Kategoriler
Mobil

Galaxy S9 hakkında ilk gelen bilgiler

Samsung‘un herkesin merakla beklediği en iyi amiral gemisi olan Galaxy S9 hakkındaki bilgiler ve haberler durmak bilmiyor.

Galaxy S9 şuana kadar hiç bir şirketin yapamadığı bir iş için kolları sıvadı ve ilk olarak yeni bir patent aldı alınan bu patent’tin ayrıntıları hakkında ise bir açıklama yapılmadı gelen bilgiler doğrultusunda ise Galaxy Note 8 ile ayni tasarım üzerinde olacağı açıklandı.

Galaxy S9’un çıkacak özellikleri

çıkan haberlere göre üst tarafta ahize ve sensörlerin yer alacağı alt tarafında ise her hangi bir çerçeve olmayacağı bu yeni çıkacak olan cihazında ise kulaklık girişi olmayacağı çıkan haberler arasında Apple ise bu konuda yapmak istemiş fakat bir türlü yapamamıştı.

Samsung ise bu işe gerçekten adapte olmuşlar gibi görünüyor. Samsung ise Apple’ın yapmış olduğu Face ID’ye karşılık olarak 3 boyutlu yüz tanıma özelliğini getiriyor. ayrıca cihaz üzerinde parmak izi okuyucu olacağı.

Galaxy S9’da kamera ve diğer özellikler

Galaxy S9’un kamera özellikleri ise arka kamera 16 Mega Piksel çift  kamera olacağı ön kamera ise 12 Mega Piksel çift kamera ile gelecek ayrıca suya ve toza karşı dayanıklı olacağı ekran büyüklüğü ise 6.2 cihazın kalınlığı ise 8.1 mm kalınlığında olacağı gelen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Teknolojihaberim.net

 

Kategoriler
İnternet

E-Ticaretin Önemi ve Hazır E-Ticaret Sitelerinin Avantajları

İnternetin yaygınlaşması, kullanıcıların alışkanlıklarını ciddi anlamda değiştirdi. İnternet alışverişi, sağladığı kolaylık sebebiyle mağazada yapılan alışverişlerden daha çok rağbet görüyor. Hizmet verilen sektör ne olursa olsun, internete hakim olmayan ve ürünlerini bu platformda sunmayan bir firmanın günümüzde başarıya ulaşması mümkün değil. İnternetteki potansiyel müşteri kitlesine ulaşarak satışları arttırmak için ise bir eticaret sistemine sahip olmak gerekiyor.

E-Ticaret Sitesi Kurulumunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bir sanal ticaret sitesine sahip olmak, geniş bir reklam bütçesiyle dâhi ulaşılması zor kitlelere saniyeler içinde ulaşılmasını sağlar. Ancak internet alışverişlerinde karar değiştirmenin ve başka bir yere yönelmenin daha kolay olduğunu da belirtmek gerekir. Online satış yapılan sitenin görsel tasarımında, arayüzünde ya da kullanımında herhangi bir aksaklığın olması kullanıcının başka bir platforma yönelmesine sebep olacaktır.

Nitelikli bir
e ticaret sitesi kurmak için ise ciddi bir bütçe ve zaman gerekiyor. Sitenin fonksiyonel olarak, hedef kitleye hitap edilecek biçimde tasarlanması, SEO ayarlarının yapılarak görünür hâle gelmesi gibi süreçler aylar sürebilir. Bu da telafi edilmesi mümkün olmayan bir zaman kaybına yol açar. Ancak hazır e-ticaret sitesi kurarak zaman ve nakit kaybını önlemek mümkün.

Hazır E-Ticaret Siteleri Neden Avantajlıdır?

Öncelikle bu siteleri yönetmek için gelişmiş bir yazılım bilgisine sahip olmak gerekmez. Panel üzerinden erişim sağlanarak ürün girişi yapılabilir ve site hedef kitleye uygun, fonksiyonel bir hâle getirilebilir.

Hazır siteler SEO ve dijital pazarlama açısından da avantajlıdır. Sitelerde yer alan ürünler Adwords ve Google Merchant gibi hesaplarla senkronize edilerek geniş kitlelere ulaşılabilir. Bu senkronizasyon hem firmayı görünür kılacak hem de satışları arttıracaktır.

Site Yapıcı E-Ticaret ile Hazır E-Ticaret Sitesine Sahip Olun

Uzman destek ekibine sahip siteyapicieticaret.com, oldukça uygun fiyatlara sahip ve fonksiyonel e-ticaret paketleri sunuyor. Farklı sektörlere uygun çözümler üretmekle birlikte, firmaların müşterilerine güvenilir ve cazip bir ortam sunmalarını sağlıyor.

Hazır e-ticaret sitelerinde güvenilir ve kolay ödeme sağlayan sanal pos entegrasyonu mevcut. Ayrıca firmaların canlı olarak destek sunabildikleri bir sistem bulunuyor. E-ticaret sitesi satın alan firmaların yönetim paneli üzerinden site uzantılı e-posta hesabı almaları da mümkün.

Siz de Site Yapıcı E-Ticaret ile sektörünüze ve ihtiyacınıza en uygun e ticaret sitesine sahip olarak online satışlarınıza anında başlayabilirsiniz.

Kategoriler
Yazılım

Güncel Google Chrome Android markette hazır!

Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olan Google Chrome kısa süre içerisinde test aşamasından çıkarak Android kullanıcıları için Chrome’un 62. sürümünü, Google play markette yerini aldı.

Daha önce tespit edilen güvenlik açıklarının kapanmasıyla birlikte daha güvenli hale gelen, Mobil internet tarayıcısı Google Chorome 62. sürümü bununla birlikte Android tasarım dilinin daha uygun bir düzene girmesi için farklı değişikler düzenliyorç

Google Chorome şimdi daha güvenli!

Bundan bir kaç gün önce tespit edilen WPA 2 kullanan kablosuz ağ şifreleme teknoloji içeren ve Bu platforma KRACK adı verilen açığı kappatmak için başlatılan çalışma özellikle Android 6.0 Marshmallow kullanıcıların bu alanda büyük risk taşıdığını ortaya çıkarmasıyla bu tehlikeli açığın kapatılması şimdi, Google Chorome uygulamasını daha güvenli hale getirdi.

KRACK güvenlik açığı alanında büyük oranda kapatılan bu açık yeni güncelleme ile birlikte daha güvenli bir gezinti yapmanızı sağlayacak. Güvenlik açığının kapatılmasının ardından farklı değişikler gözlemlenen yeni tarayıcıyı da kurusal olarak kullanılan genel oturum modunu tam ekran kullanılmaya imkan sağlamış ve tabletler için ise zum yapma imkanı sunulmuş. Kullanımı oldukça kolaylaştıran çoklu dokunmatik özelliğini sonuna kadar kullanarak İnternette gezinmeyi kolaylaştırmış diyebiliriz.

Uygulama şu an için Google Play markette hazır hale getirilmiş dilediğiniz zaman cihazınızdan güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Kategoriler
Oyun

God of War ne zaman çıkacak?

Playstation konsolunda en çok satmasına sebep olan kuşkusuz God of war serisi diyebiliriz. Uzun zamandır tanıtımı gerçekleştirilen Oyuna dair yeni bilgiler gelmeye başladı bile. 2018 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmesi beklenilen oyun en çok beklenen oyunlar arasında yer alıyor.

Kratos yaşlanmış ve bir oğlu var

Yunan mitolojisini konu alan oyunda kötü kabuslarından kurtulmak isteyen kratosun bitmek bilmeyen intikam hırsı ve acı hikayesi son bu oyunda ne gibi neticelere gösterecek merak konusu oldu. Sony ve santa monica ekibi tarafından geliştirilen oyunda yine kratos kandırılacak mı yoksa oğlunu eğitim bu yolda intikam yoluna oğlu ile mi devam edeceğiz şimdilik bilinmiyor ancak sinyaller onu gösteriyor gibi.

Oyun içi videolarda oğlu ile birlikte hareket eden kratos düşmanları yendiği zaman oğlundan ara sıra yardım istediği dikkatlerden kaçmıyor. Buda demek oluyor ki 2 karakteri de aktif bir şekilde kullanacağız anlamına geliyor. Bir yandan oğluna eğitim verirken diğer yandan düşmanları yenmeyi başaran Kratosu bu oyunda neler bekliyor merak konusu oldu.

God of war Türkçe mi olacak şimdilik bilinmiyor ancak dublaj olmasa da alt yazı seçeneğinde Türkçe olması kesin gözüyle bakılıyor. Şimdilik oyun hakkında pek bir bilgiye sahip değiliz. Tahminler doğrultusunda oyunun Mart ayının ortalarında çıkması ön görülüyor.

 

Kategoriler
Sosyal

Komplo teorisi için Facebook açıklaması!

Facebook söz konusu olunca komplo teoricileri her zaman harekete geçerek ortaya bir iddia atar kimi toplum tarafından inanılsa da bazıları tarafından komplo teorisinde başka bir şey değildir. İnsanlar genel olarak komplo teorilerine bayılır inanarak isterler aslında bu sadece bir iddiadan başka bir şey değildir.

Bir zamanlar popüler hale gelen facebook mikrofon kullanımında insanların konuşmalarını analiz ederek o kelimeleri süzgeç den geçirerek uygun reklam gösterildiği varsayılıyordu. Ve bununla bitmeyip insanlaın özel anlarını dinleyerek istihbarat bilgileri topladığına dair bir çok dedi kodu ortada dolaştı. Facebook mikrofon güvenliği konusunda bu zamana kadar hiç bir açıklama yapma ihtiyacı duymamıştı ancak ne değiştiyse bir anda bunu yalanlama kararı aldı.

Asıl akıllarda oluşan soru ise Facebook bunca zaman sonra neden bu açıklamaya ihtiyacı duysun. Evet bu zamana kadar susup şimdi ise bu dinlenme olayının yalan olduğuna dair açıklama ihtiyacı duyuyorsa ya bu olay gerçektende vardı ihtiyaçlarını giderdikten sonra mevcut açığı kapattılar yada olay fazla büyümeden açıklama ihtiyacı duydular.

Facebook komplo teorileri bitmek bilmiyor

Aslına bakılırsa bu devasa gücü elinde tutupta istihbarat almamak mümkün değil gibi gözüküyor. Bir facebook çalışanı tarafından atılan bir tweet onları aklarmı yada kimi ikna eder bilemeyiz ancak dinlediğimiz kesin olarak bakılıyor. Reklamlar için asla mikrofon kullanılmadığını dile getiren Facebook çalışanı evet bunun için kullanmamış olabilirsiniz belki ama insanları dinlemenin farklı istihbarat için işe yaradığını biliyoruz. Bu gücü elinde tutanlar mutlaka el altından bir şeyler yaptıkları açık ve net ortadayken ne diyebiliriz ki.

İşte o Tweet;

http://twitter.com/robjective/status/923620196010434560

Kategoriler
Donanım Haberleri

Qualcomm Snapdragon 845 Mobil İşlemcisi Aralık Ayında geliyor

Qualcomm yeni nesil yonga seti olan Snapdragon 845 bu yıl içerisinde çıkabileceği haberleri gelmeye başladı Weibo sitesinde sızdırılan bir habere göre Huawei de yapılacak olan Snapdragon teknoloji zirvesinde tanıtılacağı bilgileri gelmeye başladı.

yapılacak etkinlik ise 4 Kasım’dan 8 Aralık tarihine kadar sürecek bu etkinlik tanıtılması bekleniyor Fakat gelen davetiyelerde snapdragon 845 ile tanıtılıp tanıtılamayacağı konusunda bir açıklama yazmazken bu yonga setinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor

 

Snapdragon 845, dört adet ARM Cortex-A75 çekirdeği ve dört adet ARM Cortex-A53 çekirdeği Adreno 630 grafik birimi bağlantı durumu ise  1.2 Gbps’ye kadar indirme hızlarını destekleyecek olan X20 modeme sahip olacak. Gelen bir başka habere göre ise 835 ile aynı 10nm FinFET üretim sürecinden geçecek olmasından dolayı bu işlemin Samsung tarafından üretilebileceği söylentileri gelmeye başladı.

Qualcomm Snapdragon 845 aralık ayında tanıtılması bekleniyor. Fakat bu yonga setini çıkmasıyla birlikte bu yıl içerisinde herhangi bir cihazda kullanılmayacak buda demek oluyorki 2018’de çıkacak olan Samsung S9 kullanabileceği tabi bu haberlerin henüz bir netlik decesi olmadığı için önümüzdeki günlerde sizlere daha net bir bilgi verebiliriz. Teknolojihaber.net

Kategoriler
Mobil

iPhone X’ler Kargoya hazır kutu açılışları

İşte İphone’nın 10 yılına özel olarak üretilen İphone X’lerin ilk kutu ve kargodan geliş resimleri çıkmaya başladı. İphone X’ler ön sipariş ile satış yapılmış aynı gün bitmişti İphone X modelleri tanıtılmış ve ellerinde buluna tüm stoklar tükenmişti yapılan açıklamada ise diğer siparişleri 5 ile 6 hafta sonra kullanıcıların ellerine geçecek açıklaması yapılmıştı.

İphone X modeline sahip olmak kişiler ise 3 Kasım da bu cihazı kullanmak isteyen kullanıcılar bu cihazları karaborsadan almak isteyen  İphone x kullanıcıları iphone’nın satmış olduğu fiyatın daha yüksek bir fiyata sahip olacaklar fotoğrafta da görüldüğü gibi kullanıcılarını bekliyor.

Yapmış olduğu haberlerle her zaman ilk olarak görüntüleri İntenet üzerinden yayınlayan Benjamin Geskin bu modelleri kendi Twitter üzerinden paylaşmış olduğu görselleri bizde sizler için yayınlıyoruz . bu yayınlar ve haberler gün geçtikçe artacak durumda bizde sizler için bu haberleri ilk olarak siz okuyucularımıza ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz Teknoloji haberim.net

Kategoriler
Yazılım

Samsung Galaxy J5 (2017) güncelleme geldi

Samsung‘un daha yeni çıkarmış olduğu Galaxy J5 2017 için yeni bir güncelleme yapacağı açıklandı. Galaxy J5 2017 ilk çıkışında Android 7 Nougat ile çıkmıştı fakat bu güncellemede ise Android 8.0 Oreo güncellemesi alıp almayacağı ise henüz bir netlik kazanmadı.

Güncelleme ile cihaz hangi özelliklere kavuşacak

Yapılan güncelleme ile  Galaxy J5 (2017 model ve J530FXXU1AQI3 sürüm numarası ile güncelleme yapılacak güncellemenin boyutu ise 392 MB boyutunda. Yapılan bu güncellemenin asıl amacı ise güvenlik açıkların kapatılması (BlueBorne) verilen bu bu güncelleme ise daha detaylı olarak anlatmak gerekirse Bluetooth bağlantısı açık olan cihazlardaki bilgileri 10 saniye gibi kısa sürede cihazı kontrol atına alabilme gücüne sahip ve tüm bilgilerinizi alabiliyor.

Samsung’un yapmış olduğu bu güncelleme ile cihazın daha güvenli bir şekilde kullanıcıların kullanmasına olanak sağlıyor . Diğer bir konu ise Ggoogle’un yapmış olduğu güvenlik açığı güncellemesi ile kendi yapmış olduğu güncellemeyi daha iyi bir hale getiriyor.  Tabi kullanıcıların beklemiş oldukları Android 8.0 Oreo güncellemesi ne zaman yapılacağı ile bir tarih verilmedi Teknolojihaberim.net

Kategoriler
Donanım Haberleri

Razer Cynosa Chroma klavyeler tanıtıma sunuldu

Razer Cynosa Chroma klavye hakkında bilmeniz gerekenler.

Bu klavyenın ortak özellikleri ise gerçekten çok mükemmel yumuşak tuşlar isteğinize bağlı arkadan aydınlatmalar aynı anda 10 tuşa basma yeteneği ayrıca  Anti-Ghosting özelliği Razer Synapse desteği 16.8 milyon ayarlanabilir renk seçeneğiyle Chroma aydınlatma oyuncular için oyun modu özelliği Anında makro kaydı yapılabilen, tamamen programlanabilir tuşlar 1000Hz Ultrapolling Klavyenın çıkş tarihi ise bu yılı sonlarına doğru çıkacağı açıklandı kalvyenın fiyatı ise 59 dolardan satışa sunulacağı açıklandı diğer bir kalvyesı olan Cynosa Chroma Pro ise kendi internet adresinden 80 dolara satışa sunulacağı açıklandı Teknolojihaberim.net

Kategoriler
Mobil

Moto Z 2018 gelmeye hazırlanıyor

Motorola herkesin beklentisi olan Moto Z2 modeline güncelleme yapması beklenirken firma tam bir değişiklik yaparak yeni bir cihazın geleceği sinyallerini vermeye başladı. Motorola 45 yılını doldurmasından dolayı yeni cihazı olan Moto Z2 2018 Çin’li şirket çıkarma hazırlığına girdiği gelen bu cihaz ise satışı sadece çin’de yapılacak.
Gelen bu cihazın ise önceki modellerden fazla bir farkı yok sadece yazılım ve görünümü biraz farklı olabilir yapılan açıklamada ise cihazın arka yüzündeki altın renkli yarasa kanadı ve arayüz tasarımı Motorola’nın ilk olarak piyasalara çıkarmış olduğu cihaz Motorola DynaTEC olan cihaz ile benzerliklerinin olduğu açıklamasını yaptı.

Cihazın teknik özellikleri

Moto Z 2018 modeli özellik olarak Z2 Force modeliyle hemen hemen aynı Snapdragon 835 işlemci, 5.5 inç’lik ekran 6 GB’lık bellek kapasitesi bulunuyor diğer özellikler olan kamera ve batarya durumları Z2 Force ile aynı şekilde çıkacağı bekleniyor. Cihazın çıkış tarihi ise 6 Kasım olarak belirtilmiş fiyat ise bize göre biraz yüksek 1.300euro olarak satışa sunulacak.

Teknolojihaberim.net

Kategoriler
Mobil

20MP ön kameralı Oppo F5

Herkesin beklediği Oppo Filipinler de bir etkinlikte Oppo F5’i resmen duyurdu 6 inç ve Full HD olan cihaz çok fazla bir çerçeve kullanmamış cihazın en çok ilgi çeken tarafı ise 20 Mega Piksel ön kemaresı oluyor.

Kamera ise AI tanıma teknolojisi ve bokeh efekti ve ayrıca daha hızlı olması amacıyla yüz tanıma özelliği de var. Bluetooth ile karşılaştırıldığında ise 100 kat daha hızlı aktarmaya olanak sağlıyor.

Cihazın Teknik özellikleri

Cihazın ön camı ise Corning Gorilla Glass 5 korumalı 6 inç (2160 × 1080 piksel) 18: 9 FHD ve kavisli cam ekran sekiz çekirdek 32GB depolama alanı ile 4GB RAM, 64GB dahili depolama alanına sahip 6GB RAM, microSD ile 256GB’a kadar yükseltilebiliyor. Android 7.1 Nougat Çift sim 16MP arka kamera 20mp ön kamera Parmak izi sensörü 3200 mAh batarya Ağırlık: 152 Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS renk seçenekleri üç farklı seçenek ile kullanıcılarına sunulmuş siyah kırmızı ve altın renkleri olmak üzere ön siparişler ise 3 Kasım’a kadar devam edecek Teknolojihaberim.net
Kategoriler
İnternet

Netflix kullanıcılarına DVD kiralama olanağı başlıyor

Son dönemlerde ülkemizde çok sık reklam vermeye başlayan Netflix kullanıcılarına yeni bir hizmet sunmak için hazırlıklara başladı. Netflix DVD kiralama dönemine yeniden bir giriş yapuyor.

Son günlerde ülkemize yönelik reklamlarıyla dikkatleri üzerine çekenNetflix yeni bir hizmeti daha kullanıcılarıyla buluşturuyor. Platform üzerinden artık fiziksel medya ile film kiralamanın mümkün olacağı açıklandı.

Netflix eski günlere dönüş yapmak ister gibi 80’li yıllarda VHS 90 yıllarda CD 2000 yıllarda ise DVD vardı şu dönemde ise artık onlara gerek kalmadan oturduğumuz yerden daha kolay bir şekilde internet’ten yada 4K LD televizyonlardan istediklerini izleme olanağına sahip.

Netflix Ne Yapmak İstiyor

Neftlix kendi vermiş olduğu bir karar ile yeniden eski günlere yani DVD günlerine dönme sinyallerini vermeye başladı bu işlemi ise çok kolay bir şekilde yapma imkanı sağlıyor sadece  Android uygulaması olan Google Play Store DVD. com’a üye olmanız ve bu uygulamayı indirmeniz yeterli oluyor ve binlerce film arasından istediğiniz filmleri seçip kapınıza kadar getiriliyor. DVD. com tarafından yapılan açıklamada ise kendilerinin müşeteri çekmek amaçlı olmadıklarını ilk olarak Neftlix tarafından kendilerine geldikleri açıklamasın yaptı. sizler için üzücü bir olay olabilir henüz Ülkemizde bu uygulama kullanılmamakta fakat en kısa sürede bu uygulamanın da ülkemizde olacak.

Teknolojihaberim.net