Bulanık Gelecekten Beklentiler: Yetenekler ve kurumlar el ele verebilir mi’ etkinliği düzenledi.

Etkinliğe İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, BİLGİ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Günay ve BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre Erdoğan katılarak, düzenlenen panelde söz aldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dr. Ecmel Ayral, BİLGİ mezun ailesinin 3 binden fazlasının İzmirli olduğunu belirterek, İzmirlilere önümüzdeki dönemde hazırlıklarını yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Dr. Ayral, “Eylül ayından itibaren İzmir’de yeni bir mekânda etkinlikler ve seminerler düzenleyeceğiz. Örgütsel gelişim üzerine çalışmalar yapacak olan LOOP projesi ile İzmir’de yenilikçi kurumsal eğitimler vereceğiz” dedi. Yeni kurulan mezun platformunun duyurusunu da yapan Dr. Ecmel Ayral, İzmirli mezunlarla daha yakın iletişim halinde olacaklarını belirtti.

‘İLK KEZ DÖRT NESİL BİRLİKTE ÇALIŞIYOR’

‘Bulanık Gelecekten Beklentiler: Yetenekler ve kurumlar el ele verebilir mi’ panelinde söz alan Doç. Dr. Emre Erdoğan ise nesiller arasındaki farkı anlattı. Erdoğan, 1950 ve öncesi doğumlulardan günümüze nesillerin sahip olduğu özellikleri aktardı. İlk kez dört neslin birlikte çalıştığını belirten Erdoğan, günümüz gençliğinin özelliklerini sıraladı. Doç. Dr. Erdoğan “1987-2000 arası doğumlular yeniliğe açık ve enerjik. Ortalama iki yılda bir iş değişikliği yaşıyorlar. İşten beklentileri farklı; yeni şeyler öğrenmeliyim, karar sürecine katılmalıyım diyorlar. 2000 sonrası doğumlular ise önceki kuşaklara göre çok daha farklı alışkanlıklara sahip. Belki de küresel bir milenyum kuşağının doğumuna şahitlik ediyoruz. Bu kuşak daha önceki kuşaklara benzemekten çok, diğer ülkelerdeki yaşıtlarına benzeyecek” dedi.

‘YENİ NESİL ANLAM ARAYIŞINDA’

Panelin diğer konuşmacısı BİLGİ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Günay, nesiller değişse de bireylerin temel ihtiyaçlarının aynı olduğunu dile getirdi. Yeni neslin anlam arayışının diğer kuşaklara göre daha yüksek olduğunu belirten Günay, gençlerin yetkinlik sahibi olma, aidiyet hissi, yaptıkları işte kendilerinden parça bulma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Günümüzde değişimlere hızlı yanıt verebilmenin önemine dikkat çeken Günay, “Nesiller arası çalışmaları, gelecek trendlerle ilgili öngörüleri takip etmek, yorumlamak çok önemli. İş dünyasında sıklıkla telaffuz edilen çeviklik buradan gelmekte. Toplumsal değişimler ve dijital transformasyon, yapay zekâ gibi teknolojinin getirdiği değişikliklere hızlı tepki veren organizasyonlar ve kişiler ayakta kalmayı başarıyor” diye konuştu.

‘BECERİLER TEKNOLOJİ KARŞISINDA YENİK DÜŞÜYOR’

Açılış konuşmasının ardından panelde de söz alan BİLGİ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral şunları söyledi:

“Beceriler teknoloji karşısında yenik düşebiliyor. Önemli olan yetkinlikleri artırmak ve değişen koşullara ayak uydurmak. Gelecekte meslek kavramı da değişecek. Dolayısıyla yalnızca meslek odaklı bir eğitim yeterli olmayacak. Geleceğin çalışma dünyasında bireyleri bir adım öne çıkarabilecek yetkinlikler ve yeterlilikler üzerinde yoğunlaşmış, yaratıcılığı ön plana çıkaran bir eğitim fark yaratacak.”