Kategoriler
Yazılım

İndirme rekoru Android’de, paralar IOS’ta

Yapılan incelemelere göre Android kullanıcıları daha fazla uygulama indirmesine rağmen, bu uygulamalara iOS’a oranla yarı yarıya daha az para ödenmesi Android kullanıcılarının maddi olarak düşük bütçeli olduğunu ortaya koyuyor.

Özellikle son yıllarda dünyada en popüler telefon iPhone olmasına rağmen, Android cihazların daha yaygın olduğu görülüyor. Bu durumun temel nedeni elbette Android cihazların daha fazla açık platform olmasından kaynaklanıyor. Bu sayede Android cihazlar başka telefon ve cihazlarla birlikte daha rahat kullanılabiliyor.

Android Üzerinden 15 Milyarı Aşkın İndirme Sayısı

Google Play ile iOS’u kıyaslayan bu araştırma kapsamında, Android cihazların indirme konusunda iOS‘a büyük bir fark attığı görülüyor. 2017’nin ikinci çeyreğinde Android ulaştığı indirme sayıları ile birlikte iOS’u adeta yerle bir ediyor. Araştırmaya göre Android üzerinde 15 milyarı aşan bir indirme sayısı mevcut. Bu da Android’in bu alanda iOS’a %135 gibi büyük bir fark attığını gösteriyor.

Android’in bu büyümesi temel olarak cihazın pazar alanının genişlemesi sonucu ortaya çıktı. Daha fazla sayıda cihaz üreten Android, internet erişiminin daha güçlü olması sebebiyle indirilme sayılarında bu seviyelere ulaşabiliyor. Bu indirme sayılarında şuan için ilk sırayı Hindistan alıyor. Hindistan’ın arkasından ise ikinci sırada Brezilya geliyor.

Yapılan araştırmanın bir diğer yüzü ise, App Store‘un, Google Play’i maddi anlamda büyük sekteye uğrattığını gösteriyor. Zira yapılan araştırmaya göre iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre uygulamalara iki kat daha fazla para ödüyor. Bu durumun tüm Android kullanıcılarını kapsamadığı düşünülmekle beraber, genel olarak gelir düzeyi düşük ülkelerde Android tercih edildiği görülüyor. Yapılan bu araştırmadan çıkan en büyük sonuç ise, iPhone alacak kişilerin aynı zamanda bu uygulamalara harcayacak parasının da olduğudur.

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
Sosyal

İnternet kullanımı Türkiye’de %60 artış gösteriyor

Teknolojinin hızla gelişmesi maalesef biz insanlarda beraberinde İnternet bağımlısı mıyım sorusunu’da da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye de televizyon bağımlılığından bahsederken şimdi bu bağımlılık İnternet’e geçti.

Yapılan araştırma sonuçlarına birlikte göz atalım ve korkutucu gerçekler ile yüzleşelim. Sonrasında ” ben İnternet’e ne kadar bağımlıyım” sorusunu kendimize soralım. İngiltere de bulunan ajans We Are Social’ın araştırma verilerine göre ürkütücü tablo gözler önüne serildi. Maalesef Türkiye de İnternet kullanıcı sayısı geçen yıla göre yüzde atmış oranında artarak İnternet başında geçirilen süre 6 saat 46 dakikaya ulaştı.

Türkiye’de internet kullanımı hızla yayılıyor

Bu oran Televizyon izleme alışkanlığında günlük 2 saat 14 dakika ile sınırlı iken İnternet kullanımı 6 saat 46 dakikaya ulaştı. Türkiye nüfusuna göre verilen bilgiye göre aktif İnternet kullanıcı sayısı 48 milyona ulaştı.

Bu rakamın karşılığı ise nüfusun %60’ı İnternet bağımlısı demek. Kendi içerisindeki oranlara bakacak olursak her gün düzeli olarak İnternet’e girenlerin oranı % 87, hafta bir kez girenlerin oranı ise % 9. Bu kadar büyük bir kitle tarafından kullanılan İnternet dünyası da beraberinde Onlıne alış veriş sitelerinin iştahını kabartmaya yetiyor. 48 milyon aktif kullanıcı potansiyeline sahip bir toplumda bu sitelerin elde ettiği gelirler hiçte azımsanmayacak boyutlarda.

Bu bağımlılıktan payını alan sosyal paylaşım platformlarına ayrılan süre ise 3 saat. Facebook, YouTube, Instagram, Twitter. WhatsApp ve Facebook Messenger gibi kanallar başı çekmekte. Bunlar içerisinde başı çeken ise YouTube video kanalı gelmekte.

2016 verilerini anımsatan Avantajix kurucu ortağı Güçlü Kayral, geçtiğimiz yıl İnternet başında geçirilen sürenin Türkiye de 4 saat 14 dakika ile sınırlıydı. Geçen 1 yıllık sürede bu oranın %60 artarak büyüdüğüne dikkat çekti. Bu değişim ile Türk insanın alış veriş alışkanlıklarının da değiştiğine işaret ediyor ve online alışverişinde bu değişim ile rekor büyüme kayıt ettiğini söylüyor.

Dolayısı ile yapılan tespite göre 48 milyonluk bir kitlenin büyük bir kısmı fiziki olarak mağaza alışverişini terk ederek sanal mağazacılığa yöneliyor demektir. Üstelik günün her saati bunu yapabiliyor olması bağlayıcı en önemli etkenlerin başında geliyor.

 

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
Teknoloji

Apple, Nokia için yeni bir hamle yaptı: 2 milyar dolar patent parası ödedi

Teknoloji devi Apple Nokia’nın tekrar hayata bağlanabilmesi için yeni bir hamle daha yaptı. Bu gelişme sonucunda Nokia büyük destek bulmuş olacak.

Apple ve Nokia arasında uzun süredir devam eden patent davalarını hepimiz bilmekteyiz. Apple ve Nokia arasında yeni bir anlaşma ile Nokia yeniden atağa kalkacak gibi görünmekte. Nokia tarafından yapılan açıklamalarda Apple’ın haksız yere kendi patentlerini kullandığı ve yönde dava açıldığını duyurmuştu. Apple kanadında ise bu davalar neticesinde teknoloji dünyasında oldukça önemli gündem maddesi oluşturmuştu. Hatta Apple bir adım daha öteye giderek açılan davalar neticesinde Nokia’nın ürün gamı satışlarına bile son verdiğini biliyoruz. Fakat gelişmeler neticesinde açılan dava sonuçlarını beklemeden her iki firma arasında bir anlaşmaya varıldı.

Apple ve Nokia anlaşması sağlandı

Varılan ikili anlaşma neticesinde Nokia’nın tekrar hayata dönmesinde doping etkisi yaratan yüklü bir ödemeyi Apple dan aldığı söylenmekte.. Apple tarafından Nokia’ya ya yapılan ödemenin 2 milyar dolar olduğu söylenmekte. Alınan bu ödeme ile varılan mutabakat da Nokia açılan davadan vazgeçecek. Apple tarafından yapılan bu meblağ ile Nokia’nın geri dönüşü oldukça etkilenmiş görülmekte. Son açıklanan verilere göre Nokia kanadı oldukça yüksek kar marjını yakalamış durumda. Alınan bu anlaşma payı ile Nokia’nın kar marjı yüzde 90 artmış durumda.

Yok olma tehdidi ile karşı karşıya olan Nokia markası elde edilen bu kar marjı ile yeniden hayat bulmuş durumda. Nokia genel olarak elde ettiği yüzde 90 kar marjı ile toplamda finans karıda 6,6 milyar dolara kavuşmuş durumda. Bu karlılığı getiren unsurların içerisinde piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonları ile patent gelirleri dahil edilmekte.

[affiliate_news id=”7103″]

Piyasadan silinme noktasına gelen bir marka olan Nokia için oldukça iyi denilebilecek bu kazanç, yeniden tutunma adına oldukça umut verici bir tablo oluşturuyor. Kazanılan bu ivme ile Nokia pazarda eskisi gibi yine kendi adından söz ettirecek olan sinyalleri veriyor.

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
İnternet

Google arama motorundan hediye

Google, dünyanın en büyük arama motoru bünyesinde binlerce çalışan, onlarca şirket barındıran, çalışan ailesine normal kullanıcıları katmak, Google kullanıcılarını daha aktif hale getirmek için faklı bir uygulama içinde. Bu uygulamaya dahil olanlar Google tarafında ödüllendiriliyor.

Google son zamanlarda kullanıcılarına Play Sotre gibi uygulama marketlerinden ücretli indirme yapmaları için para veriyor. Rakamlar çok yüksek tutarlarda olmamasına karşın birçok kullanıcının işine yarayacak şekilde kullanılabilir. Arama motoru tarafından verilen promosyonlar yurt dışında birçok kullanıcı tarafından kullanılıyor. Verilen promosyonlar için Eylül ayı son tarih olarak belirledi. Arama motoru tarafından verilen bu promosyon her kullanıcı için geçerli olmayacak. Firmanın bazı koşulları var. Koşulları yerine getirirken kullanıcılar 1 dolar gibi rakamda Play store benzeri mağazalar da harcayabilecekleri bir rakamı kazanacak.

1 Dolar İçin Ne İstiyor

Arama motoru kullanıcıları 1 dolarlık alışveriş hakkını kazanmak için her gün bir kaç dakika harcamaları yeterli. İndirme şansı verdiği bir anket uygulamasını kullananlar için bu 1 dolarlık hakkı tanıyor.

Arama motoru müşterileri mobil cihazlara indirdikleri anket uygulamasına her gün bir kaç dakika ayırarak firmadan 1 dolar yani 2 lira gibi bir rakamda promosyon kazanabilir. Herkese açık olan uygulama birçok kişi için büyük fark yaratmıyor gibi görünse de çok büyük zamanınız harcamadan bulunduğunuz yerde sadece 1 dakika gibi zaman harcayacağınız anketler hem eğlenceli oluyor hem kazandırıyor.

Google 1 Doları Nerelerde Geçerli?

Google anketlerini doldurarak kazanabileceğiniz 1 dolar yaklaşık 2 liralık bakiyeleri Play store içinde her uygulamada dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu rakam ile ufak ücretli oyunlar, kitap satın aldığınız gibi film izleme şansına da erişebilirsiniz. Harcama konusunda sınır yok dilediğiniz alanda kullanabilirsiniz.

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
Mobil

iPhone 8 Tasarımı, Apple HomePod’un yazılımının içinde gizlenmiş

Bir geliştirici tarafından ortaya atılan iddia da  iPhone 8 tasarımı, Apple HomePod’un yazılımının içinde gizlenmiş yönünde oldu.

Ortaya atılan iddiaya göre geliştirici Steve Troughton-Smith,  iPhone 8 tasarımı ve yüz tanıma teknolojisinin  Apple HomePod‘un yazılımının içinde gizlenmiş yönünde oldu. Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından araştırmacı geliştiriciler için HomePod’un yazılımının ilk sürümünü yayınlayarak kodları açıp içerisine girmelerine izin vermişti. Meraklı geliştirici olan Smith yazılım kodlarını incelediğinde İPhone yüz tanıma teknolojisi ile ilgili kodların gizlendiğini ortaya çıkardı.

iPhone 8 Özellikleri HomePod Yazılımında Ortaya Çıktı

Geliştirici Smith yaptığı incelemede Pearl ID adlı bir kodu tespit ettiğini bu kodun ise Touch ID’nin bulunduğu BiometrikKit de kızıl ötesi yüz algılamanın olduğunu  söyledi. Keşif ettiği bu kod yüz tanıma teknolojisinde yüzü tanıyacak.

IPhone 8 ile sürekli olarak gündem de olan yüz tanıma teknolojisi güvenlik sorularını da beraberinde getiriyordu. Ancak altını çizmemiz gereken  durum ise Apple’ın bu konuda kendisine oldukça fazla güvenmesi. IPhone 8 ile home tuşunun tamamen ortadan kaldırılması ve Touch ID nin değişime uğraması ihtimalleri güvenlik endişelerini de beraberinde getiren başlıca etkenler olmuştu. Oysaki Apple 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisinden son derece emin.

[affiliate_news id=”6770″]

kodu ile yazılım içerisine gizlenmiş durumda diyerek ilgili koda göre tasarım bu kod dan yola çıkılarak tasarlanmış ve  Apple Pay içerisine gizlenmiş. Yüz tanıma ve Iphone 8 görselinin  de buna göre aşağıdaki gibi bir çizim olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

THN – teknolojihaberim.net

 

Kategoriler
Teknoloji

Cortana Yeniden Doğuyor

Cortana Microsoft firmasının dijital asistanı niteliğindedir. Microsoft Cortana dijital asistanı olarak android versiyonuna yapılan son güncelleme ile yeni bir tasarım kazandırıldı.

Microsoft firması dijital asistan piyasasındaki yerini bir hayli sağlamlaştırmasının ardından telefon piyasasında Microsoft’un amiral gemisi niteliğindeki Windows phonelerdeki kadar olmasa da cortana’nın android versiyonuna yeni tasarım ve birkaç özellik eklediğini duyurması sektörde firmanın ses getirmesine yardımcı oldu..

Microsoft’un android kullanıcılarının dikkatini çekerek gözleri cortana’nın üzerinde toplanmasını sağlamak için içinde bulunduğumuz yılda yayınladığı bir dizi güncelleme ile cortana’nın android platformu üzerinde önemli ölçüde bir gelişme kaydetmesini sağladı.

Microsoft’un güncelleme ve desteklerine rağmen cortana’nın android versiyonunun henüz Windows phone uygulamasıyla eşdeğer olduğu söylenemezse de ileriki günlere gelecek olan yeni güncellemelerle gelişeceğini tahmin etmek çok da zor görünmüyor. Cortana’nın android üzerine getirdiği yeni güncelleme ile kullanıcıların dijital asistan deneyimini bir üst boyuta taşıması hedeflenmektedir. Bunu sağlamak için yapılan küçük değişikliklerin yanında daha büyük görsel ve köklü değişiklikler de yapılmıştır.

Son Güncellemesiyle Gelen Yenilikler Nelerdir?

Cortana kullanıcıları son güncellemenin ardından dijital asistanlarını deneyimlemeye başladıkları andan itibaren dijital asistanın daha kolay yönetimini sağlayacak olan yeni bir ayarlar sayfası ile karşılaşacaklardır. Son güncellemeyle gelen yenilikler arasında dokunmadan arama ve mesajlaşma seçenekleri de bulunmaktadır.

Birçok özelliğin birkaç dokunmayla kolaylıkla yapılabileceği son güncelleme kullanıcıların yüzünü güldüreceğe benziyor. En kayda değer özelliklerden bir tanesi de kullanıcıların hatırlatıcılar üzerinde daha hızlı bir deneyimleme imkanı bulmasıdır.

Microsoft Cortana için yapılan bu son güncelleme adeta uygulamanın önceki versiyonları üzerine yapılan en önemli ve köklü değişiklikleri barındırmaktadır. Son güncelleme deneyiminden sonra kullanıcılar cortanayı bir daha bırakmayacak gibi görünüyor.

[affiliate_news id=”5873″]

THN – teknolojihaberim.net 

Kategoriler
Yazılım

İOS 11 güncellemesinden olumsuz etkilenecek uygulamalar

IPhone ve Ipad’ler için yayımlanacak olan yeni sürüm İOS 11 güncellemesi Eylül ayı içerisinde gelecek. Bu güncelleme ile hangi uygulamaları kullanamayacaksınız..

Kısa bir zaman süre sonra yeni güncelleme ile karşımıza çıkacak olan İOS 11 sürümü belli uygulamaları ortadan kaldıracak gibi. Şuan ki İOS 10 versiyonu ile bazı uygulamalarınızın yavaşladığını mutlaka fark etmişsinizdir. Ancak İOS 11 ile bu yavaşlayan uygulamalarınız tamamen ortandan kalkacak yani çalışmayacak. Ayrıca İOS 11 sadece 64 bit olacağı yönünde ve 32 bit’lik eski uygulamaların artık çalışmayacağı yönünde.

İOS 10 kullanımı devam ederken Eylül ayında gelecek olan İOS 11 güncellemesi ile aygıtınız da hangi uygulamaların kullanılamayacağını şimdiden görme fırsatınız var ve bunu görmek için belirteceğimiz yolu takip etmeniz yeterli olacaktır.

iOS 11, hangi uygulamaları çalıştırmayacak?

Aygıtınız da ki ayarlar bölümünden  Genel/Hakkında/Uygulamalar kısmına giriş yapınız. Burada bir uygulama uyumluluğu sayfası göreceksiniz. Eğer bu sayfada herhangi bir uygulama listesi görmez iseniz şanslısınız.

Çünkü İOS 11 güncellemesini rahatlıkla alabilirsiniz ancak bu sayfada uygulama listesi görüyorsanız gelecek olan İOS 11  güncellemesi ile artık bu uygulamalarınız açılmayacak demektir. Ama muhtemel ihtimaldir ki en azından bir kaç uygulama göreceksiniz. Bunun sebebi ise 64 bit’lik bir desteklemenin olmayışından kaynaklanıyor olması.

Diğer bir husus ise App Store kısmındaki Güncellemeler ikonundan yüklü olan uygulama güncellemelerini denetleyebilirsiniz. Çünkü İOS 11 güncellemesi öncesi uygulamalar için uyumluluk güncellemeleri yayınlanır. Burada izleyeceğiniz yol ise uygulamanın içerisine girerek ilgili geliştirici sitesine giriş yapmanız ve buradaki e-posta veya mesaj aracılığı ile İOS 11’e güncelleme yapıp yapmayacağını öğrenebilirsiniz.

Sonuç olarak İOS 11 güncellemesi ile bazı uygulamalar artık çalışmayacaktır. Ancak aygıt’ınızın 64 veya 32 bit olması buna etken teşkil edecektir.

[affiliate_news id=”7484″]

Kategoriler
Nasıl yapılır

İnternet hız testi nasıl yapılır?

İnternet mi yavaş yoksa kullandığınız bilgisayarda mı sorun var bilmiyorsanız internet hız testi ile kafanızdaki soru işaretini kaldırın.

İnternet hızı hemen hemen bütün internet kullanıcılarını ilgilendiren en önemli hususların başında geliyor. İnternet hızına göre internette yapılan işler bazen hızlana biliyorken bazen hıza göre yavaşlayabiliyor. Peki, kullandığı internetin, internet hız testi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenler için açıklayalım.

Akıllı telefonlar da artık olmak üzere tabletler olsun bilgisayarlar olsun artık pek çok elektronik cihazdan internete giriş yapılabiliyor. Kimi kullanıcılar adsl ile normal hızda bir bağlantı sağarken kimileri fiber alt yapısı ile interneti daha hızlı kullanıyor. Özellikle hızıyla övünen fiber internetin bile hızı merak ediliyorken hız testi şöyle test ediliyor.

İnternet Hızı Testi

İnternet hızını ölçmek için pek çok yöntem bulunuyor. Hatta internet dağıtıcıları bile bu konuda internet hız testleri sitesi açmış durumdadır. Ama internet dağıtıcılarının kendi açmış sitelerinde internet hızı bazı manipülasyonlara uğrayabileceğinden çok sağlıklı olmuyor. Bu tarz siteler yerine daha popüler ve internet kullanıcıları tarafından seçilen başka bir hız testi mevcut durumdadır.

İnternet Hızı Testi Ne İle Yapılır?

İnternet kullanıcıları başta olmak üzere pek çok internet sağlayıcısının da tavsiye ettiği ve en güvenilir sonuçları veren internet hızı testini en doğru şekilde speedtest.net sitesi aracılığıyla yapabilirsiniz. Birçok internet kullanıcısı tarafından güvenilirliği test edilen internet hızı sitesi Oookla tarafından işletilmektedir. Speedtest.net sadece web sitelerini değil aynı zaman da akıllı telefon ve tablet gibi elektronik araçların da hızını test edebiliyor.

İnternet Hızı Testi Nasıl Yapılır?

İnternet hızını ölçmek için öncelikle bilgisayarınızdan speedtest.net adresine giriş yapmalısınız. Ayrıca akıllı telefonlar ve tabletler için hız ölçme speedtest’in indirilmesi ile yapılıyor. Siteye giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ”GO” linkine tıkladıktan sonra internet hızınızı çok kısa bir sürede test ederek ölçüyor.

Kategoriler
Mobil

Samsung Note 8 kamera detayları ortaya çıktı

Son gelen haberler ile birlikte Samsung’un üst Segmen yeni amiral gemisi Samsung Note 8 kamera detayları ortaya çıktı.

Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy Note 8 için geri sayım başladı gelen bilgilere göre kamera ile ilgili ayrıntılar da artık netlik kazanmaya başladı. Firma piyasaya en iddialı arka kameralarından birisine imza atmayı hedefliyor. Kameralar konusunda zaten çok iyi işler yapan Samsung bu konuda da  kendisini sürekli geliştiriyor. Son dönemde akıllı telefon pazarında trend olan çift kamera özelliklerine  Samsung da dahil olmaya karar verdi ve en iyisini geliştirmek için kolları sıvadı.  23 Ağustos tarihinde tanıtılacak

Samsung Note 8 kamera özellikleri

Galaxy Note 8 modelinde 13 Mega Piksel+13 Mega Piksel çözünürlüğünde iki adet sensör olması bekleniyor. Bu  sensörlerin bizzat Samsung tarafından üretileceği ifade ediliyor. Sızdırılan test resimlerin ise arka kameranın önemli özelliklerini göz önüne sunuyor.

Samsung yeni kamera sensörlerini arka kısımda yatay konumda yerleştirdiği herkes tarafından biliniyor. Gelen bilgilere göre sensörün biri RGB iken diğeri ise telefoto yani optik yakınlaştırma  Zaten bu da testlerde de açıkça görülüyor. Kameradaki diğer özellik ise  3x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Dijital yakınlaştırma ile çok net ve kayıpsız kaliteli görüntünün elde edildiği görülüyor. Bu sisteme Smart Zoom olarak adlandırılmış.

Diğer bir özellik ise sahnedeki nesneler arasında odağı çok hızlı değiştirebilen Refocus özelliği de bulunuyor. Ayrıca arka planı bulanıklaştırabilen Background Effect, gece çekimlerini iyileştiren Super Night Shot ve çekim sonrası bakış açılarını değiştirebilen Perspective View dikkat çeken özellikler arasında.

[affiliate_news id=”8009″]

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
Mobil

Nokia 2’nin ilk görüntüleri ortaya çıktı

Finlandiya merkezli şirketin diğer bir ürünü olarak piyasalara çıkarmaya hazırladığı nokia 2 modelli telefonun yeni görseli ortaya çıktı.

Giriş seviyesi Nokia 2’nin ilk görüntüleri ortaya çıkmaya başladı. Ancak elde edilen görüntülerin henüz bir varsayım olduğunu yazımızın başında belirtmekte fayda var. Fakat genelde tanıtım öncesi ortaya çıkan görüntüler aşağı yukarı birbiri ile eş değer oluyor.

Evet Nokia’nın bu sene içerisinde piyasaya süreceği iki yeni telefondan biri olan giriş seviyesi modeli Nokia 2 ile ilgili görseller gün yüzüne çıktı. Elde edilen görsellere bakıldığında telefon ile ilgili bir kaç teknik özelliğine de kavuşulmuş olunuyor.

İşte nokia 2 görseli

Nokia akıllı mobil telefonlarından 3 farklı modeli  karşımıza çıkaran HMD global şimdi 2 farklı model ile pazara girmeye hazırlanıyor. Bunlardan bir tanesi amiral gemi niteliği taşıyacak olan Nokia 8 ve bir diğeri ise bu telefonun giriş seviyesi akıllı mobil cihazı. Daha öncesinde Geekbench testlerinde ortaya çıkan yeni akıllı telefon şimdi, görselleri ile bir kez daha gündeme geldi.

Görsellere ve daha önce çıkan sızıntı bilgilere baktığımızda akıllı telefon hakkında belirteceğimiz bir kaç detay ise nokia 2 özellikleri ile bizi karşılıyor 4,5 inçlik ekran 8 GB dahili hafıza ve 1 GB bellek olacağını söyleyebiliriz. Snapdragon 212 işlemcisi yanı sıra herhangi bir parmak okuyucu veya home tuşunun bulunmayacağı görülmekte.

Bugüne kadar eldeki sızıntı veriler ve görseller doğrultusunda telefon hakkında çok fazla detaya inemiyoruz. Sonuçta İnternet de dolaşan bilgilerin doğruluk payı muamma. Nokia 8 ve Nokia 2 hakkında resmi açıklama ve tanıtımı beklemek gerek.

[affiliate_news id=”7982″]

THN – teknolojihaberim.net

Kategoriler
Mobil

Nokia 8’in fiyatı netleşti

Nokia 8 fiyatı hakkında yeni gelişmeler var. Yeni Android işletim sistemiyle kullanıcıları karşılayacak olan yeni amiral gemisinin Avrupa fiyatı belli oldu.

Finlandiya merkezli şirket HMD Global, geçtiğimiz günlerde 16 Ağustos’ta bir tanıtım etkinliği yapacağını açıklamıştı. Şimdi yapılacak olan bu etkinliğe sadece iki hafta kaldı ve  Nokia 8 akıllı telefon hakkında yeni iddialar da ortaya çıkmaya başladı.

Son iki haftadır internete sızan görüntülerin sayesinde telefonun tasarımı hakkında yeterince bilgi sahibi olduk ve şimdi ise Nokia 8’in fiyatı yavaş yavaş belli olmaya başladı. Edinilen bilgiye göre üstün özellikleri dikkatleri üzerine çekmeye başaran telefon operatör kampanyası ile kullanıcılarıyla buluşacak.

İşte yeni nokia 8 fiyatı

Çıkan haberlere göre  göre HMD, amiral gemisi Nokia 8‘i Samsung Galaxy S8, ve HTC U11 gibi yüksek model telefonlarla  kıyasla daha düşük fiyatla satışa sunmak istediklerini açıkladı. Nokia 8 fiyatı hakkında gelen ilk iddialar ise Avrupa’da 600 euro’dan Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 600 dolar fiyat etiketine sahip olacağı

Bununla birlikte, Nokia 8‘in başlangıçta beklediğimizden çok daha ucuza fiyatlandığı düşünülüyor. Vodafone Romanya, Nokia 8’in Siyah versiyonunu, iddia edilen 600 euro fiyat etiketinden çok daha az, 517.42  euro fiyatla satışa çıkacak.

Romanya’nın akıllı telefon vergi politikası, Batı Avrupa pazarlarıyla aynı kurallara dayanıyor; bu da, Nokia 8’in fiyatının bölgedeki Almanya, İtalya, İspanya ve diğer ülkelerde aynı seviyeye olması gerektiği anlamına geliyor. Tek fark, AB ülkelerinde aynı olmayan KDV vergisinden kaynaklanıyor. bu bilgilerin çok büyük güvenilir bir kaynaktan gelse de fakat bunu iki hafta sonra tam net olarak öğreneceğiz tabi biraz daha ucuz olabilirdi.

THN – teknolojihaberim.net

[affiliate_news id=”6776″]

Kategoriler
Mobil

LG V30 2017 çıkış tarihi belli oldu

LG’nin yeni amiral gemisi LG V30 çıkış tarihi belli oldu. 2017 yılı için LG’nin pazardaki yeni amiral gemisinin çıkış tarihi belirsizliğine son verdi. Çıkış tarihi netlik kazandı.

Bir çok markanın yeni modellerinin pazara giriş tarihleri veya lansman tarihleri için sürekli haber portallarında çeşitli tarihler veriliyor. Uzun süredir beklenen LG’nin amiral gemisi V30 içinde belirsiz tarihler dolaşıp duruyordu. Ancak LG’nin en yetkili ağzından bu soru cevap buldu ve çıkış tarihi ile ilgili soruya net cevap geldi. LG’nin daha önceki versiyonu olan G6 ile beklenen performansı yakalayamayan LG, 2017 yılındaki diğer telefonlar ile başı çekebilecek amiral gemisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

LG V30 nezaman çıkacak

Güney Kore’li üretici olan LG’nin en yetkili ağzından gelen açıklamada LG V30 için çıkış tarihi 15 Eylül olarak belirtildi. LG V30 bu tarihte Güney Kore pazarında vitrindeki yerini alarak pazardaki mücadelesine resmen başlayacak. Akabinde 28 Eylül de ABD’de satışa sunulacak. ABD’de satışa çıkarılacağı tarihten bir hafta öncesinde ön siparişler alınmaya başlanacak. Muhtemelen de ABD pazarından sonra Avrupa pazarındaki yerini de alacak.

V30 modeli IFA 2017 kapsamında Berlin de tanıtıma sunulacak. Burada önemli bir bilgi paylaşacak olursak LG V30 çıkış tarihinde Samsung’un Note 8’i pazardaki yerini almış olması. Bu durum V30 için 1-0 geriden başlamasına sebep olabilir.

Çıkan dedikodu bilgilere göre V30 kamera özelliği ise V20 ile aynı olması yönünde. Ancak bunu görmemiz için en erken tarih 31 Ağustos 2017’yi beklememiz gerekecek.

[affiliate_news id=”7408″]

THN – teknolojihaberim.net