Kategoriler
Mobil

Xiaomi Redmi Pro 2 Teknik Özellikleri

Kendini gittikçe güçlendiren Android eko sisteminin en iddialı şirketlerinden biri olan Xiaomi firmasının tanıtmaya hazırlandığı Redmi Pro 2 modeline ait teknik detaylar sızdırıldı.

Resmi kaynaklardan bilgilere göre cihaz 5.5 inç genişliğe sahip LCD panel üzerinde şekillenecek. Cihazın hangi işlemci şuan için netlik kazanmadı sistem belleğinin 3 GB kapasitesinde olacağı açıklamasını gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Xiaomi Redmi Pro 2 ne zaman çıkacak belli değil

Arka yüzünde tüm yeni amiral gemisi modeller gibi çift kamera ile birlikte gelecek olan cihaz 12 MP kamera ve ayrıca 5 MP’lik ikinci kamera ile gelecek olan cihaz ön yüzüne konulacak olan ön kamerası ise 5 Mega Piksel çözünürlüğünde olması bekleniyor.

Ayrıca parmak izi okuyucusu da olması bekleniliyor. Diğer bir soru ise gelecek olan cihazın parmak izi sensörü ön yüzünde mi yoksa arka yüzünde mi yer alacak bu konu hakkında ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Cihazla ilgili gelen son bilgiler ve detay ise yonga setiyle olacağı Yonga seti tarafından Snapdragon 660‘ı içermesi beklenilen cihazın kısa bir süre içerisinde tanıtılması bekleniliyor. Fakat Cihazın ne zaman çıkıp çıkmayacağı ile net bir bilgi verilmemekte en kısa zaman da piyasalar da olması bekleniyor.

Kategoriler
Yazılım

BTK’dan uyarı yeni bir virüs daha çıkabilir

BTK küresel siber saldırılardan etkilenmemek için Windows sistemlerinde güncellemelerin ve güvenlik ayarlarının yapılmasını ayrıca güncel bir antivirüs kullanılması belirtti. Phishing e-postalarına karşı dikkatli olunması ve eklerinin açılmaması uyarısında bulunuldu.

BTK Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinden olan USOM aldığı bilgilere göre, “WannaCry“dan sonra Petya adlı ikinci fidye zararlı yazılımı küresel bir siber saldırı dalgası oluşturdu açıklamasında bulundular.

Dünya genelinde siber saldırı

BTK-USOM yetkilileri birçok ülkede bilgisayar sistemlerini olumsuz etkileyen zararlı yazılımın kullandığı sistem açıklığı, saldırı yöntemleri ve alınacak önlemler konusunda mart ayından bu zamana kadar önleyici çalışmalar yapıldığının açıklamasın da bulundular. Vatandaşlarla kurum ve kuruluşlardaki sistem yöneticilerinin dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

WannaCry, zararlı yazılımına benzer şekilde sistemlere zarar veren Petya zararlı yazılımının başlangıçta e-postaları ile gönderildiği ve güncel olmayan Windows sistemlerindeki SMB servisinin zafiyetinden kaynaklandığı Windows dosya paylaşım servisi, SMB-Server Message Block yayıldığı açıklamasını yaptılar.
Şifrelenen sistemin açılması için fidye olarak Bitcoin talep ediyor. Tespitlere göre, Petya zararlı yazılımı Microsoft Office‘deki bir zafiyetten kaynaklandığı ve CVE-2017-0199 yararlanılarak ofis dokümanları içine yerleştirildi ve sahte e-postalar ekinde gönderildiği ortaya çıktı.

WannaCry zararlı yazılımında da olduğu gibi bulaştığı sistemleri şifreleyerek kullanılamaz hale getiren Petya zararlısı şifrelenen sistemin açılması için fidye olarak Bitcoin talep ediyor.

BTK tarafından söz konusu saldırılardan etkilenmemek için Windows sistemlerinde gerekli güncellemelerin ve güvenlik ayarlarının yapılması ve E Postalara dikkat edilmesinin açıklamasını yaptı.

Kategoriler
Mobil

Meizu Pro 7 için yeni görsel ortaya çıktı

Meizu Pro 7 yeni çıkan görseli orijinal ise, daha önceden ortaya atılan çift ekranlı olacağı sorusunu’da anlamış olacağız. Telefonun görselleri bunu kanıtlar nitelikte.

Meizu’nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı Meizu Pro 7 modeli hakkında yeni detaylı görüntüler ile gündeme oturdu. Telefon için çıkarılması düşünülen kılıf görseli, daha önceden yayınlanan haberleri doğrular nitelikte.

Görüntüler gerçek mi?

Sızdırılan bu bilgiler gerçek mi? yoksa yalan haber mi? bilinmiyor buda en çok merak edilen konu oldu. Tasarlanmış olan koruyucu kılıf, daha önceden internete sızdırılan bilgiler neticesinde tasarlanıp internete verilmiş olasılığı da olabilir.

Şimdilik bunları baz aldığımızda Meizu Pro 7‘nin çift ekranlı olacağı konusunda üretileceğini söylemek henüz erken olacaktır. Yalnız görüntülere baktığımızda tasarımın oldukça şık ve zarif olduğunu söylemek gerçekten yerinde olacaktır. Her ne kadar bu bilgiye güven olmasada profesyonel bir şekilde çizildiğini söyleye biliriz. Kim bilir belkide biz yanılıyor olabiliriz.

Bununla birlikte Meizu Pro 7‘nin parmak izi okuyucusunun kamera görevi gören bir “Home” tuşuna sahip olduğunu gözlemlemekteyiz ve öz çekim kamerası yer alan bölgeyi tasarımın içine yerleştirmişler.

Cihazın alt kısmına yerleştirilmiş olan 3.5 mm’lik kulaklık girişi dikkatlerden kaçmıyor. Son çıkan akıllı telefonlar kulaklık jak girişinden çıkmak için elinden geleni yapmasına rağmen Meizu, Yine eski geleneği yerine getirmekten kaçınmamış.

Meizu tarihinde ilk kez çift taraflı kamera çıkartarak bunun üstüne çift ekranlı telefon üretimin’de bil ilke imza atmış olacak. Tabi ki ortaya atılan bu iddialar doğruysa şimdiden söyleyelim meraklıları bu telefonu almak için sıraya girebilir.

 

Kategoriler
Mobil

Huawei P10 Lite Türkiye de satış ta

Huawei, Türkiye’de en çok sevilen telefon modeli olmayı başardı uzun zamandır çıkması beklenen Huawei P10 Lite sonunda Türkiye’de satışa sunuldu.

Dünya pazarındaki son yıllardaki hızlı yükselişini devam ettiren ve en popüler üçüncü üretici olan Çinli teknoloji devi Huawei’nin Mobil Dünya Kongresi 2017’de P10 ailesinin üçüncü ve son üyesi olarak çıkardığı Huawei P10 Lite, artık Türkiye’de satışa sunuldu.

Huawei P10 Lite fiyatı belli oldu

Performans ve şık görünümü ile piyasalara çıkıyor Fiyatı ise 1950 TL satışa sunulacak cihaz özelliklerini anlatmak gerekirse 4GB RAM ile geleceği ve sekiz çekirdek çipset ve parmak izi okuyucusu ile geliyor. Kamera özelliklerini anlatmak gerekirse 8 megapiksel ön kamera ve P10’un ekranından daha büyük bir ekranla geliyor.

Ayrıca 5.2 inç’lik 1080p ekrana sahip cihaz, metal ve camı bir araya getiren üst seviye malzemelerden oluşan tasarımıyla dikkat çekiyor. Kullanıcının parmak hassasiyetini ayıran yeni “Knuckle Sense Technology“e sahip olan cihaz, EMUI 5.1 ara yüzüyle geliyor.

Huawei P10 Lite kamera özellikleriyle de gerçekten netlik ve çekimi ile tam bir fotoğraf makinesi olan bu cihaz fiyat olarak Samsung ve HTC’ye göre biraz daha uygun.

Kategoriler
Mobil

iphone 8 Kablosuz Şarj ile Geliyor

Gelecek olan iPhone 8’in en çok konuşulan özelliği şimdiye kadar OLED ekrandı şimdilerde ise bu ekran altına gömülü Touch ID sensörü ve kablosuz şarj özelliği olacağı ortaya çıktı.

Zaten bir süredir Apple’ın iPhone 8 için kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı herkes tarafından biliniyordu ancak en net ipucu iOS 11 beta’da görüldü.

iPhone 8 kablosuz şarj özelliği muhtemel

YouTube’da ilk olarak MacRumors tarafından keşfedilen engage_power caf başlıklı bir ses dosyası yayınlandı. Bunun öne çıkmasının nedeni muhtemelen kablosuz olarak çıkacağı görülüyor. Ancak bunun yalnızca iPhone 8 kablosuz şarj konusunda yapılan tüm spekülasyonlardan biri olduğunu unutmamak gerekir.

Ayrıca rapor, iOS 10 ve iOS 11‘de kullanılmayan çok sayıda ses dosyası olduğunu gelen bilgiler arasında Her ne kadar iPhone 8’in kablosuz şarj ile geleceği beklense de kullanılacak teknoloji hala netleşmedi.

Bazı raporlara göre Apple’ın radyo dalgalarına dayanan ancak daha yavaş şarj edebilme gibi avantajları olan uzun menzilli kablosuz şarjı tercih etmeyeceğini açıkladılar. Bunun yerine şirketin şarj pedi gerektiren endüktif kablosuz şarj sunacağı gelen haberler arasında.

Aynı teknoloji Apple Watch’ları şarj etmek için de kullanılıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun tahminlerine göre iPhone 8 ile birlikte iPhone 7s ve iPhone 7s Plus da kablosuz şarj özelliğiyle ile geleceği gelen haberler arasında

Kategoriler
Mobil

Samsung Galaxy S8’in Kasma Sorununa Çözüm

Samsung’un yeni amiral gemisi olarak çıkarmış olduğu iki akıllı cep telefonu Galaxy S8 ve S8 Plus’ta kullanıcılar arayüzde takılma ve kasılma sorunuyla karşı karşıya kalma sorununa çözüm buldu.

Bu yaşanan soruna bir çözüm getirmek isteyen Samsung mühendisleri yapmış olduğu yeni yayınladığı TouchWiz güncellemesiyle birlikte cihazları çok daha akıcı hale getirmeyi ve yaşanan takılmaların da üstesinden bu yayınlanan yeni güncelleme ile üstesinden gelmiş oldu.

TouchWiz Launcher güncellemesi

Satışa sunulduğundan beri on binlerce kullanıcılar tarafından cihazın yaşadığı bu sorun Samsung’a rapor edilirken firma sorunun  arayüzünden  kaynaklanan bir sorun olduğunu tespit etmiş. TouchWiz Launcher güncellemesinin yapılmasından sonra  cihazın performansının yanı sıra beyaz duvar kağıtlarında simgelerde yaşanan görünürlük sıkıntısı da bu şekilde orta dan kalmış oldu.

Yapılacak olan bu güncellemeyi kolaylıkla Google Play Store üzerinden  yapabilir ve indirebilirsiniz  hali hazırda tüm destek verdiği ülkeler ve diller için güncelleme hazırlanmış durumda.

Buna göre Sizde Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus için hazırlanan bu güncellemeyi Google Play Store’u ziyaret ederek  Samsung TouchWiz Home aramasını gerçekleştirerek telefonlarınıza yükleyebilirsiniz. tabi bu olay biraz geç olsa da yeni de bu durum kullanıcılar için gayet iyi görünüyor.

Kategoriler
Yazılım

Sony Artık Android Güncellemesi Yapmıyor

Haziran’ın 10’nunda  Xperia XA ve Xperia XA Ultra modelleri için yeni bir  Android 7.0 güncellemesi gelmişti fakat Andiroid güncellenmesi yayınlandıktan sonra Sony, yaşanan sorunlar nedeniyle güncellemeyi yapmama kararı aldı.

Sony güncelleme yapmak için kullanıcılarına sözünü tutmuş, Xperia XA ve Xperia XA Ultra modelleri için Android 7.0 Nougat güncellemesi yayımlanmıştı fakat yapılan bu güncellemenin ardından gelen şikayetler üzere geri çekme kararı aldı.

Sony Andiroid Güncellemesi yapmıyor

Başka bir soru  işareti ise  Sony’nin neden bu testleri daha önce yapmadığı ve sorunları kaldırmadığı da ayrıca bir soru işareti. Ayrıca Sony güncellemeyi geri çekerek kullanıcıların karşısına çıkan sorunları çözeceğini ve ardından yeniden kullanıcıların indirilebilir hale geleceğini  Sony tarafından resmi olarak yapılan açıklama diğer bir açıklama ise, yaşanan performans sorunları nedeniyle Android 7.0 güncellemesini Xperia XA ve Xperia XA Ultra modelleri için bir süreliğine kullanıcılarımız kullanmayacak.

Güncellemenin düzgün bir şekilde yüklenip ve bu durumdan  kimsenin korkması gereken bir durum olmayacağını da belirte biliriz  Kullanıcıların herhangi bir veri kaybı yaşaması şu aşamada mümkün görünmüyor.

Güncellemeyi en kısa zamanda yeniden kullanıcılara  daha rahat bir şekilde yüklemelerini en kısa sürede tekrar yükleme yapabileceklerinin açıklamasın yaptı.

Kategoriler
Yazılım

Google Fotoğraflar için gelen yeni özellikler

Google fotoğraflar güncellenerek bir çok adımda değişiklik yaparak uygulama için yepyeni özellikler getirdi. Google fotoğraflar için yepyeni özellikler haberimizin devamında.

Google, geçtiğimiz ay içinde düzenlemiş olduğu I/O 2017 etkinlikte, Fotoğraflar uygulamasının çeşitli yenilikler alacağını duyurmuştu ve yeni özelliklerin neler olacağına dair duyurusunu yapmıştı.

Google, uygulama üzerinde değişikliğe giderek kullanıcıların tıpkı diğer sosyal medya siteleri gibi insanların anlık karelerinin paylaşabileceği bir sosyal platform oluşturmak bu yüzden gelen güncellemeyle birlikte paylaşım özelliğini kullanıcılarını sundu.

Dilerseniz, şimdi uygulamaya gelen yeni özelliklere ve gelen yeniliklere birlikte kontrol edelim.

Google Fotoğraflar uygulaması gelen özellikler

Yeni yelen uygulamanın paylaş özelliği dikkatlerden kaçmıyor uygulamayı açtığımızda alt kısmında yer alan özel bir paylaşım sekmesine dokunduğunuzda google’ın geliştirilmiş yapay zekası ile güçlendirilerek yüz tanıma sisteminden sizlere kişi önerilerinde bulunabiliyor.

Örnek verecek olursak, Bir kişiye düzenli olarak resim gönderdiğinizde ve göndermeyi kestiğinizde bunu size unuttuğunuzu var sayarak size uyarı gönderiyor.

Bununla birlikte dilediği kişiler arasında akıllı olarak seçim yapıp gruplar oluşturmakta, bu şekilde olunca sizin fotoğraf göndermeniz sadece tek bir tık ile gerçekleşiyor.

otomatik paylaşım özelliği geldiğinden dolayı telefonunuzda ki paylaşılmasını istemediğiniz her hangi bir fotoğrafı korumak adına dikkatli olmanız gerekebilir.

Yüz tanıma sistemi oldukça başarılı olmuş, ancak kusursuz diyecek kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz. Her ne kadar yapay zekanın akıllı olduğu söylense’de siz her ihtimale karşı uygulamanın bazı özelliklerini ayarlar bölümünden dilediğiniz gibi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Android ve iOS için gelen güncelleme yakın zaman içerisinde Web üzerinde hizmet verdiği tarayıcıdan’da bazı özellikleri getirecek bilgiler arasında yer alıyor.  Sürekli yenilik getirerek rekabet içerisine girerek paylaşım sitelerin önüne geçmeyi planlayarak ilerleyen aylarda yeni özellikler ile sonuna kadar gidecektir.

Facebook ve twitter gibi paylaşım siteleri gibi yüksek performans yakalar mı bilinmez ama hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine zaten sahip.

Kategoriler
Sosyal

Facebook Rekora Koşuyor Kullanıcısı 2 Milyarı Geçti

Hayatımıza tam anlamıyla popüler bir şekilde entegre olmasını sağlayan Facebook, artık inanılmaz bir rekora daha altına imzasını attı.

Artık bazı Avrupa ülkelerinde  kullanım oranı Facebook son dönemlerde ise gözünü Asya ve daha çok diğer doğu ülkelerine çevirmeye başladı. Bu girişimi de oldukça başarılı oldu ve bu Ülkeler de üye sayısını da gittikçe artırmayı başardı.

Facebook gün geçtikçe büyüyor

Facebook bu sayede toplam kullanıcı sayısını 2 milyar seviyesinin üzerine çıkartmayı başarmış oldu. 7.5 milyar dünya nüfusu bulunurken, bunun 2 milyarından daha fazlasının Facebook’a kayıtlı olması haliyle oldukça şaşırtıcı ve Fecabook için mükemmel bir detay. Fecabook bünyesinde ise Instagram ve WhatsApp gibi oldukça popüler uygulamaları da barındırırken son dönemlerde ise anlık mesajlaşma uygulaması Messenger için önemli yatırımlar yapıyor.

Messenger uygulamasının kullanımını arttırmak isteyen ekip bu uygulama üzerinden sesli görüşme ve videolu görüşme özelliklerini güncelledi. Bu sayede Fecabook kurucusu Mark Zuckerberg konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir açıklama yaptı.

Bu sabah itibariyle, Facebook 2 milyar kullanıcıya ulaştı. Dünyayı birleştiren bir ilerleme kaydediyoruz ve şimdi de dünyayı birbirine yakınlaştırmak ve bu sayede daha çok ilerlemeyi hedeflediklerini ve daha çok kullanıcıya ulaşmak istediklerini açıkladı.

Kategoriler
Donanım Haberleri

Qualcomm 450 İşlemcisi Artık Yeni Cihazlarda Kullanmaya Hazır

Artık Qualcomm‘un yeni Snapdragon 450 yonga setiyle % 25 daha iyi bir seviyeye gelecek. 4 serisi markalaşmaya rağmen, bu yenilenen Snapdragon 625‘den daha yüksek performans da  ve Snapdragon 435‘ün yerine geçecek gibi görünüyor.

Bu yeni çıkacak olan işlemci sekiz adet Cortex-A53 çekirdek bulunuyor ve mevcut S 435 çipin den %25 daha fazla işlemci ve hızlı olmuş oluyor. Ayrıca oyun performansında %25’lik bir artış sağlayacak olan Adreno 506 GPU‘yu kullanıyor. Tabi bu işlemcinin en önemli noktası 14nm‘lik bir süreç üzerine kurulu olmasıdır.

Eskisine göre daha stabil

Beklenen şekilde 4 serisi arasında bir ilk, oyun oynarken güç düşmesi %30’a kadar azaltılacak ve Qualcomm, pillerin eski çip ile karşılaştırıldığında 4 saat daha aktif kullanacağı ön görülüyor.

Snapdragon 450 de yeni kamera özellikleri için destek geliyor. Birincisi, 1080p 60 fps video kaydedebilir ve doğal olarak çift kamera 13MP + 13MP’ye kadar destekleyecek özelliğe sahip Aynı zamanda gerçek zamanlı bokeh efektleri de yapmanıza da yardımcı olabiliyor Bununla birlikte, Snapdragon 625 çipi ile karşılaştırıldığında tek eksik 4K video kayıt sonuçta giriş seviyesi bir telefon için kullanılacak.

Bir çip bununla ilgili daha bir çok gelişme var  USB 3.0 artık desteklenmektedir, QuickCharge 3.0 35 dakika içinde % 80 şarj ve Wi-Fi ac de dahil olmuştur.

Kategoriler
Yazılım

Samsung, Android O 8.0 güncelleme Gelen Cihazlar

Samsung’un merakla Android ailesinin son üyesi olarak karşımıza çıkması bekledığmız Android O 8.0 için artık son aşamasına gelindi.

Hangi akıllı cep telefonları için bu güncellemenin yayınlanıp yayınlanmayacağı merak ederken Sammobile Samsung markalı cep telefonu modelleri üzerinde bir araştırma yaptı yapılan bu araştırmada  teknik olarak Android O 8.0 güncellemesini alacak akıllı cep telefonları ile tablet bilgisayarların listesini çıkardılar.

Samsung güncelleme alacak telefonlar

Buna göre Andirid O 8.0 güncellenmesini alacak olan cihazlar ise şunlar Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7 Active, Galaxy A7 (2017), Galaxy A5 (2017), Galaxy A3 (2017), Galaxy J7 (2017), Galaxy J5 (2017), Galaxy Note FE, Galaxy Tab S3, Galaxy C9 Pro, Galaxy C7 Pro, Galaxy J7 Prime, Galaxy A9 Pro, Galaxy A8 (2016), Galaxy J7 (2016), Galaxy J5 (2016), Galaxy J3 (2017)
Android 8.0 O güncellemesi alacak.

Samsung markalı tablet bilgisayar modelleri ise şunlar Galaxy Tab S2 (2016 modelleri), Galaxy Tab A 2016 modelleri tabi bakalım Sammobile’nın yanınlamış olduğu bu listedeki cihazlar gerçekten yapılacak mı Android O işletim sisteminin final sürümüyle ilgili  Güney Kore kökenli teknoloji devi Samsung’tan herhangi bir açıklama gelmedi gelecek olan bu açıklamaları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz

Kategoriler
Mobil

Nokia Türkiye ye Farklı Geliyor

Nokia tüm akıllı telefonlarını Haziran ayı sonuna kadar dünya çapında kullanıma sunmak ve kullanıcılarına buluşturmayı hedefliyor fakat Temmuz ayına kadar birçok ülkenin Nokia cep telefonundan iki tanesini alamayacağı gelen bilgiler arasında.

Nokia 6 HMD tarafından piyasaya sürülen ilk Android akıllı telefon ancak bu cihaz, aylar önceden Çin’de satışa sunulmuştu ve şimdilerde ise Uluslararası  pazarı çok yakında Avrupa pazarlarına açılması bekleniyor.

Aynı model gelmeyecek

Bunula birlikte Nokia 6’nın Çin ve dünya piyasalarına çıkan Nokia’nın  aralarında bir fak var oda RAM miktarı. Çin’de Nokia 6 lansmanı 4GB RAM içeriyor olsa da HMD, Mayıs ayında yaptığı açıklamada küresel modelin sadece 3GB RAM’lik kapasite ile geleceği bekleniyor.

Gelen açıklamalara göre Finli şirket piyasaya sürülmeden önce Nokia 6’nın uluslararası sürümünde bazı yazılım ve donanım değişiklikleri yapmış ve bu değişikliklerden biri de bellek miktarı ile ilgili olduğu gelen bilgiler arasında HDM telefonu onayladıktan sonra  Nokia 6’ya yaptığı tüm değişikliklerin listesini Federal Haberleşme Komisyonuna  bir  açıklama yaparak bildirdi.

HDM tarafından yapılan açıklamada  RF Kart yapılandırma hatasını düzelttiğini doğruladı ve şarj cihazı kapandığında da bazı değişiklikler yapılarak arızanın düzeltildiğini açıkladı yani Nokia yeni bir yüz ile kullanıcıların karşısına çıkmak için yoğun bir çaba harcıyor.